Kosten van de schilderkunst: de prijs van een schilder in btiment


  • Waarom via een ambachtelijke schilder?
  • Wat zijn de kosten van het schilderwerk?
  • Vind offertes voor uw schilderwerken

Er is geen geheim als u perfect uitgevoerd schilderwerk wilt: u moet per se een beroep doen op een huisschilder. Probleem: de tarieven van een ambachtelijke schilder kunnen volledig veranderen, afhankelijk van het bedrijf waarmee contact wordt opgenomen. Hoe kunt u er zeker van zijn dat u een redelijke prijs betaalt voor schilderwerk? Om u te begeleiden, vertelt Expert Peinture u meer over de prijs van huisschilders!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom via een ambachtelijke schilder?

Alvorens nader in te gaan op de tarieven van een huisschilder, is het misschien nodig te herinneren aan het belang van het gebruik van zijn diensten:

  • Een goed uitgevoerde klus: als u nog nooit een muur hebt geschilderd, kunt u beginnersfouten maken bij het aanpakken van uw muurschildering. Een beroep doen op een ambachtelijke schilder is de zekerheid van een onberispelijk werk (Vraag om gratis prijsopgaven van huisschilders voor uw werk).
  • Bespaart tijd: het schilderen van een huis kan tijdrovend zijn, vooral als u grote oppervlakken moet bewerken. Een huisschilder heeft alle ervaring en apparatuur om een kamer snel te schilderen, zodat u kostbare tijd bespaart.
  • Professioneel advies: tot slot kan een ambachtelijke schilder u heel goed adviseren bij de keuze van een verf of tint voor uw interieur. Dit is uw kans om de mening van een expert te krijgen over hoe u uw huis moet schilderen.

Wat zijn de kosten van het schilderwerk?

Het is vrij moeilijk om de precieze percentages in het gebouw te schatten. Elke vakman is immers vrij om zijn eigen schilderstarieven vast te stellen, zodat de prijs van uw schilderwerk radicaal zal verschillen naargelang van uw regio of de gecontacteerde vakman (Vraag gratis bestekken van bouwschilders in uw regio voor uw werk).

Desondanks is het toch mogelijk om een schatting te maken van een redelijke en concrete prijs voor schilderwerk. Expert Peinture biedt u verschillende prijsopgaven, zodat u zich een idee kunt vormen van de tarieven van een huisschilder:

  • Prijs van schilderwerk per m2: veel schilders bieden een prijs voor schilderwerk per m2 aan. Het is inderdaad een gemakkelijke manier om een schilderbudget te ramen, evenredig met het te schilderen oppervlak. Gemiddeld moet men 25€ de m2 rekenen wanneer men een schilder-vakman passeert. U kunt deze kosten drukken als u aanbiedt de verf zelf te leveren, maar niet alle ambachtslieden zullen dit aanvaarden.

Lokale professionele schilders zullen u een gratis offerte doen voor uw schilderwerk >>

  • Uurtarief van een huisschilder: als u een idee wilt hebben van de uurprijs van een ambachtelijke schilder, moet u weten dat deze over het algemeen rond de dertig euro per m2 ligt. Als uw vakman een uurtarief biedt, raden wij u aan een verframing aan te vragen, waarin u het aantal uren kunt zien dat aan uw project zal worden gewerkt.

Dankzij deze prijsindexen van een huisschilder, zou u uw offertes voor schilderwerken beter moeten kunnen vergelijken. Houd er echter rekening mee dat de prijzen die wij hier geven slechts schattingen zijn.

Wees u ervan bewust dat de uiteindelijke kosten hoger kunnen uitvallen, vooral als u speciale verf nodig hebt (decoratieve verf, waterafstotende verf, enz.). Dit zijn in feite de tarieven van de “klassieke” bouwschilders. Als u meer complexe diensten nodig heeft, zoals het inhuren van een decoratieschilder, moet u rekening houden met een hogere rekening!

Vind offertes voor uw schilderwerken

Ter afsluiting van dit artikel is het goed voor u om te weten dat de beste manier om een budget voor schilderwerk te berekenen het aanvragen van een offerte is. Dankzij Expert Peinture kunt u snel en gratis verschillende prijsopgaven voor schilderwerken vinden, en zo ontdekken welke tarieven voor u van toepassing zijn.

 

 

 

Recent Posts