Sand Painting: Tips en Application

 • Wat is zandverf?
 • Aanbrengen van een zand-effect verf: tips
 • Prijs van een zandschilderij
 • Video: Hoe maak je een gezandstraald schilderij

De verf met gezandstraald effect is een muurschildering die prachtige effecten geeft. Hiermee kunt u een kamer accentueren en meer karakter geven aan uw muren. Bent u geïnteresseerd in het aanbrengen van gezandstraalde verf? In dat geval zullen wij u meer vertellen over deze verf en de toepassing ervan.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is zandverf?

Zandstralen is een effectverf, d.w.z. het geeft een licht effect op de muren. Het is dus in tegenstelling tot de conventionele acrylverf, die geacht wordt uniform te blijven.Verven met zandeffect

Sandblast verf is een stralende verf met een mineraal effect. Het is een kant-en-klare muurverf, dus er is geen specifiek product dat moet worden gemengd om een gezandstraald effect aan de verf te geven.

Op de juiste manier aangebracht, zal de verf met zandeffect een zeer licht reliëf aan de muur geven, maar ook en vooral golvende effecten, die dicht aanleunen bij het aspect van een fijn zandