6 Tekenen dat het is tijd om je huis te herschilderen langs buiten

huis herschilderen

Hoewel er algemene richtlijnen zijn over hoe vaak u de buitenkant van uw huis moet schilderen, weet u misschien niet precies wanneer uw huis voor het laatst is geschilderd. In dit geval moet u op een paar dingen letten. Wanneer uw huis geeft u deze signalen, weet u dat het eindelijk tijd is om uw exterieur schilderen baan te updaten

Gerelateerd: Gevel schilderen: Soorten verf – Realisaties en Prijs per m2

Het is tijd om je huis opnieuw te beschilderen.

Beschadigd stucwerk en hout

beschadigd stucwerk en hout

Hoewel verf helpt om deze oppervlakken te beschermen tegen de elementen, zal geen enkel oppervlak eeuwig meegaan. U kunt scheuren in het stucwerk zien of tekenen van verrotting in het hout. Op dit punt moet u de schade beoordelen en het oppervlak repareren. Zodra dit gedaan is, is het belangrijk om het huis een nieuwe verflaag te geven om ervoor te zorgen dat het oppervlak goed beschermd is tegen de elementen.

Bubbelende, gebarsten of schillen van verf

gebarsten verf

Als je verf ziet die schilt, barst of borrelt, is het belangrijk om meteen in actie te komen. Als de verf eenmaal is geschild, laat het delen van uw huis blootstaan aan de elementen. Dit kan op lange termijn schade veroorzaken. Als het hout wordt blootgesteld aan regen of sneeuw, kan dit leiden tot schimmel, meeldauw en zelfs rotting. Als u een van deze symptomen opmerkt, is het een duidelijk teken dat het tijd is om de hele buitenkant van het huis een nieuwe verfbeurt te geven.

Gebarsten breeuwen

Het breeuwen gebeurt meestal rond uw deuren en ramen en wordt gebruikt om ze goed af te dichten. Als u kleine scheurtjes in deze ruimtes opmerkt, kunnen deze soms worden gerepareerd door ze gewoon in te vullen met vers breeuwen. Als u ze onbehandeld laat, kan er vocht binnendringen, wat veel schade kan veroorzaken. Als u grotere scheuren opmerkt, wilt u zeker het breeuwen vervangen en een nieuwe verflaag toevoegen om het een extra laagje bescherming te geven.

Vochtvlekken en schimmel

Vochtvlekken en schimmels zijn soms gewoon oppervlakkige vlekken die kunnen worden weggeveegd of verwijderd met een hogedrukreiniger of een beetje elleboogvet. Soms zijn deze vlekken echter tekenen van diepere schade. Als u een hardnekkige vlek niet kunt verwijderen, is het een goed idee om deze door een professional te laten bekijken. Veel vlekken hoeven alleen maar overgeschilderd te worden, maar bij grotere beschadigingen kan het nodig zijn het materiaal te vervangen.

schimmelplekken op uw gevel
vochtvlekken op gevel

Vervaagde kleuren

Na jaren van verzet tegen regen, sneeuw en intens zonlicht, is het waarschijnlijk dat uw buitenverf zal beginnen te vervagen. Verbleken is veel meer dan alleen een esthetische kwestie – het is vaak het eerste teken dat uw schilderwerk niet langer de bescherming biedt die uw huis nodig heeft. Als u merkt dat de kleur er een beetje saai of vlak uitziet, is het een goed moment om een nieuwe verfbeurt te overwegen. Niet alleen geeft u uw huis een facelift, maar u houdt het ook beter beschermd tegen de elementen.

Je bent niet meer verliefd op de kleur

Soms is de noodzaak om de buitenkant van uw huis te schilderen puur esthetisch. Als het huis de laatste keer meer in een trendkleur geschilderd is, kan het er een beetje gedateerd uitzien. Wanneer u klaar bent voor iets nieuws, zorg ervoor dat u de tijd neemt om de juiste kleur te kiezen voor het exterieur van uw huis. Het is immers veel werk om een heel huis opnieuw te schilderen als je besluit dat je de kleur niet mooi vindt. Denk aan de stijl van uw huis, het kleurenpalet van andere huizen in uw buurt en de omgeving. Meer tips voor het kiezen van buitenverfkleuren vindt u hier.

De buitenkant van uw huis herschilderen

De buitenkant van uw huis herschilderen

Als je weet dat het tijd is om je huis te schilderen, wil je nadenken over het seizoen. Het is het beste om uw schilderwerk te laten doen tijdens de lente- en zomermaanden om er zeker van te zijn dat u optimaal schilderwerk heeft. De dagen hebben de neiging om warm en droog te zijn, waardoor de verf goed kan drogen en uitharden.

Buitenshuis schilderen is een grote klus, dus het is altijd een goed idee om professionele buitenhuisschilders in te huren als je kunt. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat u een kwaliteitsverfbeurt krijgt die jaren meegaat. Als u denkt dat het tijd is om het exterieur van uw huis op te frissen, boek dan een gratis prijsopgave bij ons!