behandeling van hout Prijs

  • Waarom een behandeling van bois ?
  • Onze selectie van houtbehandelingsbenodigdheden
  • Prijs van houtbehandeling
  • Prijs houtbehandeling volgens de techniek

Houtbehandeling is een belangrijke bewerking, vooral voor het houten dak en de houten wanden die het huis sieren. Daar kunnen namelijk parasieten gaan schuilen, die tegelijkertijd uw gezondheid en die van uw huis schaden.

Vraag gratis offertes voor uw werk>>

Waarom een behandeling van bois ?

Het is belangrijk het hout te behandelen om schadelijk ongedierte op te sporen en te verwijderen. Dit zijn onder andere termieten en schimmels die zich aan het hout hechten. Dit zijn schadelijke factoren die de levensduur van uw meubels of uw dak zullen verkorten, vooral als de behandeling niet op tijd wordt uitgevoerd. Dit is ook een voorbereidende stap als u van plan bent houten materialen te schilderen.

Het doel van deze behandeling is onder meer deze plagen op te sporen en te voorkomen dat zij het hout aantasten. Daarna, als de kleine diertjes al zijn ontdekt, moet een curatieve behandeling worden uitgevoerd om ze te verwijderen. Vandaar de noodzaak van deze operatie. Ook al is het een beetje duur, het is belangrijk de normen te volgen om het welzijn en de leefbaarheid van uw huis te verzekeren.

Onze selectie van houtbehandelingsbenodigdheden

Voor de behandeling van uw houtwerk, kozijnen, balken en ander schrijnwerk, vindt u hieronder een kleine selectie van uitgelezen benodigdheden:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Wagner 413001 W 180 P Wagner Spuitpistool W 180 P voor oplosmiddelhoudende lakken en lakken met…

XYLOPHENE – Behandeling van balken en kozijnen – Anti-insectenbehandeling – Behandelt constructiehout – …

Wagner 2324777 Hout beschermings kit

Beschrijving

Hogedrukpistool met geïntegreerde turbine

5L Anti-insecten behandeling voor balken en kozijnen

Kit Houtbescherming

Product Foto

Productnaam

Wagner 413001 W 180 P Wagner Spuitpistool W 180 P voor oplosmiddelhoudende lakken en lakken met…

Beschrijving

Hogedrukpistool met geïntegreerde turbine

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

XYLOPHENE – Behandeling van balken en kozijnen – Anti-insectenbehandeling – Behandelt constructiehout – …

Beschrijving

5L Anti-insecten behandeling voor balken en kozijnen

Product Foto

Productnaam

Wagner 2324777 Hout beschermings kit

Beschrijving

Kit Houtbescherming

Er zijn verschillende punten waarmee rekening moet worden gehouden om de prijs van de houtbehandeling te bepalen. Lees verder om meer te weten te komen.

Parasiet diagnose prijs

Parasietendiagnose is belangrijk, vooral voor meubels. Het is een verplicht extra bestand dat bij de DDT wordt gevoegd. Voor het stellen van de diagnose moet een bedrag van 100 tot 150 euro worden betaald, afhankelijk van de omvang van het werk. Een bijkomend budget is ook vereist indien u van plan bent een diagnose te stellen bij ander meubilair in een professionele context.

Vakman’s Arbeid Award

U hebt de keuze tussen het inhuren van een vakman of het inhuren van een bedrijf om het werk uit te voeren. Dit zal voornamelijk afhangen van uw budget. Maar let op: de prijs varieert tussen 20 en 35 euro, afhankelijk van het te behandelen hout (meubels, raamwerk, muur).

Deze prijs kan echter hoger uitvallen als het te behandelen hout moeilijk toegankelijk is. U kunt dus om een prijsopgave vragen voordat u met de werkzaamheden begint. Op die manier hebt u een betere raming van het budget dat u moet plannen (Vul ons formulier in om gratis prijsopgaven voor uw werkzaamheden te ontvangen!).

Productprijzen voor behandeling

Er moet ook een budget worden uitgetrokken voor de te gebruiken producten. Elk deel van het hout moet worden geïnjecteerd en bespoten. U hebt dus ongeveer 8 tot 12 liter van het product nodig om bijvoorbeeld een heel kozijn te behandelen. De prijs per liter varieert van 6 tot 10 euro, afhankelijk van de regio.

Professionele schilders bij u in de buurt zullen u een gratis prijsopgave geven voor uw houtverduurzaming >>.

Prijs houtbehandeling volgens de techniek

Of u nu een houten tafel of een dak van houtwerk schildert, er zijn technieken die de prijs van elke behandeling doen variëren. In de tabel hieronder ziet u de twee soorten technieken:

Technieken Kenmerken Awards
Door injectie – Kan gedaan worden in een paar uur

– Doeltreffend over een lange periode

– Ongediertebestrijding voor alle plagen

3 000 euro voor een oppervlakte van 150 m²
Door te sproeien – Duur van 2 tot 5 jaar

– De bewerking moet bij elke periode worden herhaald

5 tot 15 euro per m²

Gelieve er nota van te nemen dat deze prijzen slechts indicatief zijn. Zij kunnen immers variëren naar gelang van de timmerman of vakman die het werk zal uitvoeren. Het is echter raadzaam te kiezen voor een professional tegen een dure prijs, om te voorkomen dat de levensduur van uw hout wordt verkort. Het is dus beter om in één keer een groot bedrag te betalen voor een gegarandeerd rendement op lange termijn.