duin dakbedekking betonverf tegel


  • Waarom het betonnen dak verven?
  • Onze selectie van dakverf
  • Hoe kies je de juiste verf voor een betonnen pannendak?
  • Prijzen voor het schilderen van een betonnen dakpan

Het schilderen van het dak is essentieel om de duurzaamheid ervan te garanderen. Dit maakt deel uit van het onderhoud, maar op periodieke basis. Waarom en hoe y procéder ? Vind veel informatie over dit onderwerp in deze gids.

Vraag gratis offertes voor uw werk

Waarom het betonnen dak verven?

Het schilderen van het betonnen pannendak is belangrijk om de levensduur van dit deel van het huis te verzekeren. Schilderen heeft inderdaad vele voordelen, vooral wat de bescherming tegen weersinvloeden betreft. Uw dak zal dus gedurende tientallen jaren beschermd zijn tegen mogelijke schade.

Dan brengt verven esthetiek op het dak. Door een trendy kleur te kiezen, krijgt uw huis namelijk een heel nieuwe uitstraling. Zonder het huwelijk van de kleur met de muren en de gevel te vergeten. Bovendien zal een nieuwe verfbeurt het dak weer doen glanzen.

Ten slotte zorgt het verven van het dak met betonpannen voor extra onderhoud. U kunt er inderdaad gebruik van maken om waterafstotende producten aan te brengen. Dit zal praktisch zijn om een teveel aan werk bij uw volgende onderhoudsbeurt te voorkomen.

Onze selectie van dakverf

Om uw dak goed te renoveren, zijn de onderstaande dakverven ideaal:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Sikagard Dakbescherming, Waterdicht maken, kleurloos voor daken, lange termijn bescherming…

VERF DAKCOATING 20 LITER PANNENDAK – BRUIN

Beschrijving

20L Dak waterdicht maken verf

20L Tegelverf (handdroog in 6 uur)

Product Foto

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Sikagard Dakbescherming, Waterdicht maken, kleurloos voor daken, lange termijn bescherming…

Beschrijving

20L Dak waterdicht maken verf

Product Foto

Productnaam

VERF DAKCOATING 20 LITER PANNENDAK – BRUIN

Beschrijving

20L Tegelverf (handdroog in 6 uur)

Het is belangrijk om de juiste verf voor het dak te kiezen om aantasting van het dak te voorkomen. Er zijn inderdaad producten die schadelijk zijn in het gebruik en die nagemaakt kunnen zijn.

Het merk van de verf

Voordat u een keuze maakt, moet u zich informeren over de juiste merken. U moet ook uw aankoop doen in officiële merkwinkels om niet-authentieke producten te vermijden. Anders kunt u ook op hun officiële website winkelen, dat is veiliger en sneller. Aarzel ook niet om professioneel advies te vragen over welke merken u het best kiest, als u er niets over weet (vraag gratis offertes voor schilderwerken!).

De onderdelen

Wees je ervan bewust dat er schilderijen zijn gemaakt van natuurlijke elementen. Ze zijn een goede keuze om het milieu te respecteren en vervuiling te vermijden. Bovendien zijn ecologische verven gezonder om het dak meer voordelen te geven. Het resultaat is een betere bescherming en een langere levensduur.

Verven

Ik bedoel, je moet de juiste kleur kiezen. Vertrouw hiervoor op de trendy tinten die u kunt matchen en huwen met uw muren en gevel. Er zijn ook standaardkleuren die nooit uit de mode raken en altijd een mooie kleur aan het dak geven.

Ter herinnering, er zijn ook wetten voor het verven van daken in bepaalde regio’s van Frankrijk. Dit is met het oog op een architectonische harmonisatie. U kunt de tint nog steeds laten samengaan met uw huis door te kiezen voor felle kleuren voor uw muren.

Experts in de buurt van uw regio schatten uw dak schilderwerk

Prijzen voor het schilderen van een betonnen dakpan

De prijs voor het schilderen van een betonnen pannendak hangt af van verschillende factoren. Allereerst is er het soort verf: acryl, vernis of polyurethaan. Vervolgens moet rekening worden gehouden met het te schilderen oppervlak, aan de hand waarvan het honorarium van de vakman zal worden vastgesteld. Tenslotte is er het aantal lagen dat moet worden aangebracht.

Afhankelijk van deze parameters kunt u gemiddeld 20 tot 35 euro per m² uitgeven om uw dak te schilderen. Dit omvat ook de prijs van de verf. Wees u er echter van bewust dat het schilderen van een betonnen pannendak niet bindend is en dat u het desgewenst zelf kunt doen. Dit zal u toelaten wat te besparen.

 

 

 

Recent Posts