9 kamers die je een andere kijk op zwarte verf geven

Nog niet zo lang geleden zijn veel huiseigenaren uit de buurt van zwarte verf gebleven, omdat ze het te zwaar en overweldigend vonden. Maar de donkere schaduw is onlangs een go-to binnenlandse ontwerpkeus geworden, die overal opduikt van woonkamermantels aan keukenkabinetten aan badkamersmuren. Geïntrigeerd? Bekijk deze 9 gedurfde zwarte kamers, die u kunnen inspireren om een verfkwast op te pakken.

Meer informatie over Schilderwerken (laten) uitvoeren? Tips en prijs advies

Keukenkasten

Helderwitte keukens hebben een hoogtepunt bereikt in populariteit, en sommige huiseigenaren omarmen in plaats daarvan de slanke verfijning van zwart. In deze moderne keuken is zwarte Formica gecombineerd met een zilveren Shalestone backsplash en aanrechtbladen. Het resultaat: een chique, op de stad geïnspireerd ontwerp dat zeker indruk zal maken op elke gast!

Opslag kast

Voor een onverwachte manier om zwart op te nemen, kunt u overwegen om uw favoriete accessoire voor in uw klaslokaal mee te nemen – het schoolbord – in uw huis. Deze zwarte Formica rekkenunit fungeert als een vitrine en een handig prikbord, waardoor een eigenzinnig accent wordt gecreëerd dat je niet mag missen.

Plafond

Hou je van het mysterie van de middernachtelijke hemel? Een glanzend zwart plafond kan dezelfde illusie van inktzwarte uitgestrektheid geven. Combineer een opvallend plafond met aanvullende accessoires – zoals spiegels, gordijnen of kandelaars – voor een dramatisch effect.

Deuren

Om de architectonische kenmerken van uw huis te versterken, schildert u ze in een diepe, matzwarte kleur, waarbij u een voorbeeld neemt aan de torenhoge Franse deuren en het cassettenplafond in deze statige entree. “Zwart is een veelzijdige kleur en kan klassiek, modern en strak tegelijk zijn”, zegt Sue Wadden, directeur kleurenmarketing bij Sherwin-Williams. Traditioneel design en moderniteit worden met elkaar vermengd in deze gebogen deur, geschilderd in helder zwart, terwijl gespiegelde accessoires en gele accenten een vleugje eigenzinnigheid toevoegen.

Accentwand

Is je kamer een beetje te saai? Een zwarte accentwand kan de ruimte direct veranderen! Of je nu kiest voor een effen kleur of een leuk patroon, het eindresultaat ziet er speels en elegant uit.

Ramen

Huiseigenaren kunnen ook donkere kleuren gebruiken om lineaire geometrie te benadrukken. Deze zwarte, vierkante ramen van Marvin Windows doen een beroep op ons gevoel voor structuur en symmetrie en benadrukken de architectuur van het huis zonder het zicht te vertroebelen.

Buitenkant van je huis

Schrik niet terug voor een zwarte opstelspoor! Als u een donker exterieur wenst, kies dan voor een tint met een koele grijze ondertoon en vul deze aan met een pikzwarte deur- en raamkozijnen. Dit huis, geschilderd in Olympic’s Black Magic, bevat ook veel witte accenten om het geheel op te fleuren.

Leefruimte

Zwart ziet er luxueus uit in combinatie met weelderige juweeltinten zoals turquoise, smaragd en jade. Laat je inspireren door deze woonkamer, geschilderd in PPG Paints’ Black Flame, waar verschillende patronen en texturen voor warmte zorgen terwijl je het licht afspeelt.

Terug naar de basis

Straal zelfverzekerde verfijning uit met een mix van schaduwrijke donkere kleuren en lichtere neutralen. Dit interieur profiteert van strakke lijnen, een minimalistisch decor en veel natuurlijk licht om een rustige en verfijnde sfeer te creëren.