Khaki groen, een kleur meer volksstemming in onze interieurs

  • Waar komt deze nieuwe groene trend kaki vandaan?
  • De voordelen van kaki groen als binnenverf
  • Hoe gebruik ik kaki groen voor de stijl intérieur ?

Veel mensen vinden dat kaki groen geen veel voorkomende kleur is en daarom niet echt past in ons dagelijks leven. Het is echter een mooie kleur die zowel bij outfits als bij uw huis kan passen. Uw binnenhuisdecoratie zal prachtig zijn met deze zeer originele kleur.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Waar komt deze nieuwe groene trend kaki vandaan?

Khakigroen is een kleur die ons onmiddellijk doet denken aan het leger en hun camouflage-outfits. Deze kleur is echter niet goed afgelijnd, omdat hij in vele schakeringen voorkomt. Het is dus eerder een geelachtig bruin dat we zien door deze vrij originele kleur.

Het kaki groen verwijst naar de vegetatie en roept een verlangen naar avontuur en ontdekking op. Tegelijkertijd is het ook een koude, stijve en organische kleur. Het biedt dus een mysterieuze kant aan zijn toepassingsmedium. Waarom gebruik je deze kant niet om stijl in het huis te hebben ? Hiermee is de nieuwe trend voor deze verfkleur begonnen. Bovendien is de natuur- en vegetale stijl al enige tijd aan een comeback bezig en de kaki groene kleur is daarop geen uitzondering.

De voordelen van kaki groen als binnenverf

Waarom wordt kaki groen gebruikt als de verf voor maison ? Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan het kiezen van kaki groen voor uw interieurdecoratie.

Allereerst is kaki groen geschikt voor alle kamers in het huis. Of het nu voor de keuken of de slaapkamer is, het is een kleur die overal kan worden gebruikt. Ten tweede is kaki groen een kleur die diepte aan uw huis kan geven door slechts één muur te schilderen. Het is zowel stijlvol als praktisch voor kleinere kamers. Tenslotte, kaki groen rijmt met elegantie en klasse. Met deze kleur in uw huis, zal uw stijl in stijl zijn.

Hoe gebruik je kaki groen in je interieur ? Hier volgen een paar tips die u goed van pas zullen komen.

De ideale kleur kiezen op basis van de kenmerken van uw kamer

Er zijn verschillende tinten kaki groen. Daarom is het belangrijk de ideale kleur te kiezen in functie van de kamer die u gaat schilderen. Als u een zeer lichte kamer hebt, kies dan een donkere kaki groen en vice versa. Kies voor een kleine kamer ook een lichtere tint kaki groen.

Ontvang 5 schattingen 100% gratis voor uw binnenwerken

Weten hoe je andere kleuren kunt combineren met kaki groen

Om de best mogelijke stijl te hebben, moet je weten hoe je de juiste kleuren met elkaar associeert. Merk op dat kaki groen zeer goed samengaat met lichte kleuren. Hierdoor valt het op en is het intenser. En de beste keuze voor het huwelijk is kaki groen en wit. Vergeet ook niet dat kaki groen heel goed samengaat met hout voor een uitzonderlijke accentuering.

Kleine details voor de meer sceptische

Als u nog niet zeker bent van deze nieuwe trend, waarom kiest u dan niet voor een paar kleine accenten van kaki groen om mee te beginnen? Dit kan worden gedaan met een deel van het meubilair in de kamer, zoals decoraties of de tafel en stoelen. Om het nog sterker te maken, kunt u ook kiezen voor decoratieve voorwerpen in kaki groen.