De hardware van de verf btiment: hoe u uit te rusten?

 • Waarom schildermateriaal kopen?
 • Verfvoorziening: welke apparatuur kiezen?
 • Ons advies over schildermateriaal
 • Waar koopt u uw schildermateriaal?

Voordat u begint met het schilderen van uw binnen- of buitenmuren, is het van essentieel belang uw schildersmateriaal zorgvuldig te kiezen. En dat is niet voor niets, de kwaliteit van het materiaal speelt een grote rol in het eindresultaat van een schilderij. Om een resultaat te bereiken dat een huisschilder waardig is, verdient het de voorkeur kennis te nemen van de te gebruiken gereedschappen en de beste verven te kiezen. Expert Peinture zal u helpen om al het nodige materiaal te verzamelen!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom schildermateriaal kopen?

Het inschakelen van een huisschilder kan soms een top budget betekenen.Het inhuren van een vakman kan tot 40% duurder zijn dan het werk alleen te doen, door zelf voor de levering te zorgen. Als indicatie, aarzel niet om onze pagina gewijd aan de tarieven van de ambachtslieden schilders te raadplegen om de begroting van het schilderwerk te schatten (Vraag naar gratis schattingen van professionals voor uw schilderwerk).

Zoals een goede vakman niet nalaat goed gereedschap te hebben, is het van essentieel belang zijn schildersbenodigdheden zorgvuldig te kiezen, om een onberispelijk werk af te ronden en een perfect resultaat te verkrijgen.

Verfvoorziening: welke apparatuur kiezen?

Het materiaal dat nodig is om een huis te schilderen of te renoveren hangt rechtstreeks af van uw behoeften, en van het totale oppervlak dat moet worden geschilderd.

Voordat u naar een verffabrikant of een doe-het-zelfzaak gaat, moet u nadenken over uw behoeften:

 • Hoe groot is het? Wat is de totale oppervlakte die moet worden geschilderd, in m²?
 • Welk materiaal? De keuze van een verf hangt rechtstreeks af van het oppervlak dat u gaat schilderen en het materiaal daarvan (hout, pleisterwerk, beton, enz.). Voor vuile of beschadigde oppervlakken kan het nodig zijn een reinigingsmiddel voor muurschilderingen of een specifieke grondverf aan te schaffen.
 • Welk spel? Ga je op een vlakke ondergrond werken? Moet u hoeken of moeilijk bereikbare plaatsen schilderen?

Afhankelijk van de aard van uw schilderklus hebt u misschien meer of minder materiaal nodig.

Schilders in uw regio zullen u een gratis prijsopgave geven voor uw schildermateriaal >>

Het gereedschap van de huisschilder

Er zijn verschillende gereedschappen die min of meer onontbeerlijk zijn, afhankelijk van het soort werk dat u gaat doen, en van het te schilderen oppervlak.

Daarom hebt u wellicht de volgende uitrusting nodig:

 • Kwasten en penselen: onmisbaar materiaal voor hoeken van muren of vloeren, uitsparingen en reliëfs. Koop borstels van verschillende diktes om aan al uw behoeften te voldoen.
 • Verfroller: de roller is perfect voor grote vlakke oppervlakken, omdat u er snel en gemakkelijk mee kunt schilderen.
 • Spuitpistool: in sommige gevallen (vooral grote oppervlakken of ruimten die met een kwast niet kunnen worden bereikt), kan verven met een spuitpistool zeer praktisch zijn. Maar zo’n spuitpistool is duur en vereist enige oefening.
 • Spons: Om effectverven te maken, is de spons het perfecte gereedschap!

Namelijk: voor sommige klussen kan een spuitbus verf ook heel doeltreffend zijn. Maar houd er rekening mee dat de prijs van een verfblik vaak hoger zal zijn dan de aankoop van een verfblik dat met een roller of kwast moet worden aangebracht.

Verven en producten

Ongeacht het oppervlak dat u wilt verven, is het meestal nodig complete producten aan te schaffen om het volledig te behandelen.

Voor een perfect geschilderd oppervlak moeten de volgende producten en materialen worden gebruikt:

 • Opvulpleister: als u bepaalde onvolkomenheden moet opvullen, gebruik dan een geschikte pleister.
 • Schuurpapier: voor het schuren van uw oppervlakken zodat deze glad en vrij van gebreken zijn.
 • Een grondlaag (of primerverf): wordt aangebracht op bepaalde poreuze oppervlakken, vóór het schilderen, om de hechting van laatstgenoemde te vergemakkelijken .
 • Verf: aarzel niet om onze speciale pagina te raadplegen om de verschillende verfsoorten te vergelijken alvorens uw keuze te maken.
 • Vernis en overlak: noodzakelijk om speciale afwerkingen te verkrijgen of om uw verven te beschermen.

