RPE voorgevel: definitie en gids

  • Wat is een RPE coating?
  • Voordelen van een RPE-coating
  • Hoe breng je RPE coating aan en wat is de prijs ?

Het aanbrengen van pleister op de gevel is de laatste stap in de restauratieprocedure. Inderdaad, het laat toe om uw gevel zo goed mogelijk te beschermen na de werken. Onder de keuzes van rendering, heb je de RPE. Maar wat is het en wat zijn de voordelen ? Hier is alles wat je moet weten.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw gevel schilderwerk

Wat is een RPE coating?

De RPE-coating is het acroniem voor “revêtement plastic épais”. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een coating die aan het einde van een renovatie moet worden aangebracht. Het wordt ook wel gevelpleister genoemd. Het wordt geleverd in de vorm van een gebruiksklare pasta en hoeft alleen maar te worden aangebracht. Het bindmiddel dat voor een RPE-pleister wordt gebruikt is met name acryl-, vinyl- of siloxaanhars in waterige fase, dus inerte minerale vulstoffen. De RPE-coating bestaat uit fijne toeslagstoffen en u kunt deze kiezen naargelang de afwerking die u wenst.Voordelen van een RPE-coating

Waarom zou ik kiezen voor een plastic coating épais ? Dit heeft inderdaad vele voordelen, die we in dit hoofdstuk zullen zien.

Een waterdichte en esthetische muur

De RPE-coating is een goede manier om de ondoordringbaarheid van uw muur volledig af te werken. Het is gemaakt van kunststof en voorkomt dat uw muren worden aangetast door waterlekken of andere problemen. Het kan worden aangebracht op een nieuwe of gerenoveerde gevel. Maar het grootste voordeel van een RPE-coating is de esthetiek. Inderdaad, het wordt gebruikt om uw muur te versieren en vele patronen zijn beschikbaar. Je hoeft alleen maar degene te kiezen die bij je past. Bovendien kunt u ook kiezen voor op maat gemaakte patronen van uw vakman.

De keuze van niet te verwaarlozen tinten

De kleur van uw RPE-coating speelt een belangrijke rol in de werking ervan. Een te donkere tint absorbeert de zonnestralen energetisch. Daardoor zal de oppervlaktetemperatuur van uw gevel snel stijgen, vooral in warme streken. Warmte is echter niet echt aan te raden voor de gevel, omdat dit de structuur en de levensduur ervan kan aantasten. Bij de keuze van uw RPE-coating is het altijd beter te opteren voor een lichtere tint.

Verschillende afwerkingen

U kunt kiezen uit verschillende mogelijke afwerkingen om uw gevel een maximale esthetische uitstraling te geven. Daaronder heb je de keuze tussen :

  • Afwerking met een vlotter vastgezet met een vlotter,
  • De gegolfde afwerking voor een gestreept effect,
  • De afwerking wordt gladgestreken met een gladstrijkmachine,
  • De zandsteen afwerking heeft een cirkelvormig gestreept effect.

Experts in uw regio zullen gratis een schatting maken van uw schilderwerk.

Het aanbrengen van een EPS-coating is niet echt een moeilijke taak. U moet namelijk eerst de ondergrond voorbereiden, inclusief de verschillende reparaties en renovaties. Daarna moet u de eerste verflagen aanbrengen. Tenslotte brengt u de coating aan volgens de instructies van de fabrikant.

Het is echter noodzakelijk een beroep te doen op een vakman indien u kwaliteitswerk wenst met meer precieze details. Het tarief voor het aanbrengen van een RPE-coating schommelt tussen 20 en 50 euro per m², inclusief zowel de benodigdheden als de honoraria van de vakman. U moet echter rekenen op de voorbereiding van de steun als u dat niet zelf kunt doen.