De beste techniek om een ​​deur tussen schilderen!

 • Kun je een voordeur schilderen?
 • Welke verf voor zijn voordeur?
 • Uw houten voordeur schilderen: de methode
 • Video: Schilderen van een houten deur

Vind je dat je voordeur een goede borstelbeurt verdient? Geen paniek, het schilderen van een houten voordeur is vrij eenvoudig te doen, mits u een goede techniek kent en bereid bent de handen uit de mouwen te steken. Expert Peinture legt uit hoe je nu een voordeur schildert!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het is heel goed mogelijk om een voordeur te schilderen. Dit is met name aan te bevelen voor houten toegangsdeuren, die vaak te lijden hebben van vochtigheid en na verloop van tijd hun glans verliezen.Maar je moet weten dat je een voordeur niet gaat schilderen zoals je een binnendeur schildert. Aangezien de voordeur rechtstreeks aan het weer wordt blootgesteld, moet u een specifieke methode toepassen (Vraag een gratis prijsopgave van professionals voor het schilderen van uw voordeuren).

Welke verf voor zijn voordeur?

Om uw voordeur met succes te schilderen, is het van essentieel belang de juiste verf te kiezen. Dat wil zeggen een verf:

 • Ontworpen voor uw deurmateriaal
 • Ontworpen voor gebruik buitenshuis

In ons voorbeeld gaan we een houten toegangsdeur schilderen, en kiezen we dus voor een houtverf voor buiten. Opgemerkt zij dat houten deuren het gemakkelijkst te schilderen zijn, omdat dit materiaal speciaal is ontworpen om te worden geverfd. Vind onze selectie van verven voor uw houten deuren hieronder :

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

ADDICT HOUTVERF ADDICT 0,5 L antracietgrijs

RIPOLIN – Houtverf voor binnen en buiten – Zonder grondverf – Duurzame kleur – Bestand tegen…

Renaulac Peinture Bois Gris Silex – 10 jaar garantie – 2,5L – 30m² / pôt

Beschrijving

0.5L Houtverf (antracietgrijs)

0,5L houtverf voor binnen en buiten

2,5L Houtverf (flint grijs)

Product Foto

Productnaam

ADDICT HOUTVERF ADDICT 0,5 L antracietgrijs

Beschrijving

0.5L Houtverf (antracietgrijs)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

RIPOLIN – Houtverf voor binnen en buiten – Zonder grondverf – Duurzame kleur – Bestand tegen…

Beschrijving

0,5L houtverf voor binnen en buiten

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Renaulac Peinture Bois Gris Silex – 10 jaar garantie – 2,5L – 30m² / pôt

Beschrijving

2,5L Houtverf (flint grijs)

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw locatie >>

Uw houten voordeur schilderen: de methode

Laten we tot de kern van de zaak komen door onze techniek voor het schilderen van een voordeur te delen. Hier zijn de verschillende stappen die u zult doorlopen:

1. Open de deur.

Net als bij het schilderen van luiken (zoals we enige tijd geleden hebben uitgelegd), verdient het de voorkeur een deur horizontaal te schilderen. De deur zal eerst moeten worden losgehaakt en op schragen worden geplaatst.

Hoewel dit natuurlijk vrij beperkend is, zal het veel gemakkelijker en efficiënter zijn om een gedemonteerde deur opnieuw te schilderen. Zorg zo nodig voor een dekzeil, een tijdelijke deur of een houten paneel ter vervanging van uw voordeur terwijl u deze opnieuw schildert.

2. Maak de deur klaar

Je gaat geen verf op een voordeur aanbrengen en hem van tevoren voorbereiden. Om de verf perfect te laten hechten, moet de voordeur gestript en daarna geschuurd worden. Het is de bedoeling dat alle sporen van de vorige vernis of oude verf worden verwijderd.

Allereerst ga je het slot en de metalen onderdelen uit elkaar halen. Ze zullen apart geschilderd worden.

Om de deur klaar te maken, ga je:

 • Breng een chemisch afbijtmiddel aan, speciaal voor hout, en spoel af met helder water.
 • Breng een fungicide product aan (indien mossen aanwezig zijn).
 • Vul alle gaten en scheuren met houtpulp.
 • De deur schuren met schuurpapier korrel medium

Sloten en metalen onderdelen schraapt u met een staalborstel af en beschermt u vervolgens met roestwerende verf.

Als uw deur onderdelen heeft die niet mogen worden geverfd (zoals glas), denk er dan aan deze te beschermen met markeringstape (Vraag gratis een offerte aan bij lokale professionals voor het schilderen van uw voordeuren).

3. Breng de grondverf aan

Er zijn speciale onderlagen voor houten toegangsdeuren. U zult moeten kiezen voor een speciale onderlaag voor buitenhout. Zorg ervoor dat uw product :

 • Geschikt voor buitenbossen
 • Fungicide en insecticide

U kunt de grondverf aanbrengen met een roller, en indien nodig een borstel gebruiken voor kwetsbare plekken. Werk van boven naar beneden, in verticale stroken.

4. 4. Breng deurverf aan

Het schilderen van een houten voordeur wordt in twee lagen gedaan. Het zal nodig zijn om te kiezen voor een houtverf voor buiten met een microporeuze afwerking. De verf wordt aangebracht met rol en kwast, net als de grondverf.

Respecteer tussen elke laag de droogtijd, die 12 tot 24 uur bedraagt, afhankelijk van de gekozen verf.

Een oplossing kan zijn om uw voordeur ’s morgens heel vroeg te schilderen, zodat u hem ’s nachts opnieuw kunt bekleden. U zult er echter voor moeten zorgen dat er ’s nachts geen slecht weer is als het schilderwerk niet af is.

5. De afwerkingen

Als de tweede laag verf voor de toegangsdeur is opgedroogd, hoeft u alleen nog maar de metalen onderdelen terug te plaatsen, eventuele markeringstape te verwijderen, het slot opnieuw aan te brengen en vervolgens de toegangsdeur te bevestigen.

Waarom zou je je beperken tot het herschilderen van je voordeur? Als u wilt dat uw huis perfect gastvrij is, neem dan de tijd om ook uw ijzeren hek te schilderen! Onze methode kan u daarbij helpen!

Video: Schilderen van een houten deur