Het schilderen van de buitenkant: een update over het werk van de buitenkant schilderen

 • De moeilijkheden van buiten schilderen
 • Uw bron voor tips over buiten schilderen
 • Onze selectie van gevelverven
 • Ontdek alles wat er te weten valt over buitenschilderwerk!
 • Prijs van een buitenschilderbeurt

De keuze van een buitenverf is essentieel, want ongeschikte verf die buiten wordt aangebracht, is niet lang bestand tegen de weersomstandigheden! Hebt u advies nodig over hoe u de beste verf vindt, of hoe u buiten schildert? In dat geval kan onze site van grote hulp zijn.

Vraag uw gratis offerte voor schilderwerk

De moeilijkheden van buiten schilderen

Als u een buitenoppervlak met succes wilt schilderen, is het belangrijk te weten dat een dergelijke taak complex kan zijn.

Om succesvol te zijn met een buitenschilderbeurt, moet u inderdaad een reeks criteria verzamelen:

 • U moet het te schilderen oppervlak perfect voorbereiden om de verf te laten hechten,
 • U moet kiezen voor een kwaliteitsverf die bestand is tegen weersinvloeden en agressies van buitenaf,
 • U moet een goede verfmethode kennen om een langdurig, streeploos resultaat te garanderen,
 • In sommige gevallen kan het nodig zijn een toplaag aan te brengen om een verf waterdicht te maken.

Zonder de juiste voorbereiding is het mogelijk dat uw buitenverf gewoon niet lang meegaat, niet hecht of erg lelijk is.

Ik vergelijk gratis verf offertes

Uw bron voor tips over buiten schilderen

Als u op zoek bent naar advies en methodes voor uw buitenschilderwerk, dan bent u op de juiste website terechtgekomen!

Of uw buitengevel nu van steen, hout, ijzer of kunststof is, Expert Peinture geeft u advies over het vinden van de juiste buitenverf en het vakkundig aanbrengen ervan.

Op onze site worden u vele tips aangereikt voor buitenschilderwerk, of het nu gaat om het schilderen van luiken, hekken of zelfs een poort. Ongeacht de ondergrond die u wilt schilderen, baksteen, beton of tegels, ontdek onze vele tips van bouwschilders.

Bent u op zoek naar een schildercursus om te slagen in uw buitenwerk? In dit geval vertelt de volgende video u stap voor stap alles wat u moet weten over het schilderen van een gevel:

U vertrouwt uw schilderwerk liever toe aan ambachtelijke schilders? Maak in dat geval gebruik van ons gratis en vrijblijvende formulier om meerdere offertes voor buitenschilderwerk te ontvangen van vakmannen bij u in de buurt!

Vergelijk offertes van schildersbedrijven in een oogwenk

Onze selectie van gevelverven

Voor een gevelverf die lang meegaat, zijn er geen duizend oplossingen. Kies gewoon verf van goede kwaliteit en zoek een goede gevel. Om u te helpen bij uw zoektocht naar gevelverven, hebben wij hieronder enkele van de beste kwaliteitsverven geselecteerd:

Productfoto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

Dulux Valentine Buitenscherm + Voorzetverf Chantier Facile – Matwit (Basis Wit) 10L

Acryl Gevelverf 14 Kleuren – Duurzaam tot 10 jaar – Renovatie Gevel, gepleisterde muur -…

Dulux Valentine Multi-Support Verf voor Buiten – Gevels – Mat Ton Pierre 10L

Verf Gevel W520 Parelmoer Effect Muren Buiten Bescherming RAL 9010 Puur Wit – 10L

Beschrijving

10L acryl gevelverf

10L Multi-Substraat Buitenlak

10L Parelmoer Effect Gevelverf

Onze selectie

Productfoto

Productnaam

Dulux Valentine Buitenscherm + Voorzetverf Chantier Facile – Matwit (Basis Wit) 10L

Productfoto

Productnaam

Acryl Gevelverf 14 Kleuren – Duurzaam tot 10 jaar – Renovatie Gevel, gepleisterde muur -…

Beschrijving

10L acryl gevelverf

Een veilige gok

Productfoto

Productnaam

Dulux Valentine Multi-Support Verf voor Buiten – Gevels – Mat Ton Pierre 10L

Beschrijving

10L Multi-Substraat Buitenlak

Productfoto

Productnaam

Verf Gevel W520 Parelmoer Effect Muren Buiten Bescherming RAL 9010 Puur Wit – 10L

Beschrijving

10L Parelmoer Effect Gevelverf

Ontdek alles wat er te weten valt over buitenschilderwerk!

Als u een gevel of een buitenmuur wilt schilderen, kunt u zich het beste vóór de uitvoering van uw werkzaamheden informeren. Allereerst is de keuze van een buitenverf van essentieel belang. Dan is het belangrijk om bepaalde zeer specifieke stappen te volgen bij het schilderen van een buitenmuur of -gevel. Laten we eens kijken wat u moet weten als u buiten schildert:

De juiste buitenverf kiezen

In de eerste plaats is de keuze van een buitenverf essentieel voor het succes van uw werk. Buitenverven zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weer en vochtigheid. Ze zijn dus duurzamer, en onmisbaar als u de gevel niet elk jaar wilt schilderen!

Het is belangrijk te weten dat er verschillende soorten verf zijn, meer of minder aangepast aan uw project. Hier volgen een paar tips voor het kiezen van een buitenverf:

 • Kies altijd voor buitenverf: het is niet nodig om te proberen geld te besparen door binnenverf buiten aan te brengen. Elke verffabrikant vermeldt duidelijk de geschikte toepassingen voor uw verf. Als het aanbrengen van een buitenverf binnenshuis niet dramatisch is, kies dan absoluut voor een speciale buitenverf wanneer u uw gevelmuren opnieuw schildert.
 • Wees voorzichtig met de ondersteuning: wie buitenschilderwerk zegt, zegt niet noodzakelijk gevelschilderwerk. Misschien wilt u een buitenpoort schilderen, luiken schilderen of een houten zijkant schilderen. Zorg er in ieder geval altijd voor dat u de juiste verf kiest voor het oppervlak dat u wilt verven. Er zijn bijvoorbeeld speciale verven voor metalen of verven voor hout.
 • Gunstige acrylverf: de tijd is lang voorbij dat verven op basis van glycerol en solventen de sterren van de wereld waren. Om ecologische redenen wordt steeds meer afgezien van verven op oliebasis. Tegenwoordig zijn er uitstekende acrylverven (op waterbasis) voor buiten verkrijgbaar. Voor uw gezondheid en voor de planeet, kies deze milieuvriendelijke buitenverven.
 • Breng altijd een grondlaag aan: breng naast de keuze van een buitenverf ook altijd een gevelgrondlaag aan. Dit product vermindert de poreusheid van uw buitenmuren en garandeert dat uw verf zal hechten.
 • Let op de kleur van een gevel: als het om kleuren gaat, vergeet dan niet dat uw huis zeer zeker blootgesteld is aan een PLU (Plan Local d’Urbanisme). Gevelkleuren zijn vaak gereglementeerd. Vergeet niet uw gemeentehuis te raadplegen om te bepalen wat uw mogelijkheden zijn. Voor het overschilderen van een gevel is over het algemeen een voorafgaande verklaring vereist, en uw keuze van kleuren is dus beperkt.
 • Anticipeer op vuil: als uw huis in een zeer vervuilde omgeving staat, midden in een bos of aan zee, kunt u beter anticiperen op voortijdige slijtage. Kies in deze verschillende gevallen voor siloxaanverf, een bestendiger en zelfreinigende verf. Siloxaanverf is een acrylverf met een waterafstotend effect en een zelfreinigende zijde. Dit is hoe je profiteert.

Vandaag de dag is siloxaanverf nog steeds een van de meest aanbevolen opties voor buitenschilderwerk. Een even interessante optie is het aanbrengen van een acrylaatverf voor buiten, en van uw werk gebruik te maken om een waterafstotende gevelbehandeling aan te brengen. Dit laatste zal uw gevel versterken en de kleuren ervan gedurende meerdere jaren beschermen.

Vergelijk meerdere offertes voor het schilderen van een gevel

Stappen voor het schilderen van een gevel

Als u een gevel wilt schilderen, is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de verschillende fasen van het buitenschilderwerk. En met reden, het schilderen van een gevel is uiterst delicaat.

Hier zijn de verschillende stappen die moeten worden gevolgd om een gevel met succes te schilderen:

 1. Bescherming en voorbereiding van de werken: de voorbereidende fase van de werken kan zeer delicaat zijn bij het schilderen van een gevel. U zult steigers moeten plaatsen (als uw gevel bijzonder hoog is). Neem ook de tijd om de begroeiing rond de gevel te beschermen, evenals de luiken en ramen. U kunt dekzeilen en afplaktape voor buiten gebruiken om de elementen te beschermen die beschermd moeten worden.
 2. Voorbereiding van de ondergrond: het schilderen van een gevel gaat meestal gepaard met een gevelreparatie. Dit houdt in dat de gevel wordt gereinigd (ten minste met water) en dat eventuele gebreken aan de gevel (scheuren, oneffenheden, enz.) worden hersteld. Gevelverf moet worden aangebracht op een gezonde, schone en droge ondergrond.
 3. Aanbrengen van een gevelonderlaag: Gebruik altijd een gevelonderlaag om de hechting van uw buitenverf te verzekeren. Een gevel kan worden geverfd met een roller of een spuitpistool. Op een klein huis kan men met een telescopische rol zonder steiger werken.
 4. Aanbrengen van een gevelverf: zodra de grondverf droog is, kunt u de gevelverf in één of twee lagen aanbrengen. Werk in kleine oppervlakken van 1 à 2 m², waarbij u de lagen kruist (verticale laag, dan horizontaal, dan weer verticaal). Om een uniforme kleur te garanderen, moet u goed op het weer letten. Het is raadzaam te schilderen in de namiddag of de vroege ochtend, op een dag zonder vochtigheid en bij gemiddelde warmte. Schilderen in direct zonlicht kan ertoe leiden dat de verf te snel droogt, wat kleurafwijkingen tot gevolg kan hebben.
 5. Gevelbehandeling: indien uw gevelverf geen waterafstotend middel bevat, hebt u toch de mogelijkheid om van het schilderwerk gebruik te maken om de gevel te behandelen. Waterafstotend middel voor gevels kan worden aangebracht door middel van spuiten of rollen op droge verf. In het algemeen zal een gevelbehandeling de gevel gedurende 8 tot 10 jaar beschermen.

Merk op dat het de voorkeur verdient de gevel toe te vertrouwen aan een schildersbedrijf of een professionele gevelbouwer. Indien u dat wenst, kunt u via het formulier onderaan deze pagina gratis de offertes van meerdere schilders voor uw gevel of buitenmuren vergelijken.

Prijs van een buitenschilderbeurt

Bent u geïnteresseerd in de prijs van buitenverf? Houd er in dit geval rekening mee dat uw schilderbudget rechtstreeks afhangt van het feit of u al dan niet een beroep doet op een bouwvakman.

Over het algemeen ligt de prijs van buitenverf gemiddeld tussen 2 en 5 € per m². De prijs van de verf alleen al zal u tussen de 240 en 600 € kosten om 120 m² oppervlak te verven. Bij deze prijs komen nog de kosten voor het huren van een steiger, alsmede de prijs van het materiaal (rollers, verfpistool, enz.). In de zelfbouw schat men de kosten voor het schilderen van een gevel in de meeste gevallen tussen 10 en 15 € per m² (Vergelijk gratis de offertes van schilders in uw buurt voor uw werk!).

Wat de plaatsingstarieven betreft, menen wij dat de prijs van een schilder tussen 20 en 45 € per m² bedraagt voor het aanbrengen van buitenverf. Reken daarom tussen 2400 en 5400 € om 120 m² oppervlak te laten schilderen. Met een dergelijk budget bent u verzekerd van zowel de voorbereidende werkzaamheden, maar ook van het schilder- en schoonmaakwerk aan het eind van de bouwplaats.

De onderstaande tabel helpt u beter uw weg te vinden in termen van prijzen van een schilder in m²:

Type verf Schilderstarieven
Een gevel schilderen Tussen 20 en 40 € per m²
Een dak schilderen Tussen 25 en 45 € per m²

Gelieve er nota van te nemen dat de hier vermelde tarieven vooral indicatief zijn. Als u uw budget voor buitenschilderwerk precies wilt berekenen, kunt u het beste verschillende schildersbedrijven in uw omgeving raadplegen.

Indien u dit wenst, kunt u via het formulier onderaan deze pagina gratis en vrijblijvend meerdere offertes van bouwschilders ontvangen.