Pantone Color LANNE 2018 – Advies en schattingen verf

  • Waarom koos Pantone voor ultraviolet?
  • Hoe adopteer je deze Pantone 2018 kleur?
  • Onze selectie van violette verven voor uw interieur
  • De verenigingen die bevoorrecht worden met de Pantone 2018

Elk jaar onthult het Pantone-instituut de kleur die een referentie is en die alle trends doordringt, zowel in de mode als in het interieur. Dit jaar valt de eer te beurt aan ultraviolet, een levendige maar zachte kleur die de verbeelding en creativiteit stimuleert, maar ook onderscheidend is. Focus op ultraviolet18-3838, de Pantone 2018 kleur.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom koos Pantone voor ultraviolet?

Pantone roept natuurlijk niet toevallig een kleur uit tot kleur van het jaar. Het is het resultaat van een volwassen reflectie op basis van het gedrag van professionals uit alle lagen van de bevolking, uit de mode-, film-, auto-ontwerp- en nieuwe-technologie-industrie.Pantone 2018 kleur bevestigt de koude kleurtrend

De trend van de laatste jaren gaat in de richting van koele kleuren zoals blauw. In het voorgaande jaar ging de trend al in de richting van lentegroen, een andere koele kleur. Het is dus niet meer dan normaal dat Pantone dit jaar zijn elan voortzet met ultraviolet.

De Pantone 2018 kleur, onder het teken van provocatie

Wie draagt en draagt paars? Het zijn de bisschoppen, het zijn de koningen, het zijn de meest vooraanstaande artiesten, maar ook de meest originele zoals Prince, David Bowie. Een gewaagde kleur, paars symboliseert non-conformisme, de kloof. Dit is precies de toestand waarin wij ons momenteel bevinden (Vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

Opmerking: Als u meer wilt weten over de betekenis van kleuren, ga dan hier.

Deze kleur is verre van gemakkelijk te implementeren. Het is wispelturig en vereist subtiliteit. Het is niet altijd geschikt voor alle kamers en zijn voorkeursgebied is ontegenzeggelijk de slaapkamer.

Het ultraviolet, een koude kleur, schiet nog steeds rood uit. Dus het is halverwege tussen die twee. De pantone kleur geeft een zeker evenwicht aan, perfect voor een slaapkamer. Het is des te perfecter in de slaapkamer van een tiener om de levendigheid van deze laatste op te wekken. Op deze leeftijd kan ultraviolet een baanbrekend effect hebben om de creativiteit te stimuleren.

Onze selectie van violette verven voor uw interieur

Om uw interieur in paars te kleden, vindt u hier onze selectie van favoriete verven:

Productnaam

TOLLENS Prestige PM Schilderwerk Muren, Meubilair en Houtwerk Satin Plum 0L5 7 M²

Ecologische natuurverf NATURA Satin aspect – Tassili – Binnenmuurschildering – 43 kleuren – 1 L…

V33 Acrylverf Dedication Satin Down Plum Pie – 2 L

Product Foto

Productnaam

TOLLENS Prestige PM Schilderwerk Muren, Meubilair en Houtwerk Satin Plum 0L5 7 M²

Product Foto

Productnaam

Ecologische natuurverf NATURA Satin aspect – Tassili – Binnenmuurschildering – 43 kleuren – 1 L…

Product Foto

Productnaam

V33 Acrylverf Dedication Satin Down Plum Pie – 2 L

De verenigingen die bevoorrecht worden met de Pantone 2018

Ultraviolet leent zich niet altijd voor kleurencombinaties en het gebrek aan smaak is nooit ver weg. Hier zijn een paar ideeën om het beste uit de Pantone 2018 te halen.

Professionele schilders in uw regio maken gratis een offerte voor uw schilderwerk >>

Zwart-wit met Pantone’s ultraviolet licht

De tweekleurige vereniging is altijd een van de meest doeltreffende en gemakkelijkst toe te passen geweest. Om fouten te vermijden, blijf in de software. Combineer ultraviolet met neutrale kleuren zoals wit. Het idee is om een zwart-wit effect te krijgen, maar met ultraviolet.

Durf ultraviolet te gaan met trendy kleuren

Het resultaat met antracietgrijs is helemaal niet slecht, twee koele kleuren die elkaar aanvullen voor een moderne en zeer elektrische sfeer. De combinatie met turkooisgroen kan net zo indrukwekkend zijn. De diepte van het ultraviolet wordt zo getemperd door de zachtheid van het groen. Rood is daarentegen niet aan te bevelen, evenmin als zwart, dat de kamer te veel kan verduisteren.

Tip: Om het beste uit Pantone 2018 te halen, spaarzaam ultraviolet licht toepassen voor een subtieler effect (Voor nauwkeurige, gratis schattingen van professionals in uw regio voor uw schilderwerk, klik hier!).

Hoewel de keuze voor de kleurenwaaier van Pantone verrassend is, is dit wel degelijk een projectie van de trend voor het jaar 2018. In feite, als je goed kijkt, zitten we al in deze trend. Het is niet voor niets dat de huidige telefoonreclame gebruik maakt van ultraviolet licht om een jong publiek aan te spreken. Voor de binnenbekleding van de hedendaagse auto’s wordt gebruik gemaakt van ultraviolet licht, een teken van distinctie, adel en durf tegelijk.