De beste verfkleuren voor de verkoop van een huis

huis te koop

Je wilt dat je je thuis voelt zoals jij. Als je je huis inricht, is het belangrijk om kleuren te kiezen die je stijl en persoonlijkheid weerspiegelen. Dit geldt voor het interieur en het exterieur van uw huis.

Als het echter tijd is om verder te gaan, wilt u misschien uw kleurenpalet aanpassen voordat u uw huis op de markt brengt. Aankomende kopers delen immers misschien niet dezelfde decoratieve stijl.

Als u veel felle kleuren heeft, kunt u overwegen om uw ontwerpen te verfrissen voor iets dat een bredere markt aanspreekt. Dit maakt het makkelijker voor potentiële kopers om zich voor te stellen wat ze met de ruimte zouden kunnen doen om het hun eigen te maken. Kies kleuren die de ruimte goed tot zijn recht laten komen – je wilt proberen om kamers groter en helderder te laten lijken.

Gerelateerd: Schilderwerken (laten) uitvoeren? Tips en prijs advies vind je hier.

Kleuren die kopers motiveren om uw huis te kopen

Interieur kleuren

Als het gaat om uw interieur, wilt u donkere kleuren en alles wat heel specifiek is voor bepaalde stijlen of smaken vermijden. (Hoewel u misschien houdt van een dramatische donkerpaarse feature wall, lijkt het misschien een beetje te wild voor iedereen die er naar kijkt). Als u probeert uw huis te verkopen, ga dan niet voor iets te stoutmoedigs.

Het is een goede gewoonte om het bij neutralen te houden. Het idee is om een blanco doek te maken om mensen te helpen zich voor te stellen om daar te leven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat neutraal niet saai hoeft te betekenen.

Lichtgrijs

Als je aan neutralen denkt, denken de meeste mensen meteen aan beige of wit. Maar meestal zijn dit eigenlijk niet de beste opties om de kenmerken van uw huis te laten zien. Beige is een zeer warme kleur, maar tegenwoordig geven mensen de voorkeur aan koelere kleuren. Een goed alternatief voor beige is grijs. Het heeft koelere tinten, die een rustgevende en kalmerende sfeer creëren. Een lichtgrijs kan een kamer echt accentueren, waardoor deze er open en helder uitziet.

grijze muur

Taupe

Taupe is een andere grote keuze voor interieurs. Het is neutraal, maar voegt een vleugje kleur toe. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten, elk met een andere ondertoon. U kunt een beetje meer grijs, bruin of zelfs een vleugje lavendel gebruiken voor een klassieke, maar ongelooflijk geraffineerde look.

beige muur

Wit

Bij het creëren van een neutrale ruimte gaan veel mensen direct naar wit. Als je toch kiest voor alle wit, kies dan voor iets met koelere ondertonen. Je zult een helder, grimmig wit willen vermijden, omdat dit te klinisch en steriel kan aanvoelen. Hetzelfde kan gezegd worden van gebroken wit met een intens gele ondertoon, die ook gedateerd kan aanvoelen. Zachte crème kan goed werken in sommige ruimtes, maar de verlichting moet wel goed zijn. Zoek in plaats daarvan naar iets met een lichtgrijze of blauwe ondertoon.

wit interieur huis

Exterieur kleuren

Als de buitenkant van uw huis er verweerd uitziet of tekenen van slijtage vertoont, zult u het willen schilderen voordat het op de markt komt. De aantrekkingskracht van Curb speelt hier een grote rol – het eerste wat kopers zullen opvallen is de buitenkant van uw huis.

Voor de buitenkant van uw huis wilt u ervoor zorgen dat u een kleur kiest die goed past bij de omgeving van uw huis. Een ding om te overwegen is de andere huizen in uw buurt – u wilt niet iets bruisend en helder te kiezen als iedereen is gegaan met klassieke kleuren. (Kijk hier voor een lijst van andere dingen om te overwegen bij het kiezen van een kleur).

Wanneer u twijfelt, kunt u niet verkeerd gaan met klassieke wit-het gaat met alles en is het onwaarschijnlijk dat het botst met de rest van de buurt. Er zijn echter tal van andere geweldige exterieurkleurmogelijkheden als u wat avontuurlijker wilt zijn.

Greige

Greige is een mengsel van grijs en beige dat de laatste tijd erg populair is geworden. Het is een zeer neutrale kleur, maar de combinatie van kleuren maakt het spannender dan een van beide kleuren op zich zou zijn. Het is zeer trendy, maar ziet er tegelijkertijd klassiek uit, wat het zeer aantrekkelijk maakt voor kopers.

greige huis

Grijs

Grijs lijkt misschien geen spannende kleurkeuze, maar het is ongelooflijk populair geworden voor zowel het interieur als het exterieur. Dit is waarschijnlijk omdat het zo veelzijdig is – het past bij een verscheidenheid aan huisstijlen, van ultramodern tot traditioneel. Het combineert ook goed met natuurlijke elementen zoals steen, wat soms een uitdaging kan zijn om te combineren met fellere kleuren. Afhankelijk van de omringende elementen en de stijl van het huis die je hebt, kun je overal een perfecte grijze kleur vinden, van zachtgrijs tot donker houtskool.

grijs huis

Blauw

Als u wat kleur wilt toevoegen aan de buitenkant van uw huis, probeer dan eens blauw. Donkere tinten werken geweldig op de meeste soorten huizen, terwijl de lichtere blauwe buitenkant voor een meer strandgevoel zorgt.

blauw huis