Paint bakstenen en betonblokken: de techniek in detail


  • Het kiezen van een sintelblok verf
  • Het schilderen van sintel blokken onze methode
  • Video: Hoe schilder je een bakstenen muur

Droomt u ervan een muur een nieuw gezicht te geven? Waarom probeer je het niet gewoon over te schilderen? Inderdaad, met het schilderen van sintelblokken kunt u een kamer volledig veranderen voor een kleine prijs. Maar let op, het schilderen van bakstenen vereist een nauwkeurige methode, anders loopt u het risico een resultaat te krijgen dat niet erg duurzaam of onesthetisch is. Heb je advies nodig? Expert Peinture legt in detail uit hoe je sintelblokken schildert!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het kiezen van een sintelblok verf

Voordat u een sintelblokkenmuur gaat schilderen, moet u natuurlijk de juiste verf kiezen! Hier zijn de punten waar u uw aandacht op moet richten om de juiste baksteenverf te vinden:

  • Kleur: natuurlijk moet u nadenken over de kleur van uw toekomstige muur! Waarschuwing: als uw muur donker is, zult u bij het kiezen van een lichte kleur meerdere verflagen moeten aanbrengen. Het kan echter interessant zijn een lichte kleur te kiezen, bijvoorbeeld om een kamer een ruimtelijker gevoel te geven.
  • De voegen verven? Een muur in één kleur verven maakt hem soberder en discreter. Aan de andere kant kan het de “traditionele” kant van een bakstenen muur wegnemen. U kunt er dus voor kiezen de voegen in een aparte kleur te schilderen, om het oorspronkelijke uiterlijk van de muur niet te verstoren.
  • Binnen- of buitenmuur: als u een buitenmuur wilt schilderen, is het van essentieel belang dat u kiest voor een buitenverf (vinyl of acryl). Kies ook een bestendige verf als uw muur in een vochtige ruimte staat, zoals de badkamer.

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

Blackfriar Bkfbtmr250 250 ml baksteen- en tegelverf – mat rood P, BKFBTMR500 0…

Sandtex ultrazachte metselverf, wit glanzend, 7,5 liter

Aquaplan keldercoating 20 kg: wit

Beschrijving

500ml Baksteen- en tegelverf (mat rood)

7.5L Ultrazachte metselverf (glanzend wit)

20kg Deklaag voor kelder (Wit)

Product Foto

Productnaam

Blackfriar Bkfbtmr250 250 ml baksteen- en tegelverf – mat rood P, BKFBTMR500 0…

Beschrijving

500ml Baksteen- en tegelverf (mat rood)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Sandtex ultrazachte metselverf, wit glanzend, 7,5 liter

Beschrijving

7.5L Ultrazachte metselverf (glanzend wit)

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Aquaplan keldercoating 20 kg: wit

Beschrijving

20kg Deklaag voor kelder (Wit)

Lokale professionele schilders zullen gratis een offerte voor uw site maken >>

Het schilderen van sintel blokken onze methode

Om een bakstenen muur te schilderen is een precieze methode onontbeerlijk, anders zal het resultaat niet aan uw verwachtingen voldoen (Vraag gratis offertes aan van professionals voor het schilderen van uw bakstenen / sintelstenen gevels) Gelukkig is Expert peinture er om u te begeleiden met zijn stap-voor-stap methode:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: bij alle schilderwerkzaamheden is het van essentieel belang te werken op een schone, droge en gezonde ondergrond. Dit is des te belangrijker op bakstenen. Het ideale is om uw muur perfect schoon te maken voordat u de verf aanbrengt, en om de verf minstens 24 uur te laten drogen. Zorg er ook voor dat eventuele scheuren worden opgevuld met gips.
  2. Breng de grondverf aan: sintelblok is een poreus materiaal, dat uw verf kan absorberen. Het kan daarom de moeite waard zijn om te kiezen voor een speciale onderlaag voor sintelblokken. Zo hoeft u niet meer dan drie lagen verf aan te brengen, en geniet u snel van een netter effect. Zie het volgende hoofdstuk over het aanbrengen van de grondverf.
  3. Aanbrengen van de verf: grondverf kan worden aangebracht met een spuitpistool of een langharige roller (veel doeltreffender op sintelblokken). Werk van boven naar beneden, met kruislingse bewegingen. Over het algemeen zijn voor het schilderen van sintelblokken twee lagen nodig. Voor een perfect resultaat adviseren wij u de tweede laag met een roller aan te brengen. U moet ten minste 24 uur wachten tussen elke laag (zie de tijd aangegeven op het verfblik).
  4. Schilderen van de voegen: als u de stenen look wilt behouden en het reliëf wilt benadrukken, kunt u overwegen de voegen in een andere kleur te schilderen zodra de steen droog is. U gebruikt een kwast of een fijn penseel, en brengt voorzichtig een laagje aan langs elke steen. Het is een lange en zorgvuldige klus, maar het resultaat mag er zijn!

Daar ga je! Je muur heeft nu een nieuw gezicht, dankzij deze techniek om sintelblokken te verven. Laatste advies: als u buiten schildert, moet u het weer in de gaten houden. Het is van essentieel belang te schilderen bij droog weer, en indien mogelijk niet in direct zonlicht.

 

 

 

Recent Posts