dcorative Muurschilderij: prijzen en advies


  • Hoe kies je een decoratieve schilderij murale ?
  • Welke decoratieve muurschilderingen met effect kiezen ?
  • Decoratieve muurschildering prijzen

Behalve als eenvoudige muurbekleding worden verven en coatings nu ook gebruikt als decoratieve ornamenten voor uw muren. In feite zijn decoratieve muurverven er in vele vormen. U kunt spelen tussen kleur en textuur als het gaat om wanddecoratie. Effectmuurverven bieden verschillende imitaties, waaronder hout-, beton-, gezandstraalde, fluweel- en andere effecten.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw decoratieve schilderwerken

Decoratieve muurschilderingen geven een originele toets aan uw interieur. Of het nu gaat om lakken, patina’s of andere effectverven, dit soort verf geeft uw muren een moderne, klassieke of zelfs rustieke decoratie. Tussen de verschillende effecten die decoratieve verven u bieden, moet u uw verf kiezen naargelang de toepassing.

Zodra u het effect voor uw decoratief schilderij hebt gekozen, moet u eerst de drager bestuderen waarop u het gaat aanbrengen. Voor een muurtoepassing begint u met het aanbrengen van een eerste laag primer, ook wel voorstrijkmiddel genoemd. Breng vervolgens de decoratieve verf aan om het best mogelijke effect te bereiken. In sommige gevallen is het aanbrengen van een beschermlaag noodzakelijk om de duurzaamheid van uw verf na verloop van tijd te optimaliseren. Uiteraard moet de te schilderen muur vóór elke toepassing worden geschuurd, ontvet, stofvrij gemaakt, gewassen en gedroogd. Als u ervoor kiest de muren van uw keuken of badkamer te verven, kies dan voor een decoratieve, vochtwerende verf.

Welke decoratieve muurschilderingen met effect kiezen ?

Het is nu mogelijk om elk effect op een schilderij te bereiken, behalve behangpapier. Bijgevolg kunt u kiezen uit verschillende grote categorieën van decoratieve muurschilderingen.

Decoratieve verf met gewaxt betoneffect

Gewaxt beton is nu een trend geworden in decoratieve muurschildering. Over het algemeen wordt deze gewaxte betoneffectverf aangebracht met een roller en vervolgens gladgestreken met een vlotter om het bewerkte resultaat van het beton te krijgen. Deze oplossing is niet alleen economisch, maar ook zeer design om op muren en houtwerk aan te brengen.

Decoratieve verf met fluweeleffect

Voor een intieme sfeer in uw interieur kunt u kiezen voor een parelmoer- en iriserend effect. Dat gezegd hebbende, met een diepe toon en een gladde afwerking, zul je het gevoel hebben dat je muren helemaal van fluweel zijn. Decoratieve verf met fluweeleffect heeft een licht- en zijdeachtig effect en biedt een afwerking tussen mat en satijn. Het is een acrylverf die een warme tint aan uw interieur geeft. Gemakkelijk aan te brengen, afwasbaar en bestand tegen de grillen van de tijd.

Decoratieve verf met metallic effect

Wat is er meer trendy dan muren met métalliek? Dankzij decoratieve verf met metaaleffect is dit mogelijk geworden. Inderdaad, het is een van de grote decoratieve hits van de moderne wereld. Deze verf is perfect om een originele en eigentijdse toets te geven aan uw interieur, of het nu gaat om uw woonkamer, kantoor of andere woonruimte. Bovendien past het perfect bij vintage en designmeubelen. Het is raadzaam het toe te passen in goed verlichte kamers, zodat het metaaleffect altijd geslaagd is, zelfs met donkere tinten.

Ontvang een 100% gratis offerte voor uw schilderwerken

Hier is een samenvattende tabel met een schatting van de prijs van een decoratieve muurschildering.

Type decoratieve muurschildering Awards
Decoratieve verf met antiek effect Vanaf 12 euro voor 500 ml
Decoratieve verf met fluweeleffect Ongeveer 20 euro/liter
Decoratieve verf met gezandstraald effect Tussen 18 en 25 euro
Roest effect verf Ongeveer 15 euro per halve liter
Parelmoer effect verf Ongeveer 16 euro per liter
Beton effect verf Tussen 15 en 45 euro per liter
Metaal effect verf Tussen 18 en 45 euro per liter
Hout effect verf Tussen 52 en 69 euro

De prijs van een decoratieve verf voor muren varieert naar gelang van het soort effect dat u kiest en natuurlijk van andere noodzakelijke producten die met de verf moeten worden geassocieerd.

 

 

 

Recent Posts