Voordat u verf en behandelingen koopt, moet u de tijd nemen om het onderdeel op te meten om het totale te verven oppervlak te bepalen.

Vermenigvuldig de lengte van een muur (in meter) met zijn breedte (in meter) als u de oppervlakte in vierkante meter (m²) wilt weten.

Namelijk: verwaarloos nooit de kwaliteit van uw bouwverven. Het is namelijk niet ongewoon dat u voor een goedkoper product meerdere lagen product moet aanbrengen voordat u een bevredigend resultaat krijgt, terwijl u slechts een laag verf van betere kwaliteit nodig hebt (Vraag gratis offertes aan bij vakmensen voor uw schilderwerk).

De accessoires van de huisschilder

Om geen ongewenste verfvlekken op uw vloeren of kleding te krijgen, mag u niet vergeten u met de volgende uitrusting uit te rusten:

 • Afplakband en plastic folie: ter bescherming van oppervlakken (vloeren, plinten, enz.) of accessoires (schakelaars, stopcontacten, enz.) die u niet wenst te schilderen.
 • Geschikte kleding (veiligheidsmasker, werkkleding en handschoenen): om u te beschermen tegen eventuele spatten of giftige verfdampen (type glycerol).

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Ons advies over schildermateriaal

Als u op zoek bent naar het beste gereedschap, hebben wij een selectie voor u gemaakt!

Hier is een set van 10 professionele borstels, met verschillende maten. Ideaal voor grote oppervlakken en afwerkingen. Zie de aanbiedingen.

Wat verfrollers betreft, hebben wij voor u een set van 8 verfrollers gevonden. Ze passen zich aan alle oppervlakken van uw huis aan: muren, plafonds, deuren… Het extraatje? Een verfbakje en een penseel zijn inbegrepen in deze kit. Zie de aanbiedingen.

Wil je een spuitpistool kopen? Hier is wat we aanraden: een bosch verfspuitpistool, multifunctioneel. Voor meer informatie over de aanbiedingen, klik hier.

Om de onvolkomenheden van uw muren op te vullen, raden wij u deze vulpleister aan, die zeer doeltreffend is voor het opvullen van scheuren of gaten in uw woning.

Hier is een onmisbaar gereedschap om uw coating te begeleiden: het coating mes. Dit mes bestaat in 3 verschillende maten, voor nog meer details. Klik op het mes van de maat van uw keuze om de aanbiedingen te ontdekken:

Maat: 340 mm – Maat: 150 mm – Maat 125 mm

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Als u uw muren wilt schuren, vindt u hier onze selectie van elektrische kwaliteitsschuurmachines, voor een zeer gladde gladde afwerking. Verkocht met 2 schuurbladen, een schuurplaat en een doos. Om de aanbiedingen te ontdekken, klik hier.

Om u te begeleiden tijdens het schuren van uw spieren, zal het beschermingsmasker uw beste bondgenoot zijn! Om te voorkomen dat u last krijgt van stof, is het dragen van een masker essentieel. Om te zien welk masker wij voor u hebben gespot, klik hier.

Het wordt ten zeerste aanbevolen een veiligheidsbril te dragen bij het schuren van oppervlakken. Daarom bevelen wij deze beschermbril aan. Om deze bril te kopen, ga hier.

Waar koopt u uw schildermateriaal?

Alle benodigde verfbenodigdheden vindt u in de bouwmarkten of op internet, via gespecialiseerde sites.

Het is belangrijk dat u de prijzen zorgvuldig vergelijkt, zodat u de beste aanbieding vindt en niet failliet gaat. Aarzel niet om te wachten op uitverkoopperiodes of liquidaties en voorraadverminderingen, waardoor u soms kwaliteitsschilderijen tegen een lage prijs kunt verkrijgen.

Als u uw materiaal niet zelf wilt kopen, en u wilt tijd besparen, aarzel dan niet om gebruik te maken van de diensten van een ambachtelijke schilder (Ontvang gratis schattingen van professionals in uw omgeving voor uw schilderklussen)

Kiezen voor een gekwalificeerde huisschilder is een kans om te genieten van een onberispelijk resultaat zonder zelf de handen uit de mouwen te moeten steken. Als u de tarieven van de schilders in uw buurt wilt kennen, aarzel dan niet om offertes aan te vragen om een precies idee te krijgen van de kosten van uw werk!