Paint balken: de techniek om te slagen slag sr

  • Is het mogelijk om houten balken te schilderen?
  • Waarom balken wit schilderen?
  • Hoe een balk te schilderen: de methode
  • Welke kleur moeten de balken hebben?

Vaak trekken zichtbare balken alle aandacht naar zich toe in een kamer. Daarom kan het interessant zijn te weten hoe je balken moet schilderen als je de esthetiek van een kamer wilt veranderen… of gewoon je balken wilt renoveren! Het is mogelijk om houten balken te schilderen, maar het is essentieel om de juiste methode te hebben. Vandaag geeft Expert Peinture u de professionele techniek om balken in wit of een andere kleur te schilderen!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Is het mogelijk om houten balken te schilderen?

Veel van onze lezers hebben ons al gevraagd of het haalbaar is om hun houten balken te schilderen. En het antwoord is ja!Inderdaad, hout is een materiaal dat gemakkelijk te schilderen is, zoals u kunt zien door het ontdekken van onze techniek voor het schilderen van buitenhout. Het is dus heel goed mogelijk om uw balken opnieuw te schilderen om de decoratie van uw interieur te veranderen (Vraag gratis offertes van professionals voor het schilderen van uw balken).

Wees echter voorzichtig, zoals met alles, het schilderen van een balk vereist een uitstekende schildertechniek. Laten we dit samen ontdekken!

Waarom balken wit schilderen?

Eigenaars van huizen met balken hebben vaak maar één wens: de balken wit schilderen.

Waarom is dat? Simpelweg omdat balken uit die tijd vaak erg donker zijn. Dit geeft een afgesloten effect (vooral als het plafond laag is), of zelfs een ouderwetse uitstraling.

Daarom zal het verven van de balken in wit (of een lichte kleur) helpen om de ruimte te verluchten en een meer design en eigentijdse look te geven.

Professionele schilders in uw omgeving geven u een gratis offerte voor uw project >>

Om uw balken met succes te schilderen, zal het belangrijk zijn een precieze methode toe te passen. Expert Peinture onthult de verschillende stappen die essentieel zijn voor het succes van een straalschilderij:

1. Voorbereiding van de balken

Om te beginnen, moet je je steun voorbereiden. Verwaarloos deze stap nooit, want hij is essentieel voor het succes van uw schilderij!

In het geval van reeds gelakte, geverfde of zwaar beschadigde balken zult u de balken moeten strippen. Gebruik een speciaal afbijtmiddel en schuur de balken lichtjes met een elektrische schuurmachine en fijn schuurpapier.

In het geval van balken die in goede staat of nieuw zijn, volstaat het te schuren en vervolgens te ontstoffen.

Voor de hechting van uw balkenverf moeten uw balken schoon, droog en stofvrij zijn. Elk spoor van vernis of vroegere verf zou het eindresultaat kunnen bederven.

Wees voorzichtig als u een chemisch afbijtmiddel moet gebruiken: denk eraan beschermende uitrusting te dragen (handschoenen, maskers, jasschort) en de ruimte te ventileren tijdens en na het afbijten. Bij het schuren van de balken moet u ook een veiligheidsbril dragen om spatten te voorkomen.

2. Schilderen van de balken

Uw balken zijn voorbereid. Nu is het tijd om de verf aan te brengen!

U hebt de keuze tussen een speciale houtverf of een glycerolverf. Het is aan u om de verf te kiezen die u verkiest, wetende dat glycerolverf veel ventilatie vergt (maar ook een betere dekking biedt).

Voordat u een speciale houtverf gebruikt, test u deze op een onopvallende kant van de balk. Als de verf door het hout wordt geabsorbeerd, moet u eerst een grondlaag op waterbasis aanbrengen, zodat de verf kan hechten.

Om uw balken te schilderen, gebruikt u een borstel of een spons. De verf wordt aangebracht in de richting van de houtnerf, en alleen in dunne lagen. Idealiter brengt u één enkele verflaag aan zonder de passen te overschrijden.

Indien nodig kan een tweede laag (net zo dun) het schilderij afmaken. Vind onze selectie van benodigdheden voor het schilderen van een balk hieronder:

Syntilor – Moeiteloos Afbijtmiddel 1L

ALPINA Microporeuze Houtverf – Satijn Wit 2,5L 25m²

Bosch multischuurmachine – PSM 100 A (Geleverd met opbergbox en 3 schuurbladen)

LIBERON witkalk balken en houtwerk Cottage – 2.5 L

1L Moeiteloos afbijtmiddel voor alle oppervlakken

2.5L Microporeuze houtverf (wit satijn)

2.5L Balken & houtwerk witkalk

Syntilor – Moeiteloos Afbijtmiddel 1L

1L Moeiteloos afbijtmiddel voor alle oppervlakken

Onze selectie

ALPINA Microporeuze Houtverf – Satijn Wit 2,5L 25m²

2.5L Microporeuze houtverf (wit satijn)

Bosch multischuurmachine – PSM 100 A (Geleverd met opbergbox en 3 schuurbladen)

LIBERON witkalk balken en houtwerk Cottage – 2.5 L

2.5L Balken & houtwerk witkalk

Welke kleur moeten de balken hebben?

Tot slot, hou in gedachten dat het aan u is om de kleur te kiezen die u het mooist vindt voor uw balken. Houd er echter rekening mee dat donkere balken de neiging hebben om ruimtes te verkleinen. Daarom is het een goed idee om balken wit te schilderen.

Anderzijds, als uw balken van zeer donker naar wit gaan, kan het de voorkeur verdienen glycerolverf te gebruiken, die meer dekkend is dan houtverf (Vraag een gratis prijsopgave van professionals in uw regio voor het schilderen van uw balken).

Aarzel in ieder geval niet om na te denken over de kleur van de balken. U beslist of u voor helemaal wit gaat of voor contrast. Als u voor twee verschillende kleuren kiest, houd de tinten dan licht en zorg ervoor dat de afstand tussen de balken dicht bij de kleur van uw muren ligt.

Klik hier als u meer advies wilt over het kiezen van een verfkleur!