Maak een perfecte kamer vriend: de juiste kleuren


  • Enkele essentiële tips voor het schilderen van een gastenkamer
  • Onze verf suggesties voor uw gastenkamer
  • De betekenis van verfkleuren voor een logeerkamer

Er wordt vaak gezegd dat kleuren de stemming dicteren. Voordat u uw logeerkamer schildert, is het belangrijk om een paar basisprincipes te kennen. Welke kleuren te kiezen afhankelijk van de grootte van de kamer? Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen? Laten we eens in detail bekijken hoe je een verfkleur kiest voor de logeerkamer.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Enkele essentiële tips voor het schilderen van een gastenkamer

Het is nooit gemakkelijk om de kleur van een kamer te kiezen, zeker niet als het gaat om de kamer waar u uw gasten ontvangt.

Om geen fouten te maken, zijn er twee punten die u moet onthouden:

De keuze van de kleuren in functie van de grootte van de kamer

De afmetingen van uw gastenkamer zijn het eerste criterium om rekening mee te houden.

Het is belangrijk te weten dat sommige kleuren visueel volume aan een ruimte kunnen toevoegen, terwijl andere het tegenovergestelde effect hebben:

  • Als het vloeroppervlak en de plafondhoogte van de kamer in kwestie te klein zijn, gebruik dan lichte, neutrale tinten zoals parelgrijs, wit of ivoor.
  • Als u daarentegen van mening bent dat uw gastenkamer veel te ruim is, wat soms een gevoel van kilte kan achterlaten, is het raadzaam te kiezen voor diepere kleuren. U kunt het verven in diepblauw of chocoladebruin om een gezelliger sfeer te creëren.

Het belang van harmoniërende kleuren

Als u van plan bent verschillende kleuren verf te gebruiken voor uw logeerkamer, zorg er dan voor dat ze perfect bij elkaar passen. Een cameo wordt vaak aanbevolen om faux pas te voorkomen.

Niets belet u echter te kiezen voor contrasterende tinten voor meer originaliteit. Vermijd in dit geval gewoon om twee verschillende donkere kleuren naast elkaar te zetten (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk!).

Veel sites zoals ctendance.fr kunnen u helpen inspiratie op te doen voor ideeën voor kleuraanpassingen.

Onze verf suggesties voor uw gastenkamer

Voor het inrichten van een gastenkamer hebben wij hieronder enkele ideeën voor moderne en warme schilderijen geselecteerd, waarvan wij hopen dat u ze net zo mooi vindt als wij:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

De betekenis van verfkleuren voor een logeerkamer

Nu u de basisregels onder de knie hebt, moet u aandacht besteden aan de effecten die elke verfkleur teweegbrengt, maar ook aan de symboliek ervan.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Hier zijn een paar voorbeelden om het u duidelijker te maken:

  • Blauw is de favoriete kleur van de Franse kamers. Het brengt een zekere sereniteit waardoor je tot rust kan komen voor het slapengaan. Hemelsblauw, wolkenblauw, Pruisisch blauw… je kunt elke tint kiezen.
  • Groen komt momenteel weer in de mode. Deze kleur creëert een sfeer die dichter bij de natuur staat, ideaal om nieuwe energie op te doen. Saliegroen is nu erg trendy, te combineren met witte of naturel houten meubelen voor een betere uitstraling.
  • Paars creëert een romantische sfeer. Als u vaak koppels op bezoek krijgt, kunt u heel goed tinten van deze kleur nemen. Het is echter meer aan te bevelen voor een ouderlijke kamer dan voor een logeerkamer.
  • Tie and dye is een uitstekende mix van originaliteit en moderniteit. Het is echter raadzaam slechts één muur van de kamer op deze manier te schilderen en voor de rest een neutrale kleur te kiezen.
  • Neutrale tinten worden sterk aangemoedigd om een tijdloze inrichting naar ieders smaak te creëren. We hebben het hier over grijstinten, beige, wit of taupe.

Omdat de gastenkamer vooral een ruimte is om verschillende mensen te ontvangen, is het ideaal om neutrale en rustgevende kleuren te kiezen, zodat al uw dierbaren zich goed voelen in deze kamer die aan hen is gewijd.

 

 

 

Recent Posts