gevel schilderen alle schilderij tips voor uw gevel

  • Het belang van gevelschilderen
  • Het kiezen van een verf voor gebouwen
  • Voorzorgsmaatregelen voor het schilderen van een gevel
  • Tips voor het schilderen van een gevel

Een van de meest zichtbare bouwplaatsen bij het schilderen van gebouwen is niemand minder dan het schilderen van gevels. Het schilderen van een gevel is inderdaad wat een huis een gezicht geeft, en het is daarom beter om het met onderscheidingsvermogen te kiezen. Bovendien kan het schilderen van een gevel niet geïmproviseerd worden, en is het beter alle kneepjes te kennen als u geen fout wilt maken. Het artikel van de dag zal gewijd zijn aan het schilderen van de gevel van een huis en het schilderen van de restauratie ervan. Laten we dit belangrijke onderwerp samen ontdekken!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het belang van gevelschilderen

Een huisverf is de verf die op de gevel wordt aangebracht, vaak nadat deze gerenoveerd of gebouwd is. Een gevelverf is belangrijk omdat het de laatste “laag” is die op een gevel wordt aangebracht en die het gebouw zijn uiterlijk zal geven.Wij kunnen een gevel verf betrekken op de meeste muren: of ze nu steen, beton, baksteen … Het is zelfs mogelijk om een pleisterwerk te schilderen om het meer helderheid of persoonlijkheid te geven. (Vraag naar gratis offertes van professionals voor het schilderen van uw gevels)

Onze gevelverf selecties :

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

BREDAC 11B5040903 Witte Hangende Grondverf 2,5 L

ALPINA Opacifiërende grondlaag voor gevel – Mat Wit 10L 70m²

Professionele hydro plioliet verf, bescherming en decoratie van buitengevels, HYDRO…

Beschrijving

2,5L Witte grondverf

10L opacifiërende grondverf voor gevels

15L professionele hydro pliolite gevelverf (diep mat uitzicht)

Product Foto

Productnaam

BREDAC 11B5040903 Witte Hangende Grondverf 2,5 L

Beschrijving

2,5L Witte grondverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ALPINA Opacifiërende grondlaag voor gevel – Mat Wit 10L 70m²

Beschrijving

10L opacifiërende grondverf voor gevels

Product Foto

Productnaam

Professionele hydro plioliet verf, bescherming en decoratie van buitengevels, HYDRO…

Beschrijving

15L professionele hydro pliolite gevelverf (diep mat uitzicht)

De keuze van de verf voor de gevel van een huis mag niet lichtvaardig worden gedaan, eenvoudigweg omdat het schilderen van een huisgevel het geheel zijn karakter geeft. U moet zich er ook van bewust zijn dat niet alle Franse gemeenten zomaar elke gevelkleur dulden, en dat het dus beter is om u vooraf te informeren voordat u een verflaag kiest.

Het kiezen van een verf voor gebouwen

Uiteraard hangt de keuze van uw verf ook af van de compatibiliteit ervan met uw ondergrond. Niet alle verven zijn verenigbaar met alle gevels. Ten slotte kiest u ook een gevelverf voor buiten, d.w.z. een verf die speciaal is aangepast voor gebruik buitenshuis.

Merk op dat een gladde verf ideaal zal zijn op een nieuwe muur of een muur in goede staat, om een “schoon” en perfect glad effect te geven. Anderzijds kiest u voor een gestructureerde verf op een beschadigde muur. Gestructureerde verf zal een reliëfeffect geven aan uw gehele gevel, waarbij oppervlakken en andere gebreken worden uitgewist die soms onmogelijk te verbergen zijn op oude muren.

Professionele schilders maken gratis een offerte voor uw gevelwerk >>

Voorzorgsmaatregelen voor het schilderen van een gevel

Merk op dat een bouwverf niet van toepassing is op een beschadigde gevel. Het is totaal nutteloos om een beschimmelde, gebarsten of kapotte gevel direct opnieuw te schilderen. U brengt pas als laatste stap een verflaag aan, nadat u zo nodig bent overgegaan tot de restauratie van de gevel. De verf wordt aangebracht op een schoon oppervlak, d.w.z. een gevel die is geborsteld, gerepareerd, afgestoft of zelfs behandeld tegen schimmel.

Let erop dat u niet alleen de staat van de muur moet controleren, maar ook de staat van de goten of eventuele deuren en ramen. Breng uw woningverf alleen aan op een perfect gezonde, schone en droge gevel (Vraag gratis een offerte aan bij vakmensen voor het schilderen van uw gevels).

Kijk uit! Als u uw gevel met een hogedrukreiniger hebt gereinigd, moet u er rekening mee houden dat u ten minste 24 uur moet wachten met overschilderen, terwijl de muur ontvochtigt.

Tips voor het schilderen van een gevel

Hier volgt een reeks essentiële tips wanneer u een gevelverf wilt aanbrengen:

  • Controleer het weer: schilder alleen als er geen kans is op regen of wind op een zachte dag (minstens rond de 10 graden).
  • Vermijd de zon: schilder niet in direct zonlicht. Kies een moment van de dag waarop de zon niet op de gevel schijnt.
  • Gebruik een roller: een 12 mm varkenshaarroller is nog steeds de beste manier om bouwverf aan te brengen.
  • Begin met de hoeken: begin systematisch met het schilderen van de hoeken van uw gevel, voordat u de rest van de muur met verticale stroken te lijf gaat.

Video: opnieuw schilderen van de gevel

Hier is een video van Gedimat die u laat zien hoe u een gevel opnieuw schildert