meubels verf: welke te kiezen?

 • Kan een meubelstuk worden geverfd?
 • Hoe kies je een meubelverf?
 • Prijs van een speciale meubelverf
 • Video: Schilderen van een houten meubel

Een meubelstuk verven is een geweldige manier om uw interieur te veranderen zonder al te veel geld te investeren! Maar voor een dergelijke operatie is het belangrijk een aangepaste en kwaliteitsvolle meubelverf te kiezen. Op deze pagina wordt in detail uitgelegd welke verf moet worden gekozen voor toepassing op meubelen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Kan een meubelstuk worden geverfd?

Als u nog twijfelt, kunnen de meeste meubels worden geverfd. U kunt overwegen een houten tafel, een oude ladekast of zelfs keukenmeubilair te schilderen…

Het belangrijkste is dat het materiaal van de meubelen kan worden geverfd. U moet ook een verf kiezen die perfect bij het materiaal past!

Weten hoe je meubels moet verven is een echte kans, want het stelt je in staat om :

 

Stoel renovatie

 • Uw oude meubels renoveren,
 • Geniet van unieke en kleurrijke meubels,
 • Pas een antiek meubelstuk aan in een modern decor,
 • Veranderen de sfeer van een kamer totaal.

In ieder geval is deze operatie goedkoper dan nieuwe meubels kopen (vraag gratis offertes van professionals voor het schilderen van uw meubels).

Namelijk: houd er ondanks alles rekening mee dat het moeilijker is een metalen meubelstuk te verven, en dat het bijna onmogelijk is een meubelstuk van kunststof te verven (tenzij het wit is). Gelukkig zijn moderne meubels meestal van hout!

Om de kleur van het meubilair te veranderen, aarzel niet om ons advies te raadplegen. Maar naast het beheersen van de techniek, is het van essentieel belang een geschikt merk verf te kiezen.

Dit zijn onze aanbevelingen:

De essentiële criteria waarmee rekening moet worden gehouden

Zoals u zich kunt voorstellen, is een speciale zachte verf niet noodzakelijk een gewone verf.

Bij het maken van uw keuze, moet u rekening houden met verschillende criteria:

 • Het moet aangepast zijn aan het materiaal van het meubel (hout, metaal, formica, plastic, enz.),
 • Het moet gemakkelijk te onderhouden zijn (afwasbare verf wordt sterk aanbevolen!),
 • Het moet de gewenste afwerking hebben (mat, glanzend, satijn…),
 • Idealiter zou de verf iets donkerder moeten zijn dan de originele meubelen, anders is een grondverf welkom.

Er zijn allerlei soorten renderings voor schilderijen die voor meubels zijn ontworpen. U kunt metaaleffect, glanzend, satijn, enz. vinden (Krijg gratis schattingen van professionals in uw omgeving voor het schilderen van uw meubels)

Ons advies: als u toch een eenvoudige acrylverf voor uw meubelen wilt gebruiken, vergeet dan niet te investeren in een primer (aan te brengen vóór het schilderen), evenals een matte vernis (aan te brengen na het schilderen). Het eerste zorgt ervoor dat de verf beter hecht, het tweede biedt langdurige bescherming.

Wat zijn de ideale verven om een meubelstuk te verven?

Uiteraard blijft de steun die u gaat schilderen een van de belangrijkste criteria bij uw keuze. Hier zijn onze schilderadviezen naargelang de materialen:

 • Meubelverf voor hout: De meeste meubelverven werken perfect op hout. Koop dus een verf die uitsluitend voor huismeubelen is ontworpen.
 • Verf voor metalen meubelen: sommige multimediale verven voor meubelen passen zich perfect aan metaal aan. Sommige spuitverven kunnen het werk vergemakkelijken en penseelstrepen beperken. Geef voor buitenmeubelen de voorkeur aan een roestwerende ijzerverf (maar de kleuren zullen beperkt zijn).
 • Plastic verf: Om plastic tuinmeubelen te verven, kunt u PVC-verf gebruiken, evenals glycerolverf of latexverf. Er zijn ook verfblikken die geschikt zijn voor plastic en die penseelstrepen voorkomen.

Als u wilt beginnen met het renoveren van formica tafels of bureaus, dan hebben wij een speciaal artikel over dit onderwerp voor u samengesteld!

Namelijk: aarzel niet om een verkoper om advies te vragen wanneer u naar een bouwmarkt gaat om een verf te kopen. Zij kunnen u helpen de beste verf voor uw project te vinden.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw meubelschilderwerk >>

Prijs van een speciale meubelverf

Wat de prijzen betreft, moet worden opgemerkt dat speciale verven voor binnen- en buitenmeubelen vaak duurder zijn dan basisacrylverf.

Kosten van een multi-ondersteunende verf voor een meubelstuk

Voor dit soort verf kunt u gemakkelijk rekenen tussen 30 en 50 € per liter. Ze worden vaak verkocht in potten van 0,50 l, wat neerkomt op tussen 15 en 25 € per pot verf.

Het goede nieuws is dat een meubelstuk minder verf nodig heeft dan een muur. Er is ongeveer 1 liter verf nodig om 10 m2 te bedekken … Een enkele pot is dus heel vaak genoeg.

Onze suggesties voor meubellak :

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

Hemway – Krijt effect verf – matte afwerking/vintage stijl – voor muren/meubels – 14 kleuren

Verf (750 ml) Shabby Chic voor meubelen – Matte en krijt kleur – Met vintage look. , blauw

Julien Meubelverf – Brillant Framboise 2 L

Beschrijving

0.75L Shabby chic lak

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Hemway – Krijt effect verf – matte afwerking/vintage stijl – voor muren/meubels – 14 kleuren

Product Foto

Productnaam

Verf (750 ml) Shabby Chic voor meubelen – Matte en krijt kleur – Met vintage look. , blauw

Beschrijving

0.75L Shabby chic lak

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Julien Meubelverf – Brillant Framboise 2 L

Prijs van een spuitbus met verf voor meubels

Voor spuitverven voor metaal of plastic moet men rekenen tussen 8 en 15 € per blik verf.

Een bom bestrijkt gewoonlijk 2 tot 3 m2. Deze oplossing is dus niet noodzakelijk economischer. Anderzijds is het zeer aan te bevelen voor niet-houten meubelen, omdat het druipen vermijdt.

Je weet meer over meubilair verf keuzes! Heb je meer advies nodig? Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u een keukenkastje schildert voor een perfect resultaat.

Video: Schilderen van een houten meubel