Kosten van een schilder decorateur

  • Schilder decorateur en klassieke schilder, het verschil
  • Algemeen tarief voor schilders en decorateurs
  • Criteria die de prijs kunnen beïnvloeden

Als klassiek schilderen een ambacht is, staat de schilder-decorateur dichter bij een kunstenaar en geeft hij een geheel nieuwe dimensie aan de decoratie van uw muren. Hij gebruikt een zeer specifieke techniek, en heeft vaak een talent voor versiering. Zijn kosten worden uiteraard beïnvloed, aangezien hij over het algemeen duurder is dan een “normale” schilder. Maar wat is de echte toegevoegde waarde van decoratief schilderwerk en hoeveel kost het om de diensten van een decoratieschilder te betalen?

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Schilder decorateur en klassieke schilder, het verschil

Decoratief schilderen is niet alleen spelen met kleuren. De decoratieschilder geeft diepte door te spelen met schaduwen en reliëf. Daarvoor gebruikt hij specifieke materialen, die niet dezelfde zijn als die van een gewone huisschilder (Vraag bij decoratieschilders een gratis prijsopgave voor hun diensten).

Specifieke materialen en uitrusting

De schilder-decorateur gebruikt geen gewone verf. Hij gebruikt specifieke soorten decoratieve verven, die hem in staat stellen een origineel werk te maken. Om reliëf te geven, gebruikt hij kalkpleister, patina of zelfs gelverf, wat een glittereffect geeft. Deze producten worden over het algemeen aangebracht met een troffel of een platte kwast, met specifieke materialen (vraag bij decoratieschilders om een gratis prijsopgave voor hun diensten).

De artistieke dimensie van de schilder-decorateur

Het echte pluspunt dat een schilder-decorateur meebrengt is zijn artistieke flair. Zo is het niet ongewoon dat zijn klanten hem vragen een schilderij te maken met een trompe-l’oeil effect, d.w.z. een nagemaakte architectuur zoals een valse opening of een valse gang. Dit creëert een illusie van grootsheid die even amusant als praktisch is.

Een baan die verder gaat dan schilderen

De schilder-decorateur presenteert zich als een binnenhuisarchitect die belast is met het verfraaien van onze interieurs. Zelfs indien hij de dragende constructie niet mag aanraken, kan hij deze wijzigen. Hij kan met name een bekleding leggen zodat de vloer overeenkomt met de muren. U kunt hem alle binnenafwerking toevertrouwen. Maar hij treedt ook buiten op, met name om restauratiewerkzaamheden uit te voeren. U kunt ook een beroep doen op een schilder-decorateur om een meubelstuk opnieuw te schilderen.

Praktische info: de decoratieschilder volgt een speciale opleiding in CAP coating applicator painter of CAP bewegwijzering en decoratie.

Professionele schilders en decorateurs bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw werk >>

Algemeen tarief voor schilders en decorateurs

De prijs van een schilder-decorateur wordt over het algemeen vastgesteld per m2. Het bedrag varieert tussen 30 en 250 € per m2 naargelang van de specificiteit van de uit te voeren werken, de gebruikte materialen en de toepassingstechniek. Hier volgt een indicatieve tabel die de prijs van decoratieschilders weergeeft.

Uit te voeren werkzaamheden Prijsklasse per m2 (in €)
Kalkslurry 30 à 80
Drievoudige laag patina 80 à 120
Stucwerk schilderen 100 à 150
Marrakech Tadelakt Lime 150 à 250
Trompe l’oeil decoratie Vanaf 200

Opgelet: deze tarieven zijn inclusief leveringen en werkuren (Voor nauwkeurige, gratis en gepersonaliseerde offertes van vakmensen in uw buurt voor uw schilderproject, klik hier!)

Criteria die de prijs kunnen beïnvloeden

Naast de specificiteit van de te gebruiken materialen kunnen ook andere criteria een invloed hebben op de prijs van de decorateur.

De plaats van de bouwplaats

De plaats van de ingreep kan de prijs van een binnenschilder opdrijven. De reiskosten zullen immers in de door de professional vastgestelde prijs zijn begrepen. Daarom is het sterk aan te raden om, zolang het mogelijk is, contact op te nemen met een vakman in de buurt van uw huis.

De aard van het project

Decoratieschilders passen niet hetzelfde tarief toe voor professionele of persoonlijke panden. Een professionele kamer is vaak groot en de prijs is meestal hoger.

Aarzel niet om altijd meerdere offertes aan te vragen voordat u een schilder-decorateur kiest (Klik hier voor ons gratis offerte-aanvraagformulier!) Zo voorkomt u onaangename verrassingen en kunt u vergelijken. Het opstellen van de raming kan online gebeuren, wat u de reis bespaart. Informeer u niettemin over de kwaliteit van het werk van de ambachtslieden tot wie u zich wendt. Vraag om brochures of foto’s van het werk van de vakman.