gevel kleur huis trend

  • Factoren die in overweging moeten worden genomen bij het kiezen van een huiskleur voor de gevel
  • Voorbeelden van trendy huisgevelkleuren
  • Tips voor het kiezen van de juiste kleur voor de gevel van uw huis

Het is mogelijk te profiteren van een facelift wanneer u de kleur van de gevel van uw huis verandert. U zult toch moeten weten hoe u de juiste kleur kiest. De keuze van de kleur van de coating is dan ook belangrijk en verdient enige bedenktijd. U kunt kiezen uit verschillende kleurkaarten voor de 2020 trend huisgevel.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw gevel schilderwerk

Factoren die in overweging moeten worden genomen bij het kiezen van een huiskleur voor de gevel

Om de juiste kleurkeuze te maken, moet met bepaalde elementen rekening worden gehouden. In de eerste plaats moet u rekening houden met de regionale stijl. Zeker, afhankelijk van waar u woont, zult u bepaalde kleuren vaker aantreffen dan elders. Let wel dat sommige regio’s felle kleuren perfect accepteren, terwijl andere ze afwijzen.

Naast de regionale stijl moet u ook de buurt niet uitsluiten. Het is inderdaad uw huis, maar u moet de kleuren van de gevels van uw buren in acht nemen. Het doel is de belangrijkste kleuren te identificeren en een keuze te maken die in harmonie is met uw directe omgeving, zodat deze niet wordt verstoord. U wilt misschien opvallen, maar de buitenmuren van uw buren en de PLU laten u dat niet toe.

Tenslotte moet u rekening houden met uw huis, vooral met de kleur:

  • Van je dak,
  • Je houtwerk,
  • Van je luiken,
  • Van je hoofdbanden,
  • Vanaf je voordeur, etc.

Het plaatselijke stadsplan van uw gemeente bepaalt de kleuren van de gevels van woningen. Maar u kunt toch inspiratie opdoen uit de onderstaande trendy gevelkleuren.

Grijstinten voor meer eigentijdse gevels

Als uw huis een meer hedendaagse stijl heeft, zoals een architectonisch huis, ga dan voor een neutrale, elegante en moderne tint. Grijstinten zijn een uitstekende keuze voor uw gevelrenovatie. Of het nu lichtgrijs of donkergrijs is, deze kleurschakering geeft uw gevel een zeer trendy en chique uitstraling.

Zwart om uw planten te verfraaien

Veel mensen waarderen kamerplanten om de frisse lucht die ze bieden. Hetzelfde geldt voor buitenplanten zoals heggen, cactussen, palmen en andere. In een dergelijke sfeer lijkt het een goed idee de gevel zwart te schilderen om hem een bijzondere uitstraling te geven. Inderdaad, het contrast tussen groen en zwart zal een trendy en originele look geven aan uw buitenmuren.

Warme kleuren voor een warme gevel

Als u uw buitenmuren gezelliger wilt maken, kies dan voor warme kleuren zoals geel, rood of oranje. Het is perfect om een warme uitstraling in uw huis te brengen. De keuze van dit type kleur past meer bij een regionale stijl. Zeker, ze geven de straten van de stad pep en sprankeling.

Ontvang 5 gratis schattingen voor uw schilderwerken

Tips voor het kiezen van de juiste kleur voor de gevel van uw huis

Als u een voorkeur hebt voor kleurencombinaties, vermijd dan kleurvermenigvuldiging. Net als voor binnenhuisdecoratie en kledingstijl geldt namelijk ook voor buitenmuren dat te veel verschillende kleuren niet erg aan te bevelen zijn. Er is een vuistregel om u te beperken tot maximaal 3 kleuren.

Ook de ori├źntatie moet van invloed zijn op uw kleurkeuze. Als uw gevel onder de zon staat, kunt u beter voor lichtere tinten kiezen. Anders zijn neutrale tinten perfect voor buitenmuren op het noorden of in de schaduw. Maak de keuze ter plaatse met een kleurenkaart in de hand om teleurstelling te voorkomen als de kleur eenmaal op grote schaal is aangebracht.

Vermijd tenslotte zoveel mogelijk de kleur wit. Het is niet alleen gemakkelijk vuil te maken, maar het is ook verblindend in de zomer wanneer de zon aan het begin of het einde van de dag op uw gevel schijnt.