De polyurethaanverf: de prijs, de toepassing ervan, zijn functies

 • Wat is polyurethaanverf?
 • Voor- en nadelen van polyurethaanverf
 • Het aanbrengen van een polyurethaanverf
 • De prijs van een polyurethaanverf
 • Video: Polyurethaanverf

Als we het vaak over glycerolverf hebben als we het over olieverf hebben, vergeten we soms het bestaan van polyurethaanverf. Toch kan dit type verf zeer nuttig zijn, vooral voor het schilderen van een vloer. Expert Peinture heeft besloten in detail terug te komen op tweecomponenten polyurethaanverf, het gebruik en de toepassing ervan.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is polyurethaanverf?

Laten we beginnen met de introductie van polyurethaanverf:

Presentatie van polyurethaanverf

Net als glycerolverf is polyurethaanverf een verf op oliebasis, die dus een uitstekende dekkracht biedt en het werkelijk mogelijk maakt een ruimte te veranderen. Maar terwijl glycerolverf nooit als vloerverf zal worden gebruikt, is polyurethaanverf daarvoor uitstekend geschikt.

Deze verf is samengesteld uit een polyurethaanhars (vandaar de naam) gemengd met een oplosmiddel. Het is dankzij de verdamping van het oplosmiddel dat de polyurethaanverf kan drogen.

De toepassingen van polyurethaanverf

Als u op zoek bent naar een vloerverf, is polyurethaanverf misschien precies wat u nodig hebt! Inderdaad, deze verf biedt een stevige afwerking die bestand is tegen verkeer. U kunt er zelfs een lakeffect mee verkrijgen en uw oppervlakken mee laten glanzen, voor een uitzonderlijke afwerking.

Uiterst bestendig, polyurethaanverf kan zowel binnen als buiten worden aangebracht. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het herschilderen van scheepsrompen, wanneer het een tweecomponenten polyurethaanverf is.

Voordat u een polyurethaanverf koopt, moet u de gebruiksaanwijzing raadplegen om zeker te zijn van de toepassingsgebieden. Hieronder vindt u onze selectie van polyurethaanverven:

Product Foto

Onze selectie voor vloeren

Onze selectie voor wandtegels

Productnaam

Watco Basic Polyurethaan Betonvloerlak voor Beton, Hout, Metalen en Glas…

Blackfriar – Polyurethaan vloerverf voor binnen en buiten – 5 l – grijs

Polyurethaanverf fluweel aspect Aqua wandtegels -…

Beschrijving

5L Polyurethaan betonvloer verf (Grijs)

5L polyurethaan vloerlak interieur-buiten (Donkergrijs)

750ml Polyurethaan muur tegelverf

Onze selectie voor vloeren

Product Foto

Productnaam

Watco Basic Polyurethaan Betonvloerlak voor Beton, Hout, Metalen en Glas…

Beschrijving

5L Polyurethaan betonvloer verf (Grijs)

Product Foto

Productnaam

Blackfriar – Polyurethaan vloerverf voor binnen en buiten – 5 l – grijs

Beschrijving

5L polyurethaan vloerlak interieur-buiten (Donkergrijs)

Onze selectie voor wandtegels

Product Foto

Productnaam

Polyurethaanverf fluweel aspect Aqua wandtegels -…

Beschrijving

750ml Polyurethaan muur tegelverf

Wat is een tweecomponenten polyurethaanverf?

Er zij op gewezen dat er twee soorten polyurethaanverf zijn. Men zal vaak van aquarethaan spreken wanneer deze verf zich in een waterige fase bevindt (gebruikt voor de meeste schilderwerken).

De term twee-componenten polyurethaanverf geeft aan dat de verf is samengesteld uit een basis en een verharder. Deze verfsoort is bijzonder geschikt voor buitenverven, en heeft een hoge weerstand en een glanzende afwerking.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw locatie >>

Voor- en nadelen van polyurethaanverf

Er zij op gewezen dat dit schilderij, hoewel het perfect kan worden aangepast voor bepaalde werkzaamheden, niet perfect is. Laten we samen de voordelen en gebreken van dit soort verf bekijken:

Voordelen van een polyurethaanverf

Talrijke essentiële kenmerken pleiten voor deze verf:

 • De weerstand: het is een verf die bijzonder goed bestand is tegen water of passage.
 • Zijn dekkracht: zoals alle olieverven dekt hij moeiteloos elk oppervlak.
 • Zijn glans: deze verf biedt een gelakte of glanzende afwerking, ideaal voor het opknappen van uw interieur.
 • De prijs: in verhouding tot de kwaliteit van de plaatsing, blijft polyurethaanverf zeer betaalbaar. Zie hieronder voor meer informatie over de kosten van polyurethaanverf.

Nadelen van tweecomponenten- of watergedragen polyurethaanverven

Gelieve echter rekening te houden met de gebreken van deze verf alvorens tot aankoop over te gaan. Hier zijn de grootste beperkingen van polyurethaan verf:

 • De giftigheid: deze verf is, net als glycerolverf, giftig voor het milieu. Daarom moet het voorzichtig worden aangebracht en moet tijdens het aanbrengen bescherming worden gedragen. U kunt deze pagina het beste doorbladeren als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke verf.
 • De toepassing: afgezien van de noodzaak van bescherming, heeft polyurethaanverf veel tijd nodig om te drogen en moet de verf in een beschermde ruimte worden aangebracht, omdat zich tijdens het drogen stof in het oppervlak kan vastzetten. Het zal dus nodig zijn extra aandacht te besteden bij het aanbrengen!

Wat het aanbrengen van deze verf betreft, we hebben zojuist gezien dat het vrij ingewikkeld was.

Polyurethaanverf wordt aangebracht met een roller of soms met een spuitpistool. Over het algemeen zijn er twee lagen nodig, alsmede een primer. Ook zal het oppervlak goed moeten worden voorbereid voor een perfecte afwerking.

Aangezien deze verf giftig is, moet u handschoenen en een masker dragen en in een goed geventileerde ruimte werken. De geur van de polyurethaanverf zal vrij sterk zijn tijdens de installatie en de eerste dagen van het drogen.

Het is belangrijk dat u geen resten polyurethaanverf door de afvoer gooit, aangezien dit een zeer slechte verf voor het milieu is. U zult erover denken om uw gereedschap met terpentine schoon te maken.

Enig goed advies? Laat uw polyurethaanverf aanbrengen door een professioneel bedrijf! Onze site kan u helpen de beste offertes in uw omgeving te vinden.

De prijs van een polyurethaanverf

Laten we het tenslotte hebben over de prijs van polyurethaanverven. Het is belangrijk te weten dat deze verf over het algemeen goedkoop is, en een kwaliteitsafwerking biedt tegen een betaalbare prijs.

Zo bedragen de kosten van een polyurethaanverf per m2 in het algemeen tussen 4 en 8€ in een gespecialiseerde supermarkt, exclusief de kosten van het materiaal (borstels, kwasten, enz.).

Als u een beroep wilt doen op een huisschilder, zal de prijs van polyurethaanverf gemiddeld tussen 30 en 40€ per m2 bedragen, installatie en levering inbegrepen. (Voor nauwkeurige, gratis en gepersonaliseerde schattingen van vakmensen in uw regio voor uw schilderwerk, klik hier).

Wilt u liever zelf voor het schilderwerk zorgen? In dat geval zal deze online folder u het beste advies geven over hoe u een tegelvloer moet schilderen.

Video: Polyurethaanverf