De grijze blauwe, een rustgevende en lgante kleur voor uw interieur

  • De specifieke kenmerken van blauw-grijze verf
  • Tips om blauw-grijs in het interieur toe te passen
  • Welk materiaal moet ik associëren met de kleur blauw ?

Er is een overvloed aan blauwachtige tinten, waaronder blauwgrijze verf. De kleur blauw-grijs combineert twee verschillende facetten die onweerstaanbaar water illustreren. Blauwgrijze verf in decoratie geeft veel diepte, sereniteit en rust aan een huis. Of het nu gaat om een lichte of een donkere blauwgrijze verf, dit type tint past gemakkelijk in het geheel.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

De specifieke kenmerken van blauw-grijze verf

Zoals de naam al zegt, is de kleur blauwgrijs de samenstelling van twee kleuren, namelijk blauw en grijs. Afhankelijk van de kleur die voor de twee tinten wordt gekozen, varieert de intensiteit van blauwgrijs sterk. Met andere woorden, van het lichtste naar het donkerste. Deze kleur biedt inderdaad een ruime keuze, temeer daar de dosering van grijs per samenstelling volledig kan verschillen. Blauwgrijs daarentegen heeft een constante tint, een mooi rokerig uitzicht met een zacht en verfijnd karakter. Het is dit kenmerk dat het zo trendy heeft gemaakt.Deze bijzonder sublieme verfkleur, die de rustgevende deugd van blauw combineert met de sobere elegantie van grijs, is ideaal voor gebruik in badkamers en keukens. Het staat ook even goed in de woon- of slaapkamer, mits u ervoor kiest het met andere kleuren te combineren. Bovendien heeft blauw-grijs het voordeel dat het gemakkelijk is aan te nemen.

Tips om blauw-grijs in het interieur toe te passen

De kleur blauwgrijs heeft een vreselijk veelzijdig karakter. Het zal veel beter staan in een Scandinavische inrichting dan in een hedendaagse.

Spelen op nuchterheid

De blauw-grijze verf zal worden geaccentueerd met de volledige paletten, d.w.z. blauw en grijs. U kunt natuurlijk ook andere kleuren toevoegen om uw decoratie wat meer pit te geven. Waarom niet wit voor een beetje helderheid in de kamer en een vleugje zwart voor een eigentijdse sfeer? Zo krijgt u een sober en duivels doeltreffend palet. Door een bijna gelijke intensiteit aan te nemen, zal uw interieur zowel elegant als cocooning zijn met een vleugje zachtheid.

Pas op voor de verlichting

Blauwgrijs is een donkere kleur, waardoor het ongevoelig is voor licht. Met andere woorden, het weerkaatst geen licht. Eenzelfde kleur zal er dus heel anders uitzien, afhankelijk van de verlichting in de kamer. In een kamer met weinig natuurlijk licht zal een klassieke tint die lichtjes groen getint is, intenser zijn. Om niet te verdwalen is het raadzaam een kleurenkaart te gebruiken of een verfstaal op een stuk karton aan te brengen. Op die manier kunt u de rendering op verschillende tijdstippen van de dag testen.

Goed bij elkaar passende kleuren

Deze kleur past perfect bij rokerige kleuren, die ook lichtjes grijs getint zijn. De mengeling van blauwgrijs en grijsbeige, vooral de taupekleur, zal inderdaad een goed voorbeeld zijn. Deze laatste is bijzonder geschikt om een mooie afdruk te verkrijgen op een blauwgrijze achtergrond. Bovendien is hij licht genoeg om contrast in de kamer te brengen. Blauwgrijs gaat ook heel natuurlijk samen met neutrale kleuren zoals zwart.

Ambachtslieden in uw buurt schatten gratis voor uw schilderwerk

Welk materiaal moet ik associëren met de kleur blauw ?

Blauwgrijs is de perfecte kleur om metallic tinten zoals :

  • Koperkleurige versiering,
  • Een geborstelde roestvrij stalen afwerking,
  • Uit één stuk met zinkeffect, enz.

Naast metaal zal het blauwgrijs ook prachtig staan in een glazen kamer. Glazen vazen en glazen hangers geven een elegante en verfijnde toets aan uw blauwgrijze inrichting. Als u een eigentijdse sfeer wilt die zowel elegant als warm is, kies dan voor blauwgrijs in combinatie met houtmaterialen. Tot slot kan blauwgrijs alles accentueren wat licht vasthoudt, zoals keramiek en aardewerk.