krijtbord verf: prijs, selectie en implementatie van een bord verf

 • Voorstelling van het schilderij
 • Waar kan ik leisteenverf gebruiken?
 • Prijs van schoolbordverf
 • Hoe breng je leisteenverf aan?
 • Leistenen muren verven: onderhoudsadvies

Wie heeft er niet van gedroomd om van een muur een schoolschilderij te maken? Droom niet langer, want met leisteen schilderen kunt u deze wens in vervulling laten gaan! Het enige wat u hoeft te doen om uw binnenmuren te bedekken met krijt, net als een schoolbord, is een laag verf aanbrengen. Hoe werkt leisteenverf? Hoe breng je het aan? We vertellen je alles!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Voorstelling van het schilderij

Leisteenverf, bordverf, krijtbordverf… Deze speciale verf krijgt vele namen, maar het resultaat is altijd hetzelfde: een oppervlak omtoveren tot een krijtbord. Hoe is dit mogelijk? Eenvoudigweg omdat uw verf een muur bedekt met een matte kleur, waarop met krijt kan worden geschreven en vervolgens worden uitgewist. Hou je niet van de kleur zwart? Maak je geen zorgen, leisteenverf is er in vele kleuren: rood, roze, groen, cacao, oranje, blauw… Wij geven echter de voorkeur aan de donkerste kleuren, die bieden het beste contrast wanneer je krijt aanbrengt! Hieronder vindt u onze selectie leisteenverven:Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

e-concreto Verftafel 1 liter Zwart + Krijt

MagPaint zwarte leisteenverf 0,5 l

Patches (schoolbordverf) BLAB1000 – schoolbordverf – sneldrogend 1 liter

Wanders24 matte schoolbordverf 15 tinten (1 liter, turkoois) muurschilderen, creatief,…

Beschrijving

1L schoolbordverf (10m2)

0.5L leisteenverf

1L Matte schoolbordverf (Turquoise)

Product Foto

Productnaam

e-concreto Verftafel 1 liter Zwart + Krijt

Beschrijving

1L schoolbordverf (10m2)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

MagPaint zwarte leisteenverf 0,5 l

Beschrijving

0.5L leisteenverf

Product Foto

Productnaam

Patches (schoolbordverf) BLAB1000 – schoolbordverf – sneldrogend 1 liter

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Wanders24 matte schoolbordverf 15 tinten (1 liter, turkoois) muurschilderen, creatief,…

Beschrijving

1L Matte schoolbordverf (Turquoise)

Waar kan ik leisteenverf gebruiken?

Hoewel het een gadget lijkt, kan leisteenverf vele toepassingen hebben:

 • In een kinderkamer: welk kind heeft er nooit van gedroomd om op de muren te kunnen schrijven?
 • In de keuken: breng leisteenverf aan op een keukenmuur, en u bent welkom om recepten, geheugensteuntjes of boodschappenlijstjes op te schrijven! Het zal nog praktischer zijn als u magnetische verf aanbrengt als grondlaag, zodat u er magneten op kunt plakken.
 • Voor een designkamer: voor elk interieur kan een vleugje leisteen een designeffect en een “fun” touch bieden die uw gasten zeker zal verrassen. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om uw geliefde achter te laten met woorden van liefde (Ontvang gratis schattingen van professionals in uw omgeving voor uw schilderwerk).

Prijs van schoolbordverf

U bent geïnteresseerd in leisteenverf, maar u bent bang voor de prijs? Maak je geen zorgen, de kosten van leisteenverf blijven relatief betaalbaar. Een pot leisteenverf van 250 ml kost tussen 7 en 15 euro. Over het algemeen zult u rond de 5 euro per m2 krijgen. Natuurlijk is leisteenverf niet per se de goedkoopste, maar u moet niet vergeten dat het zelden voor een hele kamer wordt gebruikt.

Hier is de methode van Expert Peinture voor het aanbrengen van leisteenverf op uw muren :

  1. Voorbereiding van de ondergrond: het schilderij kan alleen worden aangebracht op een gladde, gezonde, schone en droge ondergrond. Zorg ervoor dat u uw muren wast en eventuele scheuren repareert voordat u ze aanbrengt. Als uw muur al bedekt is met een laag verf, is het beter deze te schuren voor een betere hechting van de leisteenverf.

Lokale professionele schilders geven u een gratis offerte voor uw project >>

 1. Aanbrengen van de grondverf: aangezien de prijs van verf relatief hoog blijft, moet u ervoor zorgen dat u een geschikte grondverf aanbrengt voordat u uw steun aanbrengt. Dit zal een betere hechting van de verf garanderen.
 2. Aanbrengen van de verf: Leisteenverf wordt in twee lagen aangebracht. Roer de verfpot voor het openen en begin dan met aanbrengen. Voor grote muren gebruikt u een roller, terwijl u de afwerkingen (hoeken van de muren en moeilijk bereikbare plaatsen) aanbrengt met een kwast. Laat de eerste laag ongeveer 10 uur drogen voordat u de verf aanbrengt. Niets belet u om slechts een deel van de muur met leisteenverf te bedekken, en de rest met conventionele verf. Het is niettemin raadzaam de twee verven afzonderlijk aan te brengen.
 3. Laten drogen: als de laatste laag is aangebracht, laat u deze ten minste drie dagen drogen voordat u met krijt op uw nieuwe “schoolbord” gaat schrijven.

Schilder suggestie :

Leistenen muren verven: onderhoudsadvies

Om ervoor te zorgen dat uw schoolbordwand niet voortijdig veroudert, volgen hier enkele onderhoudstips:

 • Begin niet op de muur te schrijven als deze net droog is, anders riskeert u onuitwisbare sporen te maken. Het zal enkele dagen duren voordat je kunt beginnen met schrijven.
 • Gebruik alleen natuurlijk krijt om op uw muren te schrijven, niets anders.
 • Gum je tekeningen en notities uit met een droog viltje. Gebruik geen water voor de normale reiniging.
 • Als uw muur bedekt is met krijt, kunt u het af en toe schoonmaken met zeepwater en afvegen met een zachte doek.