Lintrt van een schilderij simulator

  • Wat is een verfsimulator?
  • De verschillende soorten verfsimulatoren
  • Hoe gebruik ik een verfsimulator?

Het vinden van de juiste tint voor uw verf kan soms ingewikkeld zijn. Meestal beantwoordt het resultaat niet aan onze verwachtingen. Om dit ongemak te vermijden, hebben verfprofessionals een eenvoudig maar doeltreffend hulpmiddel gecreëerd: de verfsimulator, waarmee u het toekomstige uiterlijk van uw muren beter kunt bepalen. Ontdek in dit artikel alles wat u moet weten over de verfsimulator en het gebruik ervan.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is een verfsimulator?

De verfsimulator is een digitaal, online of downloadbaar instrument waarmee u zich een precies beeld kunt vormen van hoe een schilderij er op uw muren uit zal zien. De schildersimulator is vaak gratis, maar er zijn ook betaalde versies die zijn afgestemd op professionals.



De meeste verfsimulatoren bieden 3D-visualisatie. Het is dus een kleine interieurontwerp-software om u een beter overzicht te geven en om teleurstellingen in het eindresultaat te voorkomen.

Deze software wordt met name gebruikt door binnenhuisarchitecten of door schilders wanneer zij een klant willen helpen om zijn verfkleuren beter te kiezen.

Belangrijk: de verfsimulator houdt niet alleen rekening met de kleur, maar ook met de textuur van de verf, om het eindresultaat zo dicht mogelijk te benaderen.

Lokale professionele schilders maken gratis een offerte voor uw schilderwerk >>

De verschillende soorten verfsimulatoren

U hebt twee mogelijkheden wanneer u wilt vooruitlopen op het uitzicht van uw toekomstige muren:

  • Online schildersimulatoren: gemakkelijk en snel toegankelijk.
  • En downloadbare simulators: moeilijker toegankelijk, maar ook completer.

De keuze van verfsimulatiesoftware zal rechtstreeks afhangen van uw behoeften en verwachtingen.

U kunt ook de versie kiezen die bij u past: betaald of gratis, afhankelijk van het gebruik dat u van de software wilt maken.

Gratis verfsimulatoren

Over het algemeen bieden verffabrikanten en -leveranciers gratis simulators aan op hun sites. Dit is bijvoorbeeld het geval met de Tollens-simulator, die een vrij bevredigende verfsimulatie-ervaring biedt.

Zo gebruiken fabrikanten verfsimulatoren als verkoopargument om hun klanten ertoe te verleiden een bepaalde verf aan te schaffen, indien het voorbeeld voor hen geschikt is. Het voordeel van deze oplossing is dat u een vrij duidelijk beeld krijgt van de kleurencombinatie.

De presentaties door simulatoren zijn echter vaak simplistisch en beperken zich meestal tot een paar kleuren die door de merken zelf worden verkocht.

Betaalde verfsimulatie software

Betaalde verfsimulatoren zijn echte professionele hulpmiddelen met ontelbare opties. Hun presentaties zijn bijzonder nauwgezet en geven de kleinste details weer.

Het principe van de betaalde simulatiesoftware is niet om u te helpen een schilderij te kopen, zoals het geval is met de gratis simulators, maar eerder om u in staat te stellen een schilder- of binnenhuisarchitectuurproject te plannen.

U kunt bijvoorbeeld virtueel een kamer creëren en het meubilair verplaatsen. Betaalde schilderijensimulatoren zijn dus echte interieursimulatoren. Bijgevolg zijn zij vaker bestemd voor een professioneel publiek (decorateurs, binnenhuisarchitecten, enz.) dan voor particulieren.

Toch kan een betaalde verfsimulator een goede investering zijn in een complete woningrenovatie.

Opmerking: verfsimulatoren voor professionals kosten gemiddeld ongeveer 50 euro. Maar de prijs kan variëren naargelang de software die u wenst (Vraag gratis offertes voor uw schilderwerken!).

Om het gebruik van een verfsimulator te vergemakkelijken, gaat elke oplossing in het algemeen vergezeld van een min of meer volledige praktische handleiding.

Wanneer je een verfsimulator gebruikt, heb je meestal verschillende tabbladen waarmee je :

  • Kies de kamer: woonkamer, slaapkamer en keuken. Met de betaalde versies kunt u zelfs de indeling van het meubilair aanpassen, lampen en decoratieve accessoires toevoegen, enz. U hebt soms ook de mogelijkheid om een echte foto te gebruiken voor een betere simulatie.
  • Verf de muren met een toverstaf of een kwast. In de betaalde modus heb je meer dan 50.000 referenties van tinten en texturen.
  • Sla uw project en kleurenselecties op.
  • Druk het eindresultaat af.

Om de ideale tint te vinden, weet je nu hoe je een verfsimulator moet gebruiken. Het is echter niet het enige nuttige instrument hiervoor. U kunt ook kleurenkaarten gebruiken om een tint te reconstrueren of om de juiste combinatie van kleuren te vinden.

Als u de trendy kleuren van het moment wilt kennen, kies dan voor de Pantone 2018 kleur, een ultraviolet dat elegantie en provocatie weerspiegelt.