Het schilderen van een houten stoel

  • De eenvoudige renovatie van een houten stoel
  • De verf voor een stoel kiezen
  • Het schilderen van een houten stoel: de methode

Een stoel verven is nog altijd de beste manier om uw meubelen te vernieuwen zonder ze te moeten vervangen! Inderdaad, als we vaak denken aan binnenschilderwerk om de decoratie te veranderen of een kamer te renoveren, vergeten we vaak dat het ook mogelijk is om meubels te schilderen. Expert Peinture laat u precies zien hoe u uw houten stoelen hun jeugdigheid teruggeeft, of gewoon een ander kleurtje geeft!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

De eenvoudige renovatie van een houten stoel

Als je net oude houten stoelen hebt geërfd die stoffig of vies van de verf zijn, gooi ze dan niet weg! Als uw stoelen in goede algemene staat zijn, zijn een paar likjes verf voldoende om ze in hun oude glorie te herstellen.

In slechts een paar uur, zult u gloednieuwe houten stoelen hebben! En dit geldt ook als u de kleur van uw stoelen wilt veranderen. Net zoals wanneer u beslist om een meubelstuk te verven, zal het heel gemakkelijk zijn om de kleur van uw houten stoelen af te stemmen op uw interieur. Hieronder vindt u onze selectie van verven voor houten meubelen:

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

Hemway – Krijt effect verf – matte afwerking/vintage stijl – voor muren/meubels – 14 kleuren

Verf (750 ml) Shabby Chic voor meubelen – Matte en krijt kleur – Met vintage look. , blauw

Julien Meubelverf – Brillant Framboise 2 L

Beschrijving

0.75L Shabby chic lak

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Hemway – Krijt effect verf – matte afwerking/vintage stijl – voor muren/meubels – 14 kleuren

Product Foto

Productnaam

Verf (750 ml) Shabby Chic voor meubelen – Matte en krijt kleur – Met vintage look. , blauw

Beschrijving

0.75L Shabby chic lak

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Julien Meubelverf – Brillant Framboise 2 L

De verf voor een stoel kiezen

Om met het werk te beginnen, moet u de verf kiezen die u wilt aanbrengen. Zoals altijd, altijd een verf kiezen die is aangepast aan de ondergrond.

Op een houten stoel kunt u gemakkelijk kiezen voor acrylverf, die minder schadelijk is voor het milieu dan glycerolverf. Het belangrijkste is om ook voor buitenstoelen een houtvernis of -was te gebruiken, of een beits.

Wat de kleuren betreft, kunt u het beste kiezen voor kleuren die bij uw inrichting passen. U kunt ook genoegen nemen met een eenvoudige vernislaag (na het strippen), als u het uiterlijk van het hout wenst te behouden.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw schilderwerk >>

Het schilderen van een houten stoel: de methode

Om uw stoelen perfect te kunnen renoveren, is het van groot belang een zeer precieze methode te volgen. Inderdaad, het aanbrengen van een eenvoudige verflaag zal niet voldoende zijn.

Als u onze vele schildermethodes volgt (zoals onze techniek voor het schilderen van een voordeur), weet u dat de voorbereiding van de ondergrond een onmisbare stap zal zijn.

Dit zijn de verschillende stappen die u moet doorlopen:

1. Schuur de stoel

Om te beginnen kan het hout het beste worden geschuurd om sporen van de vorige verf en vernis te verwijderen en onvolkomenheden weg te werken.

Vermijd indien mogelijk het gebruik van verfafbijtmiddel (vervuilend en gevaarlijk), tenzij u de stoel niet goed kunt schuren.

Deze stap zal het gemakkelijker maken om de verf op te hangen en een professioneler eindresultaat te verkrijgen. Het is volledig optioneel als u een ruwe, ongelakte houten stoel hebt.

2. Maak de stoel schoon

Als de stoel geschuurd is, stofzuigen om het stof te verwijderen. Alvorens een houten stoel te schilderen, moet u ervoor zorgen dat hij perfect schoon is.

Gebruik hiervoor St. Mark’s wasmiddel of zwarte zeep, om de stoel volledig te ontvetten. Scrub krachtig met een spons. Laat de zeep ongeveer een kwartier inwerken en spoel dan af. Als de stoel schoon is, laat hem dan drogen voordat u met het werk begint.

3. Verf de stoel

Uw stoel is eindelijk klaar om geschilderd te worden! Idealiter legt u een zeil of krantenpapier op de vloer, zodat de schilderplek niet vuil wordt. Het is ook aan te raden spijkers onder de poten van de stoel te slaan om te voorkomen dat de verf zich ophoopt.

Begin met het bewerken van de stoelpoten, en ook de onderkant. Verf vervolgens de bovenkant van de zitting, dan de stijlen van de rugleuning en tenslotte de rugleuning.

Net als bij het schilderen van een deur en het kozijn, moet u met nauwkeurig gereedschap werken. Gebruik een borstel met ronde punt voor de hoeken en delicate randen, en een platte borstel voor de rug en de zitting. Breng een dunne laag verf aan, maar niet te veel met de kwast.

Voor een optimaal resultaat brengt u eerst een grondverf (speciaal voor hout) aan, dan uw verf (vaak in twee lagen) en ten slotte een vernis. Respecteer steeds de door de fabrikant aangegeven droogtijd.

Als u bepaalde delen niet wilt schilderen, of patronen wilt aanbrengen, gebruik dan afplaktape op de delen die u niet wilt schilderen.

Bent u op zoek naar andere schildertechnieken? U vindt alle tips om een luik te schilderen door op deze link te klikken ! Hier gaat u ! Je hebt nu een gloednieuwe houten stoel. Om het plezier en de originaliteit te variëren, staat het u vrij uw stoelen in verschillende kleuren te verven, of patronen of tekeningen op het hout aan te brengen.