De prijs van een gevel ISCC

  • Factoren die de prijs van gevelpleister beïnvloeden
  • De verschillende soorten gevelpleister
  • Onze selectie van gevelverven
  • Prijs van een buitenmuurpleister

Bij het bouwen of bekleden van een gevel kan bepleistering noodzakelijk zijn. Een gevel bepleisteren kan inderdaad het gewicht van jaren uitwissen. Bovendien helpt het ook om scheuren te repareren en een tweede jeugd aan uw huis te geven. Bij de keuze van pleisters moet echter voorzichtig te werk worden gegaan, want elk type heeft unieke eigenschappen, en hetzelfde geldt voor de prijs.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw gevelwerk

Factoren die de prijs van gevelpleister beïnvloeden

Pleisterwerk is in de eerste plaats een gevelbekleding met een dubbele functie. Het is niet alleen decoratief, maar ook beschermend. Een goede pleister beschermt de muren ook tegen slechte weersomstandigheden, zonder te vergeten de thermische en akoestische isolatie van een huis te verhogen.Alvorens de prijs van een buitenpleister te schatten, is het belangrijk de verschillende factoren te kennen die het te plannen budget bepalen. Deze omvatten het volgende:

  • De grootte van de buitenmuren: een vakman biedt vaak tarieven per m² aan. Dus hoe groter de muur, hoe duurder het pleisterwerk.
  • Het soort pleister: er zijn verschillende pleisters met verschillende kenmerken en kleuren.
  • Het soort afwerking: er zijn verschillende soorten afwerkingen en toepassingsmethoden, zoals schilderen.
  • De prijs van de arbeid: een vakman bepaalt zijn eigen tarieven voor het bepleisteren van een gevel met pleisterwerk (ontvang gratis offertes voor uw gevelwerk!).

De verschillende soorten gevelpleister

Het basismateriaal van een gevelpleister is hetzelfde. De afwerking hangt echter af van de gebruikte techniek en de prijs.

Het geprojecteerde gips

Dit is de klassieke en meest populaire methode. In de praktijk bestaat deze techniek erin het pleister op de gevel te spuiten met behulp van een apparaat dat bestaat uit een pomp en een mixer. De verschillende bestanddelen die nodig zijn om het gips te vervaardigen, worden erin gegoten. Door het gemak waarmee het kan worden aangebracht en de lage arbeidskosten is dit de goedkoopste pleistersoort op de markt.

De drijvende pleister

Deze techniek geniet de voorkeur van ambachtelijke metselaars omdat de afwerking relatief beter en klassieker is. Bovendien vereist het snelheid en techniciteit om een perfecte weergave te verkrijgen. Toch komt het minder vaak voor, vanwege de vrij hoge prijs. Het bestaat uit het gladmaken van het geprojecteerde gips terwijl het nog onmiddellijk vers is. Als de tijd tussen het spuiten van de mortel en het aanbrengen van de troffel te lang is, zal de gevel grove sporen vertonen. Het is natuurlijk het duurst, vanwege de technische aard van het werk en de arbeid die ermee gemoeid is. Voor deze methode zijn inderdaad veel arbeidskrachten nodig.

De geplette pleister

Altijd nadat het pleisterwerk op de gevel is geprojecteerd, wordt het gladgestreken met een gereedschap dat float wordt genoemd. Deze techniek wordt ook wel gladstrijken genoemd, omdat ze wordt uitgevoerd terwijl het gips nog vers is. Het resultaat is een min of meer moiré gevelpleister, zeer elegant en eigentijds. Het is dus een intermediair tussen esthetisch zwevend pleisterwerk en klassiek spuitpleisterwerk. Het is dus duurder.

Schilders in uw regio zullen gratis een schatting maken van uw gevelwerk.

Onze selectie van gevelverven

Voor uw gevelbepleistering, vindt u hieronder onze suggesties van benodigdheden:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Acryl Gevelverf 14 Kleuren – Duurzaam tot 10 jaar – Renovatie Gevel, gepleisterde muur -…

ALPINA Buiten rustiek pleisterkalk – 5 jaar garantie – Mat Ton Pierre 15Kg 10m².

Rhenocoll AF 50 Gevelverf Verkrijgbaar in meer dan 40 verschillende kleuren

Beschrijving

10L Acryl gevelverf

15kg buiten rustiek pleister

Product Foto

Productnaam

Acryl Gevelverf 14 Kleuren – Duurzaam tot 10 jaar – Renovatie Gevel, gepleisterde muur -…

Beschrijving

10L Acryl gevelverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ALPINA Buiten rustiek pleisterkalk – 5 jaar garantie – Mat Ton Pierre 15Kg 10m².

Beschrijving

15kg buiten rustiek pleister

Product Foto

Productnaam

Rhenocoll AF 50 Gevelverf Verkrijgbaar in meer dan 40 verschillende kleuren

Prijs van een buitenmuurpleister

Als u een buitenpleister moet aanbrengen, is het belangrijk om te informeren naar de prijzen. In de onderstaande tabel vindt u enkele prijsramingen naargelang het type gevelpleister.

Type pleister Prijs per m²
Geprojecteerd pleisterwerk Tussen 30 en 35 euro HT per m²
geschraapt pleisterwerk Tussen 35 en 40 euro HT per m²
Gebroken gips Tussen 40 en 45 euro per m²
zwevende pleister Tussen 60 en 80 euro per m²

Als u het pleisterwerk zelf aanbrengt, is het normale BTW-tarief van 20% van toepassing. Bij een professional zal dit percentage echter 10% bedragen. Niettemin is het raadzaam een beroep te doen op de diensten van een vakman om de uitvoering te garanderen.