Kies eindigen die zijn muurschildering

  • Wat is een lakafwerking?
  • De verschillende afwerkingen

Bij binnenhuisdecoratie kan de keuze van de afwerking van een muurschildering zeer belangrijk zijn. Het is immers de afwerking van een schilderij die uw muur zijn definitieve uitzicht zal geven. Daarom is het beter om zorgvuldig een verfafwerking te kiezen en dit detail niet te verwaarlozen. Expert Peinture legt u alles uit over de verschillende afwerkingen en helpt u de juiste keuze te maken!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is een lakafwerking?

Het overschilderen van een muur is vaak een gelegenheid om de inrichting van een kamer te veranderen en deze een nieuwe sfeer te geven.

De keuze van een muurschildering zal dus een belangrijke stap zijn in het bepalen van de toekomstige aanblik van uw interieur. Maar terwijl iedereen de grote verschillen tussen verven op olie- en waterbasis kent, vergeet men vaak het begrip afwerking.

Afwerking van een schilderij

De afwerking van een schilderij is simpelweg het effect dat het op uw muur zal hebben. Sommige effectverven geven meer karakter of helderheid aan uw kamer.

Uit ervaring weten we dat olieverven (type glycerol) vaak glanseffecten bieden, maar zelfs de keuze van een acrylverf kan een afwerking aan uw muur geven (Vraag gratis een prijsopgave van professionals voor uw schilderwerk).

Er zijn drie hoofdtypen afwerkingen:

  • Stuurman
  • Satijnen afwerking
  • Briljant

Hieronder vindt u onze selectie effectlakken:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Matte glitterverf PAILLETT 2L HOLLYWOOD – ID Paris

AVI Muur- en Plafondverf – Mat – 2,5 L

Ecologische natuurverf NATURA Satin aspect – Tassili – Binnenmuurschildering – 43 kleuren – 1 L…

Beschrijving

2 liter matte glitterverf

2,5L Muur- & plafondverf mat

1L Natuurlijke ecologische verf satijn aspect

Product Foto

Productnaam

Matte glitterverf PAILLETT 2L HOLLYWOOD – ID Paris

Beschrijving

2 liter matte glitterverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

AVI Verf Muren en Plafonds – Mat – 2,5 L

Beschrijving

2,5L Muur- & plafondverf mat

Product Foto

Productnaam

Ecologische natuurverf NATURA Satin aspect – Tassili – Binnenmuurschildering – 43 kleuren – 1 L…

Beschrijving

1L Natuurlijke ecologische verf satijn aspect

Waarom zorgvuldig een verflaag kiezen?

Uiteraard zal de keuze van de verfafwerking een aanzienlijke invloed hebben op het uitzicht van uw kamer. Dus, als u eindigt met volledig glanzende muren terwijl u de voorkeur geeft aan een matte verf, zal uw decoratie worden geruïneerd!

Maar daar blijft het niet bij. Het is belangrijk te weten dat de keuze van de verfafwerking een belangrijke invloed zal hebben op :

  • Gemak van toepassing
  • Onderhoud van muren

Voordat u voor deze of gene afwerking kiest, moet u zich op de hoogte stellen van de specifieke kenmerken ervan. En dat is nu juist het doel van dit artikel!

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw werk >>

De verschillende afwerkingen

Zoals we al zeiden, zijn er drie verschillende afwerkingen. Laten we samen de specifieke kenmerken en toepassingsadviezen voor deze drie soorten afwerking bestuderen:

Matte verf

De meest voorkomende lakafwerking is duidelijk mat. Een matte verf is een klassieke verf, die het licht helemaal niet weerkaatst.

Het is een zeer gebruikelijke verfsoort en gemakkelijk aan te brengen. De matte afwerking zal ideaal zijn in alle kamers waar mensen passeren of wonen, zoals de woonkamer of slaapkamers bijvoorbeeld. Zo krijgt u ontspannende en aangename kleuren. Het zal ook DE uitstekende afwerking zijn voor het schilderen van plafonds (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk).

Een matte muurschildering geeft een klassiek effect. Maar het grootste nadeel zal zijn dat het nogal vuil zal zijn, en kwetsbaar voor vocht. Daarom mag matte verf niet worden gebruikt in de buurt van keukenwerkbladen of als badkamerverf.

Satijnverf

Satijnverf is het exacte compromis tussen een matte en een glanzende verf. Het is een licht glanzende lakafwerking die het licht zachtjes weerkaatst.

Satijnverf kan een geweldige manier zijn om een kamer, of zelfs een enkele muur, te accentueren. Hij kan het best worden gebruikt in een woonkamer of keuken om het interieur een beetje op te fleuren.

Satijnverf is uitloogbaar, dus kan worden blootgesteld aan lichte vervuiling. Het is daarom een uitstekende verf voor muren in de gang, die snel vuil worden. Vermijd satijnacryl in een badkamer, omdat het te kwetsbaar is voor water.

Merk op dat satijnschilderen een goede schildertechniek vereist. Aarzel niet om onze toepassingstips te raadplegen om te slagen in het schilderen zonder strepen.

De glanzende verf

Zoals de naam al zegt, geeft de glanzende afwerking een hoogglanzende kant aan de muur door het licht te weerkaatsen. Het is een afwerking die vooral wordt aangetroffen op olieverven, die ook het giftigst zijn.

Het grote voordeel van glanzende verf is dat hij gemakkelijk afwasbaar en waterafstotend is. Het zal dus een ideale afwerking zijn voor een badkamerverf, of in vuile kamers, zoals de slaapkamer van een kind.

Er zij echter op gewezen dat glanzende verf zeer moeilijk aan te brengen is. Inderdaad, het zal zeer snel de gebreken van de muur markeren. Het moet dus worden gereserveerd voor muren in perfecte staat (vraag om gratis schattingen van professionals voor uw schilderwerk).

Nu weet je alles wat er te weten valt over verfafwerking. Wist je dat het ook mogelijk was om een wandtegel te verven? Om meer te weten te komen en verder te gaan, aarzel niet om hier te klikken om onze methode te ontdekken!