Alles over epoxyverf: kosten, toepassingsmethode, etc.

 • Epoxy verf presentatie
 • Kenmerken van epoxyverf
 • Hoe breng ik epoxyverf aan?
 • De prijs van een epoxyverf per m2
 • Video: Hoe epoxy verf aan te brengen in uw garage

Als u een sterke, goed dekkende verf nodig hebt, is epoxyverf misschien iets voor u! Deze verf op oliebasis, die op alle oppervlakken kan worden aangebracht, biedt uitstekende dekkendheidscapaciteiten. Maar let op, het aanbrengen van epoxyverf is delicaat, en dit type verf behoudt enkele gebreken. Expert Peinture presenteert u in detail deze verf als geen ander!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Epoxy verf presentatie

Voor schilderprojecten waarbij een harde, duurzame verf nodig is, wordt vaak gekozen voor epoxy. Deze verf op oliebasis staat bekend om zijn dekkend vermogen en zijn hoge weerstand tegen schokken en verwering.

Epoxyverf is een verf op oliebasis, die (zoals de naam al aangeeft) bestaat uit een bindmiddel van epoxy-polymeer en een verharder.

Nog resistenter dan glycerolverf kan epoxyverf op bijna elke ondergrond worden aangebracht (PVC, beton, tegels, metaal, hout, enz.), zowel binnen als buiten. U kunt dit type verf gebruiken om vloeren, muren, plafonds en zelfs carrosserieën te verven! Hieronder vindt u onze selectie van epoxy verven:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Epoxyhars W702 vloerverf industriële garage coating beton grijs antraciet – 5Kg

Zelfglanzende epoxyhars – Vloerverf : Interieurdecoratie, werkplaats – Spiegeleffect – Wit -…

Multidragende tegelverf W712 Hars voor keuken- en doucherenovatie Kleurloos…

Beschrijving

5kg antraciet grijze vloerverf

5kg Vloerverf – binnenhuisdecoratie – spiegeleffect

10kg multi-support tegelverf (keuken/douche renovatie)

Product Foto

Productnaam

Epoxyhars W702 vloerverf industriële garage coating beton grijs antraciet – 5Kg

Beschrijving

5kg antraciet grijze vloerverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Zelfglanzende epoxyhars – Vloerverf : Interieurdecoratie, werkplaats – Spiegeleffect – Wit -…

Beschrijving

5kg Vloerverf – binnenhuisdecoratie – spiegeleffect

Product Foto

Productnaam

Multidragende tegelverf W712 Hars voor keuken- en doucherenovatie Kleurloos…

Beschrijving

10kg multi-support tegelverf (keuken/douche renovatie)

Kenmerken van epoxyverf

Zoals alle olieverven is epoxyverf niet noodzakelijk in alle opzichten ideaal, en heeft het een paar gebreken waarvan het goed is ze te kennen. Laten we samen de kenmerken van deze solide, maar niet noodzakelijk perfecte verf bestuderen:

De voordelen van epoxyverf

Het is geen toeval dat epoxyverf in veel situaties wordt aanbevolen. Inderdaad, deze verf heeft uitzonderlijke eigenschappen:

 • Uitstekende weerstand: voor al het delicate werk biedt epoxyverf een grote weerstand. U kunt deze verf zonder vrees op een vloer aanbrengen: als het oppervlak goed is voorbereid, gaat de verf jaren mee!
 • Een mooie esthetiek: zoals de meeste olieverven heeft ook deze verf een diep en homogeen aspect.
 • Het schilderen van meerdere dragers: het is moeilijk een drager te vinden die niet met dit soort verf kan worden beschilderd. Als een steun moeilijk te schilderen is, zal epoxyverf meestal de oplossing zijn!

De grenzen van epoxyverf

Toch is het goed om op de gebreken van deze verf te letten voordat u hem kiest:

 • Giftige verf: zoals alle olieverven is epoxyverf zowel giftig als slecht voor het milieu. Het is daarom belangrijk de ruimte tijdens en na de werkzaamheden te ventileren, en deze verf niet in de gootsteen te gooien. Natuurliefhebbers zullen de voorkeur geven aan acrylverf, die veel beter is voor het milieu.
 • Moeilijk aan te brengen: ook moet worden opgemerkt dat het aanbrengen van epoxyverf zeer delicaat is. Zonder een perfect voorbereide en aangepaste drager zal deze verf onesthetische sporen nalaten. Ons advies? Vertrouw het aanbrengen van epoxyverf toe aan een expert!

Lokale professionele schilders zullen u gratis een offerte doen voor uw epoxy schilderwerk >>

Zoals hierboven te zien is, is epoxyverf verre van gemakkelijk aan te brengen! Het vereist namelijk een perfect geprepareerde ondergrond en een grote snelheid van uitvoering. Hier is wat essentiële informatie om te weten voor het aanbrengen van een epoxy verf:

 • Uw ondergrond moet perfect voorbereid zijn alvorens te worden aangebracht.
 • Als de verf eenmaal is gemengd, moet hij snel worden aangebracht, anders is hij onbruikbaar.
 • Epoxy verf is giftig. Vergeet niet goed te ventileren en voldoende bescherming te dragen. Vermijd deze verf in de kamer van een kind.
 • Als de ondergrond te poreus is, moet u een primer aanbrengen.
 • Vergeet niet uw gereedschap onmiddellijk na het aanbrengen te reinigen met terpentine.

Vergeet niet vóór het aanbrengen de gebruiksaanwijzing van uw verf te raadplegen, want die kan u waardevolle informatie geven. Voor meer advies over hoe succesvol te schilderen, aarzel niet om op deze link te klikken.

De prijs van een epoxyverf per m2

Wat de prijzen betreft, moet men weten dat de kosten van epoxyverf in het gemiddelde van olieverven liggen, wat nog steeds vrij hoog is. Reken gemakkelijk op zo’n twintig euro per vierkante meter, exclusief installatie.

Aangebracht door een ambachtelijke schilder, kan de prijs van epoxyverf oplopen tot 60€ per vierkante meter. (Voor nauwkeurige, gratis en gepersonaliseerde schattingen van vakmensen in uw regio voor uw schilderwerk, klik hier).

Bent u op zoek naar andere verfsoorten? Polyurethaanverf is een andere olieverf die u zou moeten interesseren. Aarzel niet om op de link te klikken voor meer details.