Overschilderen meubels: op meubels schildertechnieken

 • Waarom een meubelstuk opnieuw verven?
 • Het kiezen van een meubelverf
 • Hoe schilder je een keukenkastje?
 • Video: zelfstudie om een melamine of laminaat meubel te schilderen

U hebt net een oud meubelstuk gekocht dat u wilt renoveren? Bent u uitgekeken op uw binnenhuisdecoratie en wilt u uw woning een andere kleur geven? In dat geval moet u misschien de techniek van het schilderen van meubels onder de knie krijgen. Een meubelstuk opnieuw verven kan, indien correct uitgevoerd, het een nieuw leven geven. Wilt u meer weten? Expert Peinture legt uit wat de beste technieken zijn voor het schilderen van houten meubelen en vertelt u hoe u een meubelstuk in de keuken of de woonkamer schildert. Op je borstels!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom een meubelstuk opnieuw verven?

In een tijd van consumptie ten allen prijze vergeten we vaak dat de aankoop van nieuwe meubelen niet de enige manier is om uw interieur te vernieuwen. Soms is een likje verf voldoende om van een oud meubelstuk dat u vermoeit een echt kunstwerk te maken (en we overdrijven niet)!Daarom kan het in veel gevallen een uitstekend idee zijn om een meubelstuk opnieuw te verven:

 • Door een meubelstuk te verven kunt u een op een rommelmarkt gekocht meubelstuk renoveren en uzelf dus goedkoper meubelen verschaffen.
 • Door een meubelstuk te verven, doorbreekt u de eentonigheid van uw interieur dankzij een vleugje originaliteit en nieuwigheid.
 • Door een keukenkastje te verven, kunt u de kleur van uw meubels afstemmen op een nieuw apparaat.
 • Het verven van een houten meubelstuk kan een nieuwe look geven aan uw interieurdecoratie (Vraag gratis offertes van professionals voor het verven van meubels).
 • Etc.

Zoals u begrepen zult hebben, zijn er meerdere belangen bij het schilderen van een keukenkastje of een houten meubelstuk. Maar je moet nog steeds weten hoe je het moet doen. Hieronder vindt u onze selectie van meubellakken:

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

Hemway – Krijt effect verf – matte afwerking/vintage stijl – voor muren/meubels – 14 kleuren

Verf (750 ml) Shabby Chic voor meubelen – Matte en krijt kleur – Met vintage look. , blauw

Julien Meubelverf – Brillant Framboise 2 L

Beschrijving

0.75L Shabby chic lak

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Hemway – Krijt effect verf – matte afwerking/vintage stijl – voor muren/meubels – 14 kleuren

Product Foto

Productnaam

Verf (750 ml) Shabby Chic voor meubelen – Matte en krijt kleur – Met vintage look. , blauw

Beschrijving

0.75L Shabby chic lak

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Julien Meubelverf – Brillant Framboise 2 L

Het kiezen van een meubelverf

Om te beginnen is het van essentieel belang dat u de verf voor uw meubelen zorgvuldig kiest. Bij het schilderen van keukenmeubelen zult u vaak kiezen voor verven op waterbasis, die snel drogen en een gemakkelijk te reinigen oppervlak bieden. Wees u ervan bewust dat er verven zijn die geschikt zijn voor elke kamer in huis, dus kies een meubelverf die past bij uw gebruik van de meubelen.

Het is natuurlijk van essentieel belang om de kleur zorgvuldig te kiezen alvorens een keuken of woonkamer meubel te schilderen. Kies voor een kleur die past bij de muren, het plafond en de rest van het meubilair. Vergeet nooit dat een lichte kleur een betere indruk van ruimte en lichtheid zal geven, terwijl een donkere kleur een beetje nuance en diepte kan geven aan een zeer lichte kamer.

Vergeet niet dat allerlei fantasieën mogelijk zijn wanneer u een meubelstuk wilt overschilderen. Het is aan u om handgrepen of laden in een andere kleur te verven, of om sjablonen te gebruiken om patronen op uw meubels te schilderen. De enige limiet is uw verbeelding!

Lokale professionele schilders zullen een gratis prijsopgave doen voor uw meubelschilderwerk >>

Of u nu een keukenkastje opnieuw wilt schilderen of verf op een houten kast wilt aanbrengen, het is van essentieel belang dat u over een methode beschikt om rampen te voorkomen. Hier is de stap-voor-stap methode van Expert peinture :

 1. Bescherm het gebied. We leren je niets. De verf is vuil! Om beschadiging te voorkomen, moet u uw vloer of ander meubilair beschermen met plastic folie.
 2. Lades en deurtjes verwijderen: een meubelstuk wordt stuk voor stuk geschilderd. U demonteert de deuren en laden en schildert ze afzonderlijk. Merk op dat de volgende stappen zowel betrekking hebben op de kast zelf als op alle elementen ervan (deuren, laden, enz.).
 3. Reinig het meubel: zoals altijd moet voor het schilderen van een meubel het oppervlak worden voorbehandeld. De eerste stap zal zijn om uw meubels met water schoon te maken. Bij vetvlekken, die vaak in de keuken voorkomen, kunt u spiritus gebruiken om de meubelen te ontvetten.
 4. Voorbereiding van de ondergrond: verf kan alleen op een houten meubel worden aangebracht als dit vlak is en geen onvolkomenheden vertoont. In geval van gaten of scheuren, gebruikt u houtpasta om het meubel te repareren. Vervolgens schuurt u het meubelstuk met fijn schuurpapier, zonder te veel aan te dringen. Zodra het meubelstuk vlak is, stof je het af, spons je het af en laat je het drogen.
 5. Breng de grondlaag aan: voor het schilderen van houten meubelen is een grondlaag nodig, zodat de verf beter hecht. Breng het aan met een roller volgens de op de pot aangegeven droogtijd. Afhankelijk van het materiaal van het meubel en de aard van de grondlaag, kan het nodig zijn twee opeenvolgende grondlagen aan te brengen.
 6. Verf het meubelstuk: dankzij een geschikte meubelverf hoeft u alleen maar het hele meubelstuk opnieuw te verven. Vergeet geen onderdelen, en schilder het geheel in één keer. Dat is klaar, je hoeft het alleen maar te laten drogen en de verschillende onderdelen van je meubel weer in elkaar te zetten!

Video: zelfstudie om een melamine of laminaat meubel te schilderen

Deze video laat zien hoe je een melamine of laminaat meubel op de juiste manier schildert.