8 keer wanneer je primer niet mag overslaan


Is het echt de moeite en de kosten waard om te schilderen voordat je gaat schilderen? Absoluut. Een primer prepareert het verfoppervlak en sluit eventuele vlekken af, zodat de verf goed hecht en u een zo glad en schoon mogelijke afwerking krijgt. Lees verder om uit te vinden waarom u nooit primer moet overslaan voordat u gaat schilderen.

Lees meer over de mogelijkheden bij Schilderwerken Snel

U schildert latexverf op basis van verf op oliebasis.

Ken je het gezegde dat olie en water niet samengaan? Nou, het adagium geldt voor verf. Latexverf op waterbasis hecht niet goed aan een muur die al bedekt is met verf op oliebasis – zonder dat u zich eerst goed voorbereidt.

U schildert over een scheringlaag heen

Een skim coat is een dunne laag gips of gipsverbinding die wordt aangebracht om het oppervlak van een muur glad te strijken. Dit materiaal is poreus, wat betekent dat het veel verf opneemt. Om de hoeveelheid verf te verminderen die nodig is om de muur gelijkmatig te bedekken, moet u altijd een mager gecoat oppervlak voor het aanbrengen van kleur op de muur.

U gaat over onafgewerkt hout schilderen

Kaal hout is een van de lastigste materialen om te schilderen. De natuurlijke vezels in het hout absorberen veel verf, en variaties in de houtnerf kunnen leiden tot een ongelijke afwerking. Dus, voor het beste resultaat, altijd eerst goed voorverwarmen voordat u onafgewerkt hout schildert.

U schildert over een donkere kleur heen

Donkere interieurverfkleuren zijn de laatste jaren een ware rage geweest, maar als de trends veranderen, wil je een primerlaagje. Het schilderen van een lichte kleur over een donkere kleur vereist extra lagen verf om te voorkomen dat de oude kleur door de nieuwe tint heen zichtbaar wordt. U kunt bezuinigen op uw werk (en uw kosten) door het primen van de muur voordat u schildert.

Je gaat over behangpapier schilderen

Ja, in feite, je kunt over behang heen schilderen. Maar je moet het niet proberen zonder eerst primer te gebruiken. Aan de andere kant, als je het behang al verwijderd hebt, moet je de muur in de grondverf zetten om eventuele inkepingen of onvolkomenheden in het verwijderen van het behang te corrigeren, om een zo soepel mogelijke eindafwerking te bereiken.

U gaat gloednieuwe gipsplaten schilderen

Verse gipsplaat absorbeert de verf als een spons, en de modderige voegen nemen de verf anders op dan de kale gipsplaat tussen de voegen. Vertaling? Zonder een laagje primer is er sprake van een vlekkerige verflaag. Het aanbrengen van een primer voorafgaand aan het schilderen van gipsplaten geeft uw afgewerkte muur een egale, schone uitstraling.

U schildert over bakstenen.

Metselwerk en baksteen zijn zeer poreuze oppervlakken en nemen veel verf op. Bovendien hebben gemetselde oppervlakken een hoge pH-waarde, waardoor de verf zich moeilijk kan hechten. Het is dus het beste om het metselwerk of de baksteen voor te bereiden voor het schilderen.

U schildert een oppervlak met vlekken

Als de muur die u aan het schilderen bent heeft gehad waterschade of op andere manieren bevlekt is, moet u zich eerst in de grondverf zetten voordat u gaat schilderen. Het kan zelfs nodig zijn om een stain killer primer te gebruiken om ervoor te zorgen dat de lelijke plekken niet bloeden door uw verf job.

Recent Posts