dcorative Painting: het kiezen van verf voor zijn deco interieur

  • Decoratieve verf: wat is het?
  • Decoratieve effect verf: hoe te kiezen?
  • Prijs van een decoratief schilderij

Decoratief schilderen is een ware revolutie geweest in de wereld van de binnenhuisdecoratie. Leuk, origineel en verrassend tegelijk, decoratief schilderen kan uw interieur duidelijk vernieuwen, maar u moet het wel zorgvuldig kiezen! Vandaag vertelt Expert Peinture u meer over decoratieve verf en helpt u bij het maken van uw keuze.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Decoratieve verf: wat is het?

Allereerst is het van belang een definitie te geven van decoratief schilderen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een decoratieve stroming waarbij verf wordt gebruikt om een kamer of interieur te verfraaien. Hoewel decoratief schilderwerk al eeuwenlang wordt toegepast, heeft het zich pas de laatste tijd verbreid, met name dankzij de opkomst van professionele decoratieschilders (vraag gratis offertes aan van professionals voor uw schilderwerk).Beter nog is dat er geleidelijk speciale decoratieve verven op de markt komen, waarmee u uw interieur een nieuw gezicht kunt geven zonder dat u daarvoor een vakman hoeft in te schakelen. Met decoratieve verf kan dus ook een speciaal soort verf voor decoratie worden bedoeld. Vind onze selectie decoratieve verven hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

Magic’Soie sierpleister 12kg Toupret

Decoratieve pleister wand en vloer renovatie slaapkamer keuken badkamer – Ijzer – Kit 10 Kg – 6.5m ²…

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Beschrijving

12kg Decoratieve roze poedercoating

10kg Sierpleister voor vloeren en wanden

2L Decoratieve depollutieverf voor muren, houtwerk en plafonds

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Magic’Soie sierpleister 12kg Toupret

Beschrijving

12kg Decoratieve roze poedercoating

Product Foto

Productnaam

Decoratieve pleister wand en vloer renovatie slaapkamer keuken badkamer – Ijzer – Kit 10 Kg – 6.5m ²…

Beschrijving

10kg Sierpleister voor vloeren en wanden

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Beschrijving

2L Decoratieve depollutieverf voor muren, houtwerk en plafonds

Tegenwoordig is er een breed scala van decoratieve verven met uiteenlopende en gevarieerde effecten. Zij kunnen worden gebruikt om een kamer volledig opnieuw in te richten, op dezelfde wijze als behang of coatings. Men kan zich dus heel goed een keukeninrichting met verf voorstellen, net als die van een slaapkamer of een gang.

Maar net als bij de keuze van een traditioneel schilderij is het belangrijk om uw deco verf met zorg te kiezen.

Hier zijn de verschillende elementen waarop u moet letten wanneer u een decoratief schilderij koopt:

  • De aanbrengmethode: als u geïnteresseerd bent in een decoratieve verf, vergeet dan niet om vóór de aankoop de aanbrengmethode te controleren. Voor het aanbrengen van een decoratieve verf kan immers specifiek gereedschap nodig zijn, zoals een verfmenger of een effectroller. Het is het beste om er zeker van te zijn dat u de verf na aankoop correct kunt aanbrengen!
  • Het decoratieve effect: er zijn vele effecten in decoratieve verven: glitter, metaal, opdruk… Het is beter om een verf aangebracht te hebben gezien voordat u koopt, zodat u zeker weet dat u het eindproduct mooi vindt.
  • Kleur: natuurlijk zal de kleur van een decoratieve verf belangrijk zijn. Enig advies? Weet hoe je decoratieve verf spaarzaam aanbrengt. Inderdaad, het is gemakkelijk om een gevoel van overbelasting te krijgen door decoratieve verf. Daarom verdient het de voorkeur slechts één muur te schilderen, of verschillende verven aan te brengen, om een kamer niet te overladen.

Professionele schilders zullen u een gratis schatting geven van de kosten van uw project >>

  • De kenmerken: ten slotte moet u er altijd op letten dat uw deco verf geschikt is voor de ruimte waarin u hem wilt aanbrengen. Het komt zelden voor dat een decoratieve verf bestand is tegen vochtigheid, dus vermijd de keuken of de badkamer voor ongeschikte verven.

Prijs van een decoratief schilderij

De laatste jaren is decoratieve verf steeds betaalbaarder geworden. Niettemin zal het vaak duurder zijn dan conventionele verf. Over het algemeen ligt de prijs van decoratieve effectverven tussen 8 en 20€ per liter. (Ontvang gratis offertes van lokale vakmensen voor uw schilderklus door hier te klikken! )

Bij deze kosten komen nog de kosten van eventuele grondverven voor decoratieve verf (over het algemeen 10€ per liter) en de kosten van de diverse benodigde gereedschappen.

Tenslotte, indien u een beroep wenst te doen op een schilder-decorateur, moet u weten dat de tarieven van een schilder over het algemeen enkel op offerte worden meegedeeld. U kunt dan beter een prijsopgave vragen voor decoratief schilderwerk als u uw interieur opnieuw wilt inrichten dankzij schilderwerk.