Het duin muurschildering prijs

 • Wat zijn de voordelen van een muurschildering?
 • Wat u moet weten als u begint met een muurschilderproject
 • De prijs van een muurschildering

Om uw interieur of exterieur te verfraaien, kunt u starten met de realisatie van een muurschildering fresco. Het kan sober of meer uitgebreid zijn, en stelt u in staat uw ruimtes te personaliseren volgens uw smaak. Of u nu besluit het zelf te doen of er een professional voor in te schakelen, een muurschildering heeft een kostprijs die soms hoog kan oplopen. Lees verder voor meer informatie.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat zijn de voordelen van een muurschildering?

Het maken van een muurschildering is tegenwoordig niet erg gebruikelijk, maar kan een uitstekende manier zijn om uw ruimtes een persoonlijk tintje te geven. Binnen of buiten, het verbetert alle stijlen van decoratie.In het bijzonder kunt u:

 • Markeer een oppervlak of een onderdeel,
 • Laat je fantasie de vrije loop,
 • Maak je muren uniek.

Het kan worden gebruikt in een slaapkamer, een woonkamer of zelfs op een buitenmuur, in een tuin of op een binnenplaats (Vraag om een gratis prijsopgave van professionals voor de realisatie van een muurschildering fresco).

Wat u moet weten als u begint met een muurschilderproject

Voordat u begint met het maken van muurschilderingen, zijn er een aantal dingen die u moet weten om problemen te voorkomen:

Binnen muur fresco

Om uw interieur aangenaam te maken en aan te passen, zijn er veel eenvoudige decoratie-ideeën. Maar de binnenmuurschildering is een uniek en ambitieus idee.

Het is belangrijk een verf te kiezen die binnenshuis niet schadelijk is en geen constante ventilatie vereist. Vermijd daarom het gebruik van chemicaliën.

U moet er ook rekening mee houden dat een muurschildering moeilijk te verwijderen zal zijn. Als u bijvoorbeeld een muurschildering maakt in de kamer van een kind, zal dat kind daar nog vele jaren plezier van hebben. Daarom is het belangrijk dat u er zeker van bent dat het geïnstalleerde motief u zal bevallen.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw werk >>

Buiten muur fresco

Buiten zal de muurschildering minder snel slijten. Het kan een muur veel meer aankleden en tot zijn recht laten komen dan een eenvoudige pleister.

Bij het schilderen van buitenmuren is het ook noodzakelijk een geschikt product te kiezen. De verf moet bestand zijn tegen weersinvloeden, regen en zon.

Houd er rekening mee dat voor de verwezenlijking van een muurschildering in de open lucht steigers moeten worden geplaatst en dus een verzoek moet worden ingediend bij het gemeentehuis. In bepaalde gemeenten bent u verplicht bepaalde voorschriften in acht te nemen met betrekking tot het onderhoud en de versiering van uw gevel. Denk er dus aan meer te weten te komen alvorens aan een dergelijk project te beginnen.

Als u een trompe l’oeil-muurschildering in uw eigen tuin wilt aanbrengen, hoeft u niemand om toestemming te vragen (Vraag om een gratis prijsopgave bij professionals in uw omgeving voor het maken van een muurschildering)

De prijs van een muurschildering is niet altijd gemakkelijk te schatten. Het is ook noodzakelijk de vakman te vinden die uw project zal kunnen leiden. Wij stellen voor u te helpen bij het vinden van het ideale schildersbedrijf voor uw werk, in ons volledige bestand dat u hier kunt raadplegen.

U kunt nog steeds een idee krijgen van de kosten van het opzetten van een muurschildering door :

 • Zijn afmetingen,
 • Zijn thema,
 • De gekozen verfsoort: acryl, glycerol, enz.
 • Het aantal gebruikte kleuren
 • De wijze van aanbrengen van het product: kwast, spuit, pistool, enz.

Dankzij deze elementen is het gemakkelijker om de prijs van een muurschildering te kennen. Als vuistregel geldt dat u tussen 150 en 250 euro per m2 moet betalen.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste prijs betaalt, aarzelt u niet een formulier in te vullen om een offerte voor een muurschildering aan te vragen. Zo kunt u vergelijken en de vakman kiezen die het best aan uw verwachtingen voldoet (klik hier voor ons gratis offerte-aanvraagformulier).

U weet alles over de prijs van een muurschildering en kunt nu overgaan tot de uitvoering van deze decoratie. Als uw oppervlakken van hout zijn, zorg er dan voor dat u een verf gebruikt die aan deze ondergrond is aangepast. Voor meer informatie, ga naar onze pagina.