Kleurenkaart: kleur verf en kleuren om uw huis te schilderen


  • Wat is een kleurenkaart van peinture ?
  • Voorbeeld van verf kleurenkaart
  • Onze favoriete verfkleuren bij Expert Peinture
  • Tips voor het gebruik van een verf kleurenkaart

Een verfkleurtabel is altijd handig voor het opnieuw verven van de muren van de slaapkamer, de woonkamer en elke andere ruimte in het huis, inclusief de buitenkant. De verfkleurtabel is soms rijk en subtiel. U kunt kiezen uit verschillende kleurenkaarten, zoals de grijze verfkaart, de blauwe verfkaart of de groene verfkaart.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Wat is een kleurenkaart van peinture ?

Een kleurenkaart is een catalogus van kleuren en tinten. De tinten worden in het algemeen per kleurfamilie ingedeeld en in de vorm van een gradiënt gepresenteerd. De kleurenkaart is een onmisbaar accessoire om u te helpen bij uw keuze van verfkleuren. Het maakt het u gemakkelijker de perfecte kleur te kiezen en kleuren op elkaar af te stemmen. Het is een zeer praktisch hulpmiddel bij het decoreren, waarmee u de perfecte of geadopteerde verfkleur kunt vinden om de muren van uw huis aan te kleden.

Bovendien kunt u, dankzij een kleurenkaart, thuis of elders met een gerust hart nadenken over uw keuze. Op die manier hoef je je niet te haasten omdat de verkoper ongeduldig voor je wordt. De kleurenkaart bestaat in verschillende vormen, zoals een waaier, een schrift, een accordeon of een notitieboekje.

Voorbeeld van verf kleurenkaart

In het algemeen heeft elke kleur een tintkaart, behalve natuurlijk zwart en wit.

Grijze verf kleurenkaart

Deze zeer trendy decoratiekleur kan een harmonieus en chique interieur creëren waarin een serene sfeer ontstaat. Van de woonkamer tot de slaapkamer, via de badkamer en de keuken, leent grijze verf zich voor elke inrichtingsstijl, ongeacht de tint. Of u nu de voorkeur geeft aan diepgrijs, zoals antracietgrijs, of aan pastelgrijs, zoals kiezelgrijs of parelgrijs, met de kleurencatalogus voor grijs kunt u het combineren met alle heldere kleuren, inclusief zwart en wit.

Blauwe verf kleurenkaart

De blauwe verfkleurtabel biedt een ruime keuze aan tinten. U kunt kiezen uit verschillende soorten blauw, zoals :

  • Nachtblauw om de decoratie op te warmen met een grote elegantie, ideaal voor een warm en gezellig interieur,
  • Het marineblauw doet denken aan de woeste zee en geeft een klassieke en sobere noot aan de decoratie,
  • Het ultramarijnblauw dat naar de zee verwijst en rustgevende eigenschappen heeft. Het schommelt tussen turkooisblauw en gletsjerblauw.
  • Gletsjerblauw, ook bekend als Scandinavisch blauw, is ideaal voor het creëren van een verfijnde Scandinavische wereld.

Groene verf kleurenkaart

Groen is een zeer rustgevende kleur die een natuurlijke sfeer creëert, maar het is een kleur die moeilijker te combineren is. Stijl is dus een belangrijk criterium bij de keuze van de verschillende tinten groen. Een modern en eigentijds huis is meer geschikt voor een heel licht pastelgroen. Maar je kunt ook felgroen gebruiken in de badkamer of keuken. En de keuze van een diep, warm groen is geschikt voor de woonkamer of het kantoor.

Ontvang gratis schattingen voor uw schilderwerken

Onze favoriete verfkleuren bij Expert Peinture

Voor uw binnenschilderwerk bieden wij u hieronder onze selectie van verven met zeer actuele tinten om uw interieur smaakvol te moderniseren:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Tips voor het gebruik van een verf kleurenkaart

Begin eerst met het bepalen van de sfeer van de te schilderen ruimte. U hoeft de kleurenkaart niet door te bladeren om de ideale kleur voor uw bibliotheekhoek te vinden. Als de stemming eenmaal is bepaald, ga dan verder door eliminatie. Schrap de kleur die u niet mooi vindt van uw lijst en concentreer u op de juiste pagina’s van de verfkleurtabel.

Kies dan de complementaire kleuren met behulp van het kleurenwiel bijvoorbeeld. Het zal u de ideale complementaire kleur vertellen die bij de muren en de decoratie past. En ten slotte, houd rekening met de kenmerken van de kamer. Of het nu klein of groot is, begrensd of niet, op het noorden gericht of verlicht door buitenlicht.

 

 

 

Recent Posts