Restauratie en schilderen gevel: de prijzen en advies


  • Het belang van het slikken van een gevel
  • Welk type verf moet ik kiezen voor de restauratie van de gevel ?
  • Prijzen voor restauratie en schilderen van gevels

Gevelrestauratie maakt het mogelijk de buitenmuren op te knappen en zo hun ondoordringbaarheid en esthetiek te garanderen. In dit geval is schilderen een uitstekende keuze. U zult echter moeten weten welke verf u moet gebruiken voor gevelrestauratie. De keuze van de verf hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de gevel of de drager.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw gevel schilderwerk

Het belang van het slikken van een gevel

Alvorens de prijs van een gevelrestauratie en -schilderwerk te kennen, dient u zich te informeren over de voordelen van een dergelijk proces. Er zijn twee hoofdredenen waarom het vaak nodig is een gevel te restaureren. Enerzijds hebben deze werkzaamheden tot doel de esthetiek van uw buitenmuren te verbeteren. Anderzijds kunt u zo de integriteit van de gevels behouden door hun waterdichtheid te optimaliseren. Beiden brengen hun eigen voordelen in dit soort werk, waaronder :

  • het opknappen van de buitenmuren door middel van diverse noodzakelijke reparaties,
  • de optimalisering van de thermische en akoestische isolatie van uw gevel,
  • verbetering van de energieprestaties van de woning of het gebouw,
  • vermindering van opstijgend vocht op de muren,
  • het voordeel van een betere bescherming van de gevels.

Dit soort renovatiewerkzaamheden is echter theoretisch verplicht en moet om de 10 jaar plaatsvinden. Als uw buitenmuren bijzonder beschadigd zijn, kan uw gemeente u uiteraard verplichten gevelherstelwerkzaamheden uit te voeren.

Welk type verf moet ik kiezen voor de restauratie van de gevel ?

De verf die voor de gevelrestauratie zal worden gebruikt, is speciaal. Hij moet immers bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden en tegen blootstelling aan de zon. U moet dus de kwaliteit kiezen van de verf die u gebruikt voor een gevelrestauratie.

Siloxaanverf

Dit type verf is gemaakt van siloxaanhars. Siloxaanverf is een goede keuze voor gevelbekleding. Bovendien wordt deze verf gebruikt voor gevels in extreme weersomstandigheden. Daarom is dit type verf ideaal als u aan zee, in een zeer zonnig of zeer vochtig gebied bent gevestigd. Niet voor niets heeft het een hoog waterafstotend vermogen met een parelmoereffect. Het is dus perfect om uw gevel tegen vuil te beschermen en toch de steunen te laten ademen.

Plioliet verf

Dit type verf past zich aan alle weersomstandigheden aan. Gemaakt van plioliethars, past het zich perfect aan gevels aan zonder asperiteiten. Pliolietverf heeft het voordeel dat hij zeer goed bestand is tegen UV-stralen. Ideaal voor renovatie, heeft ook het voordeel dat het geen stress veroorzaakt tijdens het aanbrengen. Deze verf moet echter worden aangebracht op perfect gladde muren.

Zuivere acrylverf

Deze verf is geschikt voor alle soorten gevels, zelfs die met niet-evoluerende microscheurtjes. Het is ook de meest betaalbare van alle soorten verf voor gevelrestauratie. Zuivere acrylverf heeft het voordeel dat hij compatibel is met alle oude verven. Hij levert niet alleen uitstekende prestaties, maar is ook duurzaam en biedt een onveranderlijke bescherming. Bovendien is het een microporeuze verf die craquelé kan afdekken.

Ontvang 100% gratis offertes voor uw restauratiewerkzaamheden

Hier is een samenvattende tabel met een schatting van de prijs van dit type renovatie.

Type gevelrestauratie Awards
schoonmaken 10 tot 70 euro
Volledige renovatie (coating) 40 tot 140 euro
Verbouwing met thermische isolatie 80 tot 180 euro
Siding zonder thermische isolatie 40 tot 80 euro
Siding met thermische isolatie 90 tot 200 euro
Gevel fineer 50 tot 200 euro
Type verf Awards
Zuivere acrylverf Tussen 30 en 50 euro per 10 L
Pliolieten schilderen Tussen 35 en 90 euro per 10 L
Siloxaanverf Tussen 80 en 120 euro per 10 L
Acrylharsen Tussen 30 en 90 euro per 10 L

De prijs van gevelrestauratie en schilderwerk varieert sterk, evenals de prijs van de gebruikte verf. U kunt uw vakman vragen u een schatting te geven indien nodig.

 

 

 

Recent Posts