Maroufleur: prijs en hun gebruik

  • Wat is marouflage ?
  • De verschillende modellen van maroufleur
  • Prijs van een maroufleur

Een maroufleur is een materiaal dat wordt gebruikt voor het leggen van behang of tapijt om rimpels en de aanwezigheid van lucht onder het kleefoppervlak te voorkomen. Inderdaad, de behangplamuur is essentieel voor dit type wandbekleding. Het linobehang is de meest gebruikte en is perfect geschikt voor zachte bekledingen. De prijs van een behangplaksel varieert echter sterk naar gelang van bepaalde criteria.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Wat is marouflage ?

Marouflage is de handeling die wordt uitgevoerd tijdens binnenwerkzaamheden, vaak voor zuiver decoratieve doeleinden.Marouflage: definitie

Marouflage kan verschillende termen en technieken van interieurdecoratie en schilderen omvatten :

  • Marouflage is de collage van een schilderij geschilderd op een doek met behulp van een marouflage. U kunt het aanbrengen op een doek ter versteviging, of op hout, pleisterwerk of een muur.
  • Deze handeling bestaat ook in het aanbrengen van een sticker of behang op de muur, waarbij erop moet worden gelet dat de installatie volledig op de muur hecht zonder luchtbellen.

Maar voor u begint te rollen, moet u de zelfklevende drager op een vlakke, gezonde en schone ondergrond leggen. Dit maakt een efficiënte en onberispelijke toepassing mogelijk.

Hoe krijg ik mijn geld?

Inderdaad, marouflage is een essentieel gebaar om luchtbellen onder het papier te verwijderen. Om dit te doen, moet u de volgende stappen volgen:

  • U moet uw papier in lijn met uw verticale marker plaatsen en een lichte overhang aan het plafond houden.
  • Dan moet je het papier loslaten zodat het zich kan ontvouwen, en het dan oprollen.
  • Het gebruik van een behangplamuur is noodzakelijk om een behangselpapier of soortgelijke bekleding doeltreffend op een muur te plakken.

De verschillende modellen van maroufleur

Er worden verschillende modellen van een pers gebruikt, afhankelijk van de ondergrond en het soort bekleding dat moet worden gelegd.

De plastic puffer

Van alle bestaande wandbekledingen en naast verf, biedt behangpapier de ruimste keuze aan kleuren, patronen en texturen. Wanneer de basistechnieken eenmaal onder de knie zijn, ligt deze handeling, die geduld en toepassing vereist, binnen ieders bereik. Door een plastic behangplaksel te gebruiken, verkrijgt u een onberispelijk resultaat. Niet voor niets ligt hij gemakkelijk en comfortabel in de hand dankzij een ergonomische handgreep. Dit materiaal is gemaakt van versterkte kunststof, waardoor het sterk is en bestand tegen elke beproeving.

De roestvrij stalen maroufleur

Een roestvrijstalen pers is geschikt voor bekledingen met een schuimrug die perifeer wordt gelijmd. Voorzichtigheid is echter geboden, want de spatel kan de dunne vloerbedekking beschadigen of de lijm naar de voegen drijven. Dit gereedschap mag alleen worden gebruikt voor moeilijke vloeren. Natuurlijk wordt de roestvrijstalen schraper vooral gebruikt voor intensief verticuteren. Het is ideaal voor het leggen van doeken met een schuimlaag in de “collé-tendu”-techniek.

De rubberen bulldozer

Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor houtbewerking, maar het kan worden gebruikt om alle soorten wanden of vloeren te maken. De rubber hamer laat een druk toe van 8 tot 80 kg inclusief lichaamsgewicht. Dit gereedschap biedt een perfecte elasticiteit en heeft een ergonomisch handvat voor een goed gebruik. Behalve dat hij licht is, biedt hij ook een comfortabele en efficiënte bediening. U vindt onze selectie van maroufleurs hieronder :

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Flexibele plastic trekker voor het aanbrengen van stickers

Handgereedschap voor behang, voertuigraam, getinte film verpakkingsgereedschap

Ehdis Tool 2PCS Zachte Vinyl Wrap Mini venster tint Film installatie schraper…

Beschrijving

Flexibele plastic zuigmond voor schrapen

Set behanggereedschap

set van 2 maroufleurs van zacht vinyl met zwarte viltstof

Product Foto

Productnaam

Flexibele plastic trekker voor het aanbrengen van stickers

Beschrijving

Flexibele plastic zuigmond voor schrapen

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Handgereedschap voor behang, voertuigraam, getinte film verpakkingsgereedschap

Beschrijving

Set behanggereedschap

Product Foto

Productnaam

Ehdis Tool 2PCS Zachte Vinyl Wrap Mini venster tint Film installatie schraper…

Beschrijving

set van 2 maroufleurs van zacht vinyl met zwarte viltstof

Professionele schilders bij u in de buurt schatten uw schilderwerk gratis in

In de onderstaande tabel vindt u een schatting van de prijs van een maroufleur, afhankelijk van het model.

Maroufleur type Awards
De lino maroufleur Tussen 5 en 15 euro
De plastic puffer Vanaf 14,99 euro
De rubberen bulldozer Ongeveer 33,95 euro
De puffler van de schilder 19,9 cm Vanaf 4,94 euro
De 40 mm siliconen rubberen roller 37,99 euro
De roestvrij stalen maroufleur Vanaf 23,04 euro

Dit doe-het-zelf-gereedschap is verkrijgbaar in verschillende modellen. En de prijs van een puffer varieert naargelang het model.