Microfiber Roller: Prijs en gebruik

  • Kenmerken en gebruik van een microvezelrol
  • Hoeveel kost een microvezel rol?

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste verfroller voor uw renovatie- of bouwwerkzaamheden ? Er is inderdaad een veelheid van verfrollers op de markt, alle met hun eigen kenmerken. Er zijn speciale verfrollers, alleen voor grote oppervlakken, voor hout of voor muren. Om u te helpen, zal ons artikel de microvezelrol behandelen, u tonen waarvoor hij wordt gebruikt en wat zijn prijs is…

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Kenmerken en gebruik van een microvezelrol

Op het eerste gezicht wordt een verfroller gebruikt om grote, vlakke oppervlakken te verven. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, afhankelijk van hun kenmerken en de manier waarop ze worden gebruikt. Maar wat ons hier interesseert is de microvezelrol. Zoals de naam al zegt, is het gemaakt van een materiaal dat bestaat uit vezels: natuurlijke, synthetische of een mengsel van beide. Bovendien varieert ook de lengte van de vezels naar gelang van de behoefte, van 4 mm tot enkele tientallen millimeters. Daarnaast zijn er nog algemene kenmerken zoals het materiaal van de mof, de breedte van de mof (110 mm of 180 mm) en andere.Door zijn kenmerken kan het gebruik van een microvezelroller variëren naargelang van het soort vezel en de aan te brengen verf. Voor het aanbrengen van acrylverf wordt bijvoorbeeld een synthetische microvezelroller gebruikt. De natuurlijke microvezelroller is geschikt voor alle soorten verf en is ideaal voor het verkrijgen van een betere afwerking. De gemengde microvezelroller is geschikt voor verven op olie- en solventbasis.

De verschillende soorten microvezel verfrollers

Voorheen hebben we verschillende soorten microvezelrollen gezien, afhankelijk van het materiaal van de vezel in kwestie. Laten we nu de verschillende soorten rollen eens bekijken aan de hand van andere kenmerken.

Microvezel dubbellaagse rol 10 mm

Dit type verfroller is ideaal voor het schilderen van gladde muren. U kunt het gebruiken om uw badkamer of keuken opnieuw te schilderen. En om de gevolgen van vochtigheid tegen te gaan, is het raadzaam om een speciale keuken- en badkamerverf te gebruiken.

Microvezel rol 12 mm

De microvezelrol van 12 mm wordt gebruikt voor wanden of plafonds met een lichte structuur. Combineer bij het schilderen de roller met een telescopische steel en vergeet niet uw vloer te beschermen. Neem ook enkele schilderaccessoires mee, zoals een wringrooster en een verfbak.

Ontvang 5 gratis schattingen voor uw schilderwerken

Rol van microvezel stof met hoge dichtheid

Als u op zoek bent naar een nette afwerking, kies dan voor de microvezelroller met hoge dichtheid. Het heeft een hoge dekkracht en kan een licht, dof nerfeffect in uw verf brengen. Het is ideaal voor het schilderen van lijstwerk, hoeken, randen en kozijnen van ramen en kleine oppervlakken.

Microvezel anti-druppel rol

Met een zeer doeltreffend absorberend vermogen voorkomt de microvezel anti-druppelrol dat u met vloeistoffen morst. Het is de geschikte roller voor glycerol- of acrylmuurverven. U kunt het gebruiken voor verf latex, primers, beitsen en houtbescherming.

Hoeveel kost een microvezel rol?

De prijs van een microvezelrol hangt vooral af van de kwaliteit van het materiaal en het merk van de fabrikant. Bovendien kan het ook afzonderlijk of in partijen worden verkocht. De eenheidsprijs kan echter in het algemeen variëren van 2 euro tot 50 euro. U kunt het kopen in gespecialiseerde verfwinkels of op bekende marktplaatsen zoals Amazon.