Kun je de PVC schilderen?

  • Kan PVC worden geverfd?
  • Welk type verf moet ik kiezen voor PVC?
  • Hoe PVC verven?
  • Video: PVC verven

Met zijn bijna systematisch witte en onwelkome uiterlijk doet PVC niet altijd dromen. Daarom vragen veel mensen zich af of het mogelijk is PVC te verven. En niet voor niets, het schilderen van een pvc-deur of pvc-bekleding kan een interieurontwerp volledig veranderen. Maar is het echt haalbaar? Expert Peinture vertelt u meer en legt uit hoe u verf op PVC aanbrengt.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Kan PVC worden geverfd?

Dit is de vraag die veel mensen stellen: kan ik PVC verven? Het is algemeen bekend dat verf niet noodzakelijk goed op plastic hangt. Daarom is het verre van dom om deze vraag te stellen.

En u moet weten dat het antwoord niet definitief is:

U kunt PVC verven…

Als we het eenvoudig moesten houden, zouden we gewoon zeggen dat het perfect mogelijk is PVC te verven. Net als bij het schilderen op hout, moet bij het schilderen op PVC gewoon een geschikte methode en een correcte voorbereiding van de ondergrond worden gevolgd.

Dus als u PVC-bekleding wilt verven om de kleur van een kamer te veranderen, of PVC-stoelen opnieuw wilt verven, is er niets dat u tegenhoudt!

Onze product suggesties :

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

JULIEN grondlaag voor kunststoffen, PVC – Wit Mat 0,5L

OXI OXTOP.250BL Glycerol Verf, Wit

JULIEN PLASTIC VERF 0.5L PRUIM

Beschrijving

0.5L Onderlaag voor PVC kunststoffen

250ml Multi-support verf (wit satijn aspect)

0.5L Plastic verf (satijn pruim)

Product Foto

Productnaam

JULIEN grondlaag voor kunststoffen, PVC – Wit Mat 0,5L

Beschrijving

0.5L Onderlaag voor PVC kunststoffen

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

OXI OXTOP.250BL Glycerol Verf, Wit

Beschrijving

250ml Multi-support verf (wit satijn aspect)

Product Foto

Productnaam

JULIEN PLASTIC VERF 0.5L PRUIM

Beschrijving

0.5L Plastic verf (satijn pruim)

…maar het schilderen van PVC blijft beperkt!

Bedenk echter wel dat PVC geen ideaal materiaal is om te worden geverfd. Een verf op PVC zal namelijk eerder afschilferen of een slecht resultaat geven (kwast- of rolsporen). Dit geldt vooral voor PVC voor gebruik buitenshuis, dat meer aan weersinvloeden is blootgesteld.

Als u het dossier hebt gelezen dat wij aan het schilderen van ramen hebben gewijd, weet u bijvoorbeeld dat het niet per se ideaal is om een PVC-raam te schilderen. Het resultaat kan gemengd zijn, en misschien niet lang duren.

Daarom raden wij af om nieuw PVC te verven. Het is niet nodig om een PVC deur of raam te kopen als u al van plan bent om het opnieuw te verven. U kunt net zo goed kiezen voor een houten raam, of voor een product dat al de kleuren heeft waarin u geïnteresseerd bent.

Als u een oud meubelstuk of voorwerp in PVC wilt verven, is dat uw goed recht. U moet er echter rekening mee houden dat het resultaat niet perfect kan zijn.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw locatie >>

Welk type verf moet ik kiezen voor PVC?

Om een PVC correct te kunnen schilderen, moet eerst en vooral een geschikte verf worden gekozen. De beste manier om dit te doen is te kiezen voor speciale PVC-verven, die gemakkelijk te vinden zijn in gespecialiseerde supermarkten.

Het aanbrengen van een glycerolverf kan ook geschikt zijn op een PVC-drager. De meeste acrylverven moeten echter worden vermeden, omdat hun dekkracht beperkt blijft.

Kies in alle gevallen ook voor het aanbrengen van een primer voor PVC, die de hechting van de verf zal garanderen (Vraag gratis een prijsopgave van professionals voor uw schilderwerk).

Tot slot willen wij u enkele aanwijzingen geven over de methode die nodig is voor het schilderen van PVC. Alvorens een PVC-deur of PVC-bekleding te schilderen, gelieve de tijd te nemen om deze stappen te volgen:

1. De bereiding van PVC

Zoals alle materialen moet PVC worden voorbereid voordat het wordt geverfd. Dit is des te belangrijker omdat PVC een glad materiaal is, waarop verf derhalve zeer weinig hecht.

Om het te schilderen oppervlak voor te bereiden, ga je:

  • Reinig de ondergrond met aceton of spiritus (denk eraan beschermende handschoenen te dragen).
  • Schuren van het PVC met schuurpapier met fijne korrel
  • Afstoffen en laten drogen

2. Het aanbrengen van een PVC onderlaag

Er zijn speciale onderlagen voor plastic, die u absoluut zult moeten gebruiken voor dit soort werk.

U brengt de grondlaag aan over het gehele te schilderen oppervlak, met behulp van een kwast of een roller (afhankelijk van het te schilderen oppervlak en de technische aard van het werk).

3. Het aanbrengen van verf

Zodra de grondverf droog is, moet u de PVC-verf nog in één of twee lagen aanbrengen.

U kunt hiervoor een kwast, roller of spuitpistool gebruiken. Een verfpistool wordt aanbevolen, omdat dit minder sporen achterlaat… Het gebruik ervan vereist echter een zekere knowhow.

Als het resultaat na de eerste laag niet bevredigend is, laat u het drogen en brengt u een tweede laag aan. Gebruik niet te veel verf, want dat kan een lelijk reliëf veroorzaken (Vraag gratis een prijsopgave van vakmensen in uw regio voor uw schilderproject).

Daar ben je. Je PVC is perfect geschilderd. Helaas kunnen, zoals hierboven vermeld, enkele kwast- of rolsporen op de ondergrond achterblijven.

Nu u meer weet, kunt u zich verder verdiepen in Expert Peinture, bijvoorbeeld door op deze link te klikken die u zal helpen bij het schilderen van een voordeur!

Video: PVC verven