4 originele manieren om een ​​gang te schilderen

 • Hoe schilder je een gang? De trucs!
 • Onze schilder suggesties voor uw hal
 • 4 schilderideeën voor de gang

Om uw interieur te veranderen, kan het schilderen van een gang alles veranderen! Wilt u uw hal een beetje meer pit geven? Zo ja, neem dan de tijd om onze 4 decoratie-ideeën te ontdekken voor het schilderen van een donkere gang of het veranderen van de look van een ietwat saaie gang. Onze schilderideeën zullen uw binnenhuisarchitectuur veranderen!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

De gang is een unieke kamer in het huis. Ook al blijf je er niet zo lang, je komt er toch vaak langs! Daarom is het belangrijk een gangkleur te kiezen die zowel esthetisch als aangenaam is (vraag gratis offertes van professionele schilders om uw gang te schilderen).Vandaag stelt Expert Peinture u 4 originele decoratie-ideeën voor uw vestibule voor. Als u op zoek bent naar meer algemeen advies over het schilderen van een vestibule, klik dan op de link en ontdek al onze tips om uw werk tot een succes te maken!

Onze schilder suggesties voor uw hal

Om uw vestibule karakter en moderniteit te geven, vindt u hier onze suggesties voor uw favoriete verf, die gegarandeerd smaakvol is:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

4 schilderideeën voor de gang

Decoratieve ideeën in schilderkunst gaan niet alleen over het opnieuw schilderen van muren. Het gaat er vooral om een nieuwe sfeer in de kamer te creëren. Dit kan door de muren te schilderen, maar ook de plafonds en zelfs de deuren!

De gang is precies de juiste plaats om je creativiteit te uiten. Maar het is belangrijk dat u goed nadenkt voordat u een gang schildert, en dat u zich de juiste vragen stelt:

 • Zal de gang aangenaam zijn om door te lopen?
 • Zal het te donker zijn? Te helder?
 • Zullen de kleuren passen bij de rest van het huis?
 • Word ik niet te snel moe van deze kleuren?

Voordat u uw verven koopt, moet u altijd nagaan of ze in de smaak vallen en of u ze mooi vindt, en overweegt u ze uit te proberen.

Als je geen decoratie-ideeën hebt voor je gang, zijn hier 4 suggesties voor originele en verrassende gangen:

Schilders in uw omgeving geven u een gratis prijsopgave voor uw project >>

1. De hedendaagse gang

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor een eigentijdse inrichting, met moderne materialen (aluminium, glas, enz.) en sobere kleuren (meestal zwart en wit, maar ook grijstinten).

Als dit uw geval is, zijn hier onze ideeën voor een trendy eigentijdse gang schilderij:

 • Verf de onderste helft van de gang zwart, tot aan de taille.
 • Verf de bovenkant van de muur wit.
 • Laat het plafond wit.
 • U kunt de deuren en hun kozijnen zwart verven om ze te verfraaien.

Als het plafond lang is, aarzel dan niet om zwarte en/of witte lijsten ter decoratie op te hangen. U kunt ook een wandfries aanbrengen tussen de twee kleuren van de muur.

Decoratietip: als u meerdere kleuren op dezelfde muur gebruikt, plaats dan altijd de lichtste kleur bovenaan de muur. Dit zal de helderheid van de gang verbeteren (vraag gratis offertes van professionele schilders om uw gang te schilderen).

2. De klassieke gang

Decoratieve verf betekent niet noodzakelijkerwijs felle en verrassende kleuren. Nuchter blijven maakt het vaak mogelijk een zeer esthetisch resultaat naar ieders smaak te verkrijgen.

Als u een donkere gang wilt verven en een lichte en klassieke ruimte wilt hebben, zijn hier onze suggesties:

 • Kies voor een crèmekleurige tint op de muren.
 • Laat het plafond wit.
 • Verf de deuren en hun kozijnen wit.

Deze oplossing blijft zeer discreet, zodat het beter is te denken aan het versieren van de muren met een paar fotolijstjes.

Voor een meer uitgesproken kant, waarom niet een beige of hazelnoot horizontale streep schilderen? U kunt de plinten ook schilderen om een reliëfeffect te creëren, bijvoorbeeld door ze de kleur van de tegels of het parket te geven (Vraag gratis offertes van professionele schilders voor het schilderen van uw gang).

3. De kubusvormige gang

Originaliteit is uw credo? Waarom kiest u dan niet voor originele vormen in felle kleuren aan uw muur?

Het gebruik van geometrische vormen maakt het gemakkelijk om een ruimte te accentueren zonder deze te overbelasten. Hier is onze suggestie:

 • Verf de muren wit.
 • Schilder bij de ingang of in het midden van de gang een brede verticale strook in een felle kleur (blauw, oranje, groen…).
 • Als uw gang lang is, schilder dan een smalle horizontale strook in een donkerdere kleur (zwart, bruin). Deze band kan de verticale band kruisen, of er achterlangs gaan.

Met deze oplossing kunt u een verrassende gang maken, maar wel een die sober blijft en u niet vermoeit. Gebruik niet meer dan 3 kleuren, om de kamer niet te overladen.

U bent vrij om met de ruimtes te spelen, bijvoorbeeld door lijsten langs de verticale strook te hangen. U kunt ook de deurkozijnen schilderen in de kleur van de horizontale strip.

De decoratietip: de sleutel tot een originele gang, zonder poespas, is eenvoudigweg een van de muren in een andere kleur te schilderen. Dit zorgt voor een onmiddellijk verlichtend effect. Zorg er bij voorkeur voor dat de achterwand een andere kleur heeft. Om een donkere gang te schilderen, maakt u de achterste muur lichter dan de andere (Vraag gratis offertes aan van professionele schilders in uw regio voor het schilderen van uw gang).

4. De verlichte gang

Het zal u opgevallen zijn dat onze ideeën u weinig donkere kleuren bieden. Dat komt gewoon omdat de meeste gangen helderheid nodig hebben. Als u te felle kleuren kiest, creëert u een beperkend effect en raakt u te snel verveeld.

Als uw huidige gang al te donker is, volgen hier onze tips voor een perfect lichte gang:

 • Gebruik witgekleurde verf (pasteltype) om de muren te verven. Het vleugje kleur geeft een gezelliger effect dan roomwit.
 • Verf het plafond wit (of nieuw wit als het al wit was) of in dezelfde kleur. Onze tips over het voorbereiden van het schilderen van een plafond kunnen u helpen.
 • Voor een reliëfeffect schildert u de plinten in lichtgrijs, of in een pastelkleur die past bij de kleur van de vloeren.
 • Verf deurkozijnen en deuren in dezelfde kleur als de plinten.

Aarzel niet om de verlichting langs het plafond te schikken, en kies daarbij voor heldere lampen.

Verstikt je gang je? Waarom hangt u niet een of meer spiegels aan een van deze zijden? Spiegels die groot genoeg zijn, maken het mogelijk de ruimte te vergroten, vooral in een goed verlichte kamer.

Decoratietip: als uw gang hopeloos donker is, waarom overweegt u dan niet een dakraam te installeren? Dit accessoire maakt het mogelijk zonlicht binnen te laten, zelfs in een kamer zonder ramen.

Je hebt nu vier verschillende suggesties om je plafond te versieren! Voel je vrij om de ideeën die je het meest bevallen te gebruiken om je eigen gang te creëren. En vergeet niet uw ideeën op papier te testen om zeker te zijn van het eindresultaat.

Verfroller Zie de beste prijs
Professioneel spuitpistool Zie de beste prijs
Schuurpapier voor markeringen Zie de beste prijs
Gang renovatie verf Zie de beste prijs
Witte kleur verf Zie de beste prijs
Interieur muurschildering Zie de beste prijs

En om er zeker van te zijn dat u het schilderen niet mist, kunt u de handleiding van Expert Painting bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe u met succes kunt schilderen zonder sporen achter te laten.