Paint plinten: slagen het schilderen van uw plinten

 • Welke kleur voor je plinten?
 • Onze methode voor het schilderen van plinten

Plinten beschermen uw muur en zijn ook een zeer waardevol decoratief bezit… op voorwaarde natuurlijk dat ze goed worden onderhouden. Het zou zonde zijn om de kans te missen om plinten te schilderen voor uw binnenhuisdecoratie. Of u nu een nieuw gezicht wilt geven aan uw interieur, of gewoon plinten wilt renoveren, Expert Peinture biedt u zijn methode aan!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Welke kleur voor je plinten?

Vaak is het moeilijkste deel van het schilderen het kiezen van de juiste kleur! Het geval van de plinten is geen uitzondering op de regel. Het is inderdaad vaak moeilijk om een plintkleur te kiezen. Vergeet echter niet dat de kleur van uw plinten een nieuwe dimensie kan geven aan uw interieur. Want als het een subtiel detail is, kan het schilderen van plinten een kamer een echt reliëfeffect geven. Vind onze selectie van plintverven hieronder:Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Multi-support verf interieur kleuren, PROFACILE 2,5 liter Wit

Dulux Valentine Painted So Simple – Muren, Plafonds, Deuren en Plinten Alle Onderdelen – Satijn op…

Color Resist Dulux Valentine – Kleurwerende verf voor muren en houtwerk – mat aspect…

Beschrijving

2.5L interieur Multi-Substraat lak (Wit)

2,5L Schilderwerk deuren & plinten alle stukken (linnen kleur)

2,5L Afwasbare & bestendige verf voor muren en houtwerk (Staalgrijs)

Product Foto

Productnaam

Multi-support verf interieur kleuren, PROFACILE 2,5 liter Wit

Beschrijving

2.5L interieur Multi-Substraat lak (Wit)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Dulux Valentine Painted So Simple – Muren, Plafonds, Deuren en Plinten Alle Onderdelen – Satijn op…

Beschrijving

2,5L Schilderwerk deuren & plinten alle stukken (linnen kleur)

Product Foto

Productnaam

Color Resist Dulux Valentine – Kleurwerende verf voor muren en houtwerk – mat aspect…

Beschrijving

2,5L Afwasbare & bestendige verf voor muren en houtwerk (Staalgrijs)

Hier is wat informatie over de kleur van de plinten, en die moet u helpen om de beste aangepaste kiezen:

 • Tinten: wat de omstandigheden ook zijn, de gouden regel voor het schilderen van plinten is een tint te kiezen die past bij de kleur van de muur en de vloer. De muur- en plintverf moeten perfect bij elkaar passen, anders ziet het geheel er helemaal niet goed uit.
 • Donkere kleuren: geven altijd een eigentijdse uitstraling aan plinten. Maar let op: te veel donker kan een kamer kleiner maken. Vermijd dus om een kleine kamer volledig in het zwart te schilderen.
 • Lichte kleuren: Lichte plinten kunnen juist een indruk van ruimte geven en zo zelfs de smalste kamers vergroten.
 • Contrasten: om plinten te schilderen, kunt u contrasten durven gebruiken. Een helderwitte muur en zwarte plinten benadrukken de diepte en geven een moderne look. Het belangrijkste om te onthouden is dat de kleuren van de muur en de plinten bij elkaar moeten passen.
 • Slechts één kleur: een laatste oplossing is te kiezen voor identieke kleuren tussen de muur en de plinten. Dit zal interessant zijn als u wilt dat uw plinten discreet blijven en vervagen. Anderzijds, vermijd deze oplossing als u uw plinten wilt accentueren!

Professionele schilders uit uw regio maken gratis een offerte voor uw locatie >>

Onze methode voor het schilderen van plinten

Op zich is het niet extreem moeilijk om plinten te schilderen. De grootste moeilijkheid is, zoals u misschien al geraden hebt, te voorkomen dat de plinten op de muren terechtkomen (vraag om gratis schattingen van professionals voor uw schilderwerk). Hier volgt een methode voor het schilderen van plinten waarmee u alle veelgemaakte fouten kunt vermijden:

 1. Voorbereiding van de steun: het belangrijkste bij schilderwerk is de voorbereiding van de steun. Uw plinten moeten schoon, vlak en droog zijn op het moment van schilderen. Voor nieuwe plinten wordt de plint lichtjes geschuurd met schuurpapier alvorens te schilderen. Voor plinten die al geschilderd zijn, kan strippen worden overwogen, vooral als de oude verf nog hangt, gevolgd door schuren. Vervolgens verwijdert u alle sporen van zaagsel en vuil door af te vegen met een vochtige spons en met Saint Marc afwasmiddel.
 2. Bescherming van de muren: De tweede essentiële stap voor het schilderen van plinten is bescherming! U zult afplaktape gebruiken om de vloer en de basis van de muur te beschermen. Dit is een essentiële stap om ongelukken te voorkomen, maar ook om een perfect resultaat te garanderen. U zult erop toezien dat de tape goed is opgehangen, vooral als u vloerbedekking hebt. Als uw plinten niet aan de muur bevestigd zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken! Zet ze gewoon op klemmen om ze in alle rust te schilderen.
 3. Eerste laag plintverf: plinten verven gaat het beste met een kwast. Raadpleeg uw verfpot om na te gaan welk type kwast het meest geschikt is. De plinten moeten in delen van ongeveer een meter lang worden geschilderd, bij voorkeur in de lengterichting. Om te beginnen brengt u een dun laagje verf aan.
 4. Tweede laag plintverf: De verf moet ten minste 24 uur drogen. Voor houten plinten kunt u overwegen de eerste laag (na droging) zeer licht op te schuren, zodat de tweede laag beter kan indringen. In theorie zijn twee lagen plintverf meer dan genoeg!
 5. Afwerking: om af te werken, verwijdert u gewoon de beschermende tapes zodra de tweede laag droog is.

Daar ga je! Uw plinten zijn nu zo goed als nieuw, en u hebt zeker de kleur van uw interieur veranderd! Tevreden?