fluwelen effect verf: Prijs en gebruik


  • De kenmerken van een verf met fluweeleffect
  • Hoe breng je een verf met fluweeleffect aan?
  • Prijs van een fluwelen effect verf en waar te vinden?

Vroeger waren er alleen verven met mat effect, satijn effect en glans effect. Maar na enkele evoluties kennen we nu het fluweeleffect, dat een effect is dat het midden houdt tussen mat en satijn. Voor sommigen is het niet erg verleidelijk, maar toch blijkt het resultaat erg mooi en origineel te zijn. Hoeveel kost dit soort peinture? En hoe werkt appliquer? Hier is alles wat je erover moet weten.

Ontvang gratis offertes voor uw effect schilderwerken

De kenmerken van een verf met fluweeleffect

Bovenal is het toch goed om de kenmerken van een verf met fluweeleffect te kennen. Hier zijn de verschillende punten om te weten over dit type verf:

  • Glans: moet binnen een bereik van 7 tot 15% liggen, bekeken onder een hoek van 60 graden. Dit is wat de kwaliteit en de eigen kenmerken ervan bepaalt. Voorbij dat, wordt je verf een mat effect.
  • Bestendigheid: het is een vrij schokbestendige verf, ideaal voor gangen en kinderkamers.
  • Acrylverf of verf op waterbasis: dit is een afwasbare verf, in tegenstelling tot een verf met mat effect die alleen afwasbaar is.

Bovendien biedt het fluweeleffect ook een groot aantal vrij originele kleurkeuzes. Dit biedt u een betere esthetiek voor het interieur van uw huis.

Dus wat moet je weten om fluweel effect verf aan te brengen op maison ? Er zijn een paar punten om te overwegen om uw verf te perfectioneren.

Welke roller te gebruiken voor een verf velours ?

Allereerst is het noodzakelijk het juiste materiaal te kiezen voor de verf met fluweeleffect, met name de roller. De ideale roller is een 12 mm microvezelroller voor een goede fluwelen afwerking. Het is ook de roller die geschikt is voor acrylverf, dus de ideale keuze voor verf met fluweeleffect.

De voorbereiding van de fluweelverf en de ondergrond

Als u een nieuw oppervlak wilt verven, moet u beginnen met een eerste verflaag. Dit is vooral nuttig als het oppervlak poreus is, om de poriën te vullen en geen gaten te laten ontstaan als de verf eenmaal is aangebracht. Het resultaat zal esthetischer zijn.

Als u een oud oppervlak wilt overschilderen, moet u het eerst schoonmaken, ontvetten en eventuele onvolkomenheden bijwerken. Dit is van toepassing in het geval van een oude muur of plafond. Een kleine renovatie is dus noodzakelijk.

Het aanbrengen van fluwelen verf

Als u geen roller hebt, kunt u altijd schilderen met uw spuitpistool dat geschikt is voor alle verven. De prestaties op substraten kunnen van merk tot merk verschillen. Op een glad oppervlak kan dit variëren van 9 tot 12 m² per liter.

Voor het aanbrengen, moet u beginnen met een eerste laag verf. Wacht dan 6 uur om te eindigen met de tweede laag. Dit zal u een zeer esthetisch en kwalitatief hoogstaand eindresultaat opleveren.

Ontvang gratis schattingen voor uw schilderwerken

Prijs van een fluwelen effect verf en waar te vinden?

Of het nu gaat om een klassiek of een organisch model, de prijs van een fluwelen verf ligt rond de 20 euro per liter. De variatie is te wijten aan de kwaliteit, maar ook aan het merk van bepaalde schilderijen. Waar kan je ons vinden bij acheter ? Bij een doe-het-zelf zaak of bij een particuliere dealer. Maar u kunt het ook vinden op het web en op de grote e-commerce platforms zoals Amazon of Fnac.

 

 

 

Recent Posts