Hoe vaak moet ik de buitenkant van mijn huis schilderen?


Hoe vaak moet ik de buitenkant van mijn huis schilderen?

Hoe weet u wanneer het tijd is om de buitenkant van uw huis te schilderen? Er zijn een paar voor de hand liggende tekenen om op te letten, zoals het kraken en chippen van verf, maar er zijn ook een aantal minder voor de hand liggende dingen die ook problemen kunnen veroorzaken. Buitenshuis schilderen is een vrij grote klus, dus het is altijd een goed idee om professionele schilders in te huren als je kunt.

Gerelateerd: Buitenmuur schilderen: stappenplan & kostprijs per m2

Hoe vaak moet je schilderen?

Helaas is er geen vaste tijdslijn voor iedereen, want elk huis is anders. Er zijn enkele ruwe richtlijnen die u kunt volgen, maar er zijn verschillende factoren die de timing vrij drastisch kunnen veranderen. De meeste experts zeggen dat je elke vijf tot tien jaar moet schilderen, afhankelijk van factoren zoals waar je woont, het klimaat en het weer, en de vorige verfbeurt.

Houd er ook rekening mee dat elk oppervlak een beetje anders zal zijn. Bijvoorbeeld:

  • Houtopsporing – om de 3 à 7 jaar, of om de 4 jaar als het gebeitst is.
  • Aluminium gevel – meestal ongeveer 5 jaar
  • Stucco – gaat meestal 5-6 jaar mee
  • Nieuwe soorten materialen – deze hoeven meestal minder vaak te worden bijgewerkt; bijvoorbeeld, cementvezelplaat kan 10-15 jaar duren voordat ze opnieuw worden geverfd.
  • Baksteen – als het niet geschilderd is, moet het slechts af en toe worden schoongemaakt; als het geschilderd is, kan het 15-20 jaar meegaan.

duurzaamheid van een buitenverfbeurt

Wat zijn de gevolgen voor de duurzaamheid van een buitenverfbeurt?

Er zijn een paar factoren die van invloed kunnen zijn op de duur van uw verf. De grootste drie zijn hoe uw huis eerder is geschilderd, het klimaat en het weer, en hoe het huis in de loop van de tijd is onderhouden. Laten we eens goed kijken naar hoe elk van deze factoren een rol speelt in hoe vaak u moet herschilderen.

Vorige schilderbeurt

Als je net een huis hebt gekocht, weet je misschien niet precies wanneer het voor het laatst is geschilderd. Het is een goed idee om daar achter te komen, want het hebben van gedetailleerde informatie over het schilderwerk kan een groot verschil maken. Het type verf dat gebruikt is, de kwaliteit van de verf, hoeveel lagen er zijn aangebracht en zelfs de gebruikte kleur kan van invloed zijn op de levensduur. Het is ook nuttig om de tijd van het jaar waarin het werd geschilderd te weten, want of uw huis werd geschilderd op een zonnige of bewolkte dag kan veranderen hoe goed de verf droogt.

Over het geheel genomen heeft verf van hoge kwaliteit in lichtere tinten de neiging om langer mee te gaan, vooral als het werd aangebracht in twee tot drie lagen in plaats van slechts een. Voor zover het gaat om verfsoorten, is 100% acrylverf de meest duurzame en bestendig tegen verbleken.

Schade door de elementen

Waar u woont en wat er op de dag van uw laatste schilderbeurt weer gebeurde, kan ook een grote rol spelen in hoe lang uw schilderbeurt zal duren. Als u bijvoorbeeld ergens met hete zomers woont en uw huis wordt niet beschut door veel bomen, kan het directe zonlicht ervoor zorgen dat de verf bubbelt en sneller vervaagt. Of als u in een klimaat leeft met strenge winters, hevige stormen of een hoge luchtvochtigheid, kunnen deze er ook voor zorgen dat uw schilderwerk sneller veroudert.

Onderhoud van het buitenshuis

Onderhoud van het buitenshuis

Het gaat hier om preventief onderhoud en het opsporen van problemen voordat het te erg wordt. Kijk regelmatig naar uw huis om te kijken voor tekenen van slijtage. Specifieke dingen om op te letten zijn vocht, rot, krijtigheid, insecten- of knaagdierplagen en schimmel. Als u deze ziet, zorg er dan meteen voor – u zorgt ervoor dat uw verfwerk langer meegaat als u dat doet. Bovendien zal het bijhouden van algemeen onderhoud uw verf er na verloop van tijd geweldig blijven uitzien. Dit betekent dat u regelmatig vuil en mos van het oppervlak van uw huis afspoelt voordat het begint met het afbreken van de verf.

Hoe bereidt u uw huis voor, zodat de nieuwe verfbaan lang meegaat?

Als je eenmaal klaar bent om je buitenverfbeurt te updaten, zijn er een paar stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat deze nieuwe verfbeurt zo lang mogelijk duurt. Natuurlijk begint het allemaal lang voordat iemand een verfkwast oppakt.

Begin met het behandelen van eventuele schimmelplekken, verrotte houtsoorten, scheuren, gaten in het stucwerk en meer. Vul eventuele scheurtjes op, vul de naden op en gebruik plamuur om eventuele gaten of kuilen op te vullen. Als je veel borrelende of schillen hebt, is het een goed idee om te beginnen met zandstralen of een powerwash met een gladde ondergrond. Na het wegwassen van de verspanen verf, zorg ervoor dat uw huis de kans heeft om volledig te drogen voordat u begint met schilderen. Hetzelfde geldt voor zware regenval – het is het beste om een paar dagen na een storm te wachten voordat u gaat schilderen.

Let ook goed op het weer. Het is altijd het beste om te schilderen op dagen die droog en relatief mild zijn, met een ideale temperatuur van 50-90 graden. (Hoewel u nog steeds buiten dit bereik kunt schilderen en geweldige resultaten kunt krijgen. Dit zijn slechts ruwe richtlijnen).

Het is altijd aan te raden om te beginnen met een primer, omdat deze het oppervlak voorbereidt op de verf en een gladdere afwerking geeft.

Buitenshuis schilderen door een professionele schilder

Buitenshuis schilderen is een vrij grote klus, dus het is altijd een goed idee om professionele schilders in te huren als je kunt. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat u een kwaliteitsverfbeurt krijgt die jaren meegaat. Als u denkt dat het tijd is om het exterieur van uw huis op te frissen, boek dan een gratis prijsopgave bij ons!

Gerelateerd Schilder: tips, informatie én prijzen [ 2020 ]

Recent Posts