De schilderijen arosol, een must voor DIYers zondag

 • Hoe kies je je peinture bom?
 • Hoe krijg ik de beste resultaten met de verven in aérosol ?
 • Handige accessoires voor het verven met een spuitbus

Om uw muren of uw meubels te verven, kan het gebruik van een spuitbus verf interessant zijn. Spuitverf kan natuurlijk snel en eenvoudig worden aangebracht. Dit type spuitverf is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van kleuren en afwerkingen. Er zijn verschillende soorten spuitbussen voor verf, onder meer metaal, glas, hout en PVC.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Voordat u besluit een oppervlak met een spuitbus te verven, moet u uw spuitverf zorgvuldig kiezen. Let erop dat er een heel gamma spuitverf in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar is, in de winkel of op het internet. Allereerst moet u nadenken over het soort materiaal dat u wilt verven. U vindt verschillende soorten spuitverf die geschikt zijn voor alle soorten oppervlakken, of het nu gaat om hout, metaal, glas of PVC. Vervolgens is het belangrijk te weten welk oppervlak moet worden geverfd, zodat u het juiste aantal blikken kunt kopen.

Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren en effecten. Onder de verschillende afwerkingen, heb je :

 • Het metaaleffect,
 • Het glitter effect,
 • Het glimmende effect,
 • Textuureffect zoals gezandstraald effect, roesteffect, enz.

De keuze van dit type verf is perfect om uw binnenhuisdecoratie originaliteit te geven met een eenvoudige toets.

Om een spuitbus doeltreffend te kunnen gebruiken, moet de juiste techniek worden toegepast.

De ideale temperatuur

Voor dit soort verf moet je op de temperatuur letten. Zorg er natuurlijk voor dat de spuitbus niet te koud en niet te heet is. Als de temperatuur te hoog is, kan de verf snel drogen voordat zij het te schilderen voorwerp bereikt. Het is daarom raadzaam de temperatuur tussen 15° en 25° te houden. Evenzo verdient het de voorkeur buiten of in een goed geventileerde ruimte te schilderen. Denk eraan alles rondom het te verven gebied te beschermen om de vorming van spuitnevel te voorkomen.

Bereid de steun voor

Ongeacht het oppervlak, een goede voorbereiding is essentieel. Het moet droog, schoon en vrij van vet en roest zijn. Een licht schuurbeurt kan nodig zijn. Sommige ondergronden, zoals kunststoffen en ferro- en non-ferrometalen, kunnen moeilijk te schuren zijn. In dat geval kan vooraf een geschikte grondlaag worden aangebracht.

Houd de spuitbus verf goed vast

Voordat u de spray aanbrengt, moet u hem ten minste twee minuten goed schudden. Dit maakt een goede pigmentatie mogelijk en om de gewenste verfkleur te verkrijgen. Herhaal deze handeling elke keer als je stopt. Voordat je aanvalt, maak een kleine test op een karton bijvoorbeeld. Spuit vervolgens in dunne lagen kruislings op een afstand van 25/30 cm verticaal en vervolgens horizontaal. Tussen twee lagen is een inwerktijd van 2 à 3 minuten vereist. Voor een groter oppervlak gaat u van links naar rechts met regelmatige bewegingen en vervolgens van boven naar beneden op dezelfde manier.

Ontvang 5 gratis offertes voor uw schilderwerken

Handige accessoires voor het verven met een spuitbus

Het gebruik van een spuitbus vergt een minimum aan voorbereiding. Hiervoor moet u de nodige en geschikte materialen verzamelen om met spuitverf te schilderen. De meeste van deze schilderijaccessoires zijn in de winkel verkrijgbaar. Deze omvatten :

 • Spuit de grondverf om een goede hechting en uniformiteit te verzekeren,
 • Spuit verf, kies de meest geschikte voor het te verven oppervlak,
 • Vernis om de duurzaamheid van de verf te garanderen,
 • Masker en handschoen om u te beschermen tegen de giftigheid van het product,
 • Oude kleren, zodat je niet vies wordt,
 • Tarp of kranten om de omgeving te beschermen,
 • Plakband als u gestreepte effecten op uw schilderijen wilt of gladde randen.

Het gebruik van de spuitbus verf ligt dus binnen ieders bereik. Maar u kunt het werk altijd aan een vakman toevertrouwen als u dat wilt.