Het vermijden verf toonaarden in een kamer

  • Welke kleur van kamer verf kiezen ?
  • Kleurideeën voor de slaapkamer
  • Wat zijn de kamer schilderijen bij éviter ?

De kamer wordt verondersteld een veilige haven te zijn. Terwijl sommige kleuren verf voor slaapkamers de voorkeur verdienen, moeten andere worden vermeden. Toch zult u moeten weten welke kleur voor de kamer u moet kiezen. U moet de juiste verfkleur voor een kamer kiezen, zodat die u helpt om te slapen en in slaap te vallen. Op het internet vindt u een heleboel kleurideeën voor kamers.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Welke kleur van kamer verf kiezen ?

Sommige kleuren bevorderen de slaap en zijn goed voor de slaapkamer, maar andere zijn niet geschikt voor deze ruimte die cocooning en ontspanning moet zijn. Vermijd daarom zo veel mogelijk bloesem- en knaltinten zoals oranje, eendengeel of fuchsia. Daarom moet je de voorkeur geven aan de zogenaamde kalmerende tonen in een kamer. Dit soort kleur helpt je om te slapen, vooral in kinderkamers. Bovendien, als u de kwaliteit van uw slaap wilt verbeteren, kies dan milieuvriendelijke verven die het milieu respecteren.

Om de juiste verfkleur te kiezen voor de muren in uw slaapkamer, baseert u uw keuze best op de decoratiestijl die u wenst aan te nemen. Als u kiest voor een bohemien, natuurlijke of cocooning sfeer, ga dan voor lichte, gedempte en zachte kleuren. Pastel, lichtroze of crèmekleuren worden aanbevolen. Als u de voorkeur geeft aan een eerlijke of industriële stijl van inrichten, kies dan voor donkerdere verfkleuren. Maar niet te veel zoals middernachtblauw, grijsgroen of bordeaux.

Kleurideeën voor de slaapkamer

U hebt een veelheid aan keuzes qua verftinten om uit te kiezen in een kamer.

De kleur van de kamer nacht blauw

De keuze van de middernachtblauwe tint is passend, omdat deze dankzij de donkere tint de cognitieve functies in slaap helpt te brengen. Kies in een slaapkamer meer voor gedempt blauw en warmer blauw, zoals cyaanblauw. Niet voor niets heeft deze kleur een oxygenerende en verfrissende kracht. Het is ideaal om de kwaliteit van uw slaap te verbeteren.

De kleur roze

Roze is een warme tint omdat het rood bevat, met dit verschil dat het veel zachter is en dus meer ontspannend. Roze wordt steeds meer gebruikt op de muren van hyperactieve kinderen om ze te kalmeren. Roze is een uitstekende keuze voor de slaapkamer van een kind. Het is een van de favoriete kleuren in de slaapkamer.

De kleur paars

De keuze van paars is verstandig, omdat het zowel rood als blauw bevat. Een mengsel van twee warme kleuren dat daardoor ontspannend, kalmerend wordt. Bovendien behoudt paars de warme eigenschappen van rood. Bovendien heeft deze kleur anti-migraine eigenschappen en is het een zeer spirituele tint. En als klap op de vuurpijl, het is de kleur voor meditatie. Dus paars is nog steeds een goed idee als verfkleur in een kamer als u een perfecte rust wilt vinden na een zware dag.
schilderen.

Ontvang gratis schattingen voor uw schilderwerken

Wat zijn de kamer schilderijen bij éviter ?

Omdat het een bevoorrechte kamer is, mag de inrichting ervan niet licht worden opgevat. Chocolade is een van de kleuren die je in een kamer moet vermijden. Deze warme en gulzige kleur trekt aan door zijn warme en gastvrije karakter. Bovendien maakt een overmatig gebruik van deze kleur uw kamer zwaar en riskeert u een overdosis. En omdat het een donkere kleur is, kunt u hem gebruiken op een enkel stuk muur of op decoratieve accessoires.

Naast chocolade is ook zwart een ongeschikte kleur voor een kamer. Hoewel het een gevoel van elegantie uitstraalt, maakt zwart de sfeer snel somber wanneer het op een slaapkamermuur wordt aangebracht. Zoals alle donkere kleuren, bij voorkeur alleen op de tast gebruiken.