De toepassing van epoxyverf

 • De toepassingen van epoxyverf
 • Hoe breng je met succes een epoxy verf aan?
 • Video: Epoxy verf.

Epoxyverf mag dan wel aanpasbaar zijn aan vele dragers (hout, PVC, tegels…), het is niettemin moeilijk aan te brengen. Inderdaad, zoals alle olieverven, zal epoxy een zeer specifieke methode vereisen. Als u zich nog steeds afvraagt hoe u epoxyverf aanbrengt, zou ons artikel van de dag een grote hulp moeten zijn!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

De toepassingen van epoxyverf

Epoxyverf is een verf op oliebasis, vergelijkbaar met glycerolverf. Maar het is veel duurzamer en kleveriger dan de laatste.Een van de voordelen van dit type verf is dat het op veel verschillende ondergronden kan worden aangebracht:

 • Hout
 • PVC
 • Tegels
 • Beton

Het is een verf die geschikt is voor vloeren en plafonds, en die zowel binnen als buiten kan worden aangebracht. Het beste is nog steeds de gebruiksaanwijzing van een epoxyverf te raadplegen als u er zeker van wilt zijn dat deze is aangepast aan het gebruik dat u ervan gaat maken (Vraag gratis een prijsopgave van professionals voor uw schilderwerk).

Voor meer informatie over dit type verf, klik op onze speciale presentatie. U kunt ook onze selectie van epoxy verven hieronder vinden:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Epoxyhars W702 vloerverf industriële garage coating beton grijs antraciet – 5Kg

Zelfglanzende epoxyhars – Vloerverf : Interieurdecoratie, werkplaats – Spiegeleffect – Wit -…

Multidragende tegelverf W712 Hars voor keuken- en doucherenovatie Kleurloos…

Beschrijving

5kg antraciet grijze vloerverf

5kg Vloerverf – binnenhuisdecoratie – spiegeleffect

10kg multi-support tegelverf (keuken/douche renovatie)

Product Foto

Productnaam

Epoxyhars W702 vloerverf industriële garage coating beton grijs antraciet – 5Kg

Beschrijving

5kg antraciet grijze vloerverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Zelfglanzende epoxyhars – Vloerverf : Interieurdecoratie, werkplaats – Spiegeleffect – Wit -…

Beschrijving

5kg Vloerverf – binnenhuisdecoratie – spiegeleffect

Product Foto

Productnaam

Multidragende tegelverf W712 Hars voor keuken- en doucherenovatie Kleurloos…

Beschrijving

10kg multi-support tegelverf (keuken/douche renovatie)

Als het effectief is, vereist epoxyverf een speciale toepassing en veel aandacht. Of u het nu gebruikt om een badkuip, een vloer of een muur te schilderen, volg altijd de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en ga methodisch te werk.

Hier zijn de verschillende stappen die moeten worden doorlopen om te schilderen met epoxy :

1. Lees de gebruiksaanwijzing

Er zijn verschillende soorten epoxyverf, waarvan de toepassing en het gebruik kunnen verschillen. Voordat je iets anders doet, neem de tijd om te lezen:

 • Voorwaarden voor toepassing
 • Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Het beste is dat u de gebruiksaanwijzing van een verf raadpleegt voordat u deze koopt, om er zeker van te zijn dat het gebruik ervan geschikt is voor uw behoeften.

Schilders in uw omgeving zullen u een gratis prijsopgave geven voor uw werk >>

2. Bereid de steun voor

Op een onvoorbereid oppervlak kan epoxyverf snel afbladderen of een resultaat van slechte kwaliteit geven. Dit geldt evenzeer wanneer u epoxy wilt gebruiken als muurverf of om vloeren of plafonds te verven.

Uw steun moet zijn :

 • Vliegtuig
 • Eigen
 • Sec

Om dit te doen, moet u het oppervlak misschien licht schuren om broze delen te verwijderen. Verwijder vervolgens het stof en breng een ontvetter aan op het gehele te schilderen oppervlak. Als de steun onvolkomenheden vertoont, repareer die dan met een vulmiddel.

3. De verf voorbereiden

Epoxyverf bestaat over het algemeen uit twee elementen: hars en verharder. Om het te bereiden, moet elk van deze elementen afzonderlijk worden gemengd en vervolgens in een blik worden gegoten.

Meng deze “bereiding” krachtig met een spatel, totdat de kleur van de verf volkomen egaal is.

Eenmaal gemengd, moet de verf onmiddellijk worden gebruikt. Na twee tot drie uur, zal het onbruikbaar zijn. Neem dus de tijd om de benodigde hoeveelheid te berekenen en de verf bus voor bus klaar te maken.

4. Breng verf aan

Epoxyverf kan zowel met een roller als met een spuitpistool worden aangebracht. Het moet worden uitgevoerd bij droog weer en bij een temperatuur tussen 15 en 20°.

Epoxy verven zijn giftige verven. Zowel bij het mengen als bij het aanbrengen moet u een veiligheidsmasker dragen en latex handschoenen. U moet schilderen in een goed geventileerde ruimte en zorgen voor ventilatie tijdens het drogen.

Breng de verf in twee lagen aan, met inachtneming van de aanbevolen hoeveelheden voor elk oppervlak. Tussen de lagen 24 uur laten drogen. Breng de tweede laag aan in minder dan 5 dagen, anders is het nodig de eerste laag licht op te schuren alvorens de tweede laag aan te brengen.

Deze verf verspreidt een onaangename geur tijdens het aanbrengen, die na enkele weken zal vervagen.

Uw epoxy verf is nu aangebracht!

Ter afsluiting van dit artikel willen wij u erop wijzen dat epoxyverf een milieuonvriendelijke verf blijft. Tenzij u dit type verf specifiek nodig hebt, raden wij u aan een milieuvriendelijke verf te gebruiken, zoals wij enkele weken geleden hebben voorgesteld.

Video: Epoxy verf.