Raliser een schilderij aan gips

  • Het principe van een verf op gips
  • Waarom een gecoate verf gebruiken
  • Essentiële benodigdheden om van uw schilderij op coating een succes te maken
  • Methode om de coating te verven

Bent u één van uw bepleisterde muren beu? Om te voorkomen dat u veel werk moet verzetten, kunt u investeren in gipsverf. Zo kunt u uw oppervlak snel bedekken en de sfeer van uw kamer of uw exterieur veranderen. Het is niettemin belangrijk het product met zorg aan te brengen, want een te schilderen bepleistering vereist enkele voorzorgsmaatregelen, vooral als u een onberispelijk resultaat op lange termijn wenst. Hier is onze methode.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het principe van een verf op gips

Coating is niet altijd een gemakkelijk oppervlak om te schilderen. Net als het schilderen van bakstenen of sintelstenen, vereist het schilderen op pleisterwerk een minimum aan voorbereiding en geschikte producten.Het aanbrengen zal niet op dezelfde manier gebeuren, afhankelijk van de afwerking van uw coating en het resultaat dat u wenst te bekomen. Als uw afwerking bijvoorbeeld gezandstraald is, en u wilt die afwerking behouden, dan kan dat, maar de operatie kan ingewikkelder zijn.

Als u daarentegen een wasachtige of glitterachtige afwerking wilt verwijderen, moet u schoonmaken, schuren en eventueel een laag grondverf aanbrengen om een resultaat te krijgen dat bij u past.

Waarom een gecoate verf gebruiken

Een coating verf kan u vele voordelen bieden. Inderdaad, hiermee kunt u snel het uiterlijk van uw oppervlak veranderen. Vaak wordt gedacht dat het ingewikkeld is om de afwerkingen van een coating te verwijderen. In sommige situaties is dat zo, maar het is altijd mogelijk om ten minste de kleur van uw oppervlak te veranderen.

Zo kunt u met de verf voor coating een van uw kamers updaten, door een grijs in een blauw of wit in een mol te veranderen. (Vraag gratis offertes van professionals voor uw verfwerk voor coating)

Essentiële benodigdheden om van uw schilderij op coating een succes te maken

Om met succes op pleisterwerk te schilderen, is het van essentieel belang over het juiste gereedschap en de juiste producten te beschikken. Onze selectie in deze zintuigen hieronder :

Product Titel

Onze selectie

Onze keuze van spuitpistool

Productnaam

Ripolin Grondverf Universeel, Mat, Wit 10L

Semin A05326 Speciaal vulmiddel voor scheuren en schroefgaten, binnen/buiten,…

Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool, Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool met 3 modi…

Beschrijving

Universele onderlaag 10L

Pleister het vullen van scheuren, schroefgaten

Elektrisch spuitpistool

Onze selectie

Product Titel

Productnaam

Ripolin Grondverf Universeel, Mat, Wit 10L

Beschrijving

Universele onderlaag 10L

Product Titel

Productnaam

Semin A05326 Speciaal vulmiddel voor scheuren en schroefgaten, binnen/buiten,…

Beschrijving

Pleister het vullen van scheuren, schroefgaten

Onze keuze van spuitpistool

Product Titel

Productnaam

Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool, Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool met 3 modi…

Beschrijving

Elektrisch spuitpistool

Methode om de coating te verven

Een pleister schilderen is geen ingewikkelde taak, maar het is belangrijk om goed voorbereid en georganiseerd te zijn, zodat u geen tijd verliest. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de beperkingen of de troeven van uw te schilderen oppervlak. Het schilderen van buitenmuren gebeurt namelijk niet op dezelfde manier als van binnenmuren. Als u met alles rekening hebt gehouden, kunt u beginnen:

Professionele schilders in uw regio maken gratis een offerte voor uw schilderwerk op pleisterwerk >>

Maak het oppervlak schoon

Voordat u het product aanbrengt, is het van essentieel belang dat u het oppervlak met de coating die u gaat schilderen, schoonmaakt. Was uw muren dus met water en zeep, laat ze daarna minstens een dag drogen en laat de gewassen plek goed luchten.

Afhankelijk van het soort afwerking dat uw coating heeft en het resultaat dat u wilt bereiken, kunt u een borstel gebruiken om uw oppervlak grondig te reinigen.

Namelijk: vermijd het gebruik van een kwast als u een coating met een geschuurde afwerking hebt en u die wilt behouden, want die zou beschadigd kunnen worden.

Maak een onderlaag

Voordat u de coatingverf aanbrengt, is het van essentieel belang dat u aan de slag gaat met de grondverf. Hoewel dit vaak wordt verwaarloosd, is dit niet essentieel als u wilt dat uw werk onberispelijk en duurzaam is.

Om meer te weten te komen over de noodzaak van een grondlaag verf, aarzel niet ons volledige dossier over dit onderwerp te raadplegen.

Breng de kleur aan op het te schilderen pleisterwerk

Alles wat je hoeft te doen is de verf op het pleisterwerk aanbrengen. Voordat u dit doet, moet u uw vloeren en de delen die u niet wilt verven beschermen om vlekken te voorkomen.

U kunt schilderen met een kwast, roller of spuitpistool. Dit laatste zal u in staat stellen een onberispelijk resultaat te verkrijgen, vooral als uw muur een afwerking heeft die niet glad is.

Laat 24 uur drogen alvorens een tweede laag aan te brengen, indien nodig.

Je bent nu in staat om op gips te schilderen. De muur die je wilt schilderen is toevallig ook je voorgevel? Vergeet dan niet onze lijst met 5 tips te lezen om tot een perfecte gevelschildering te komen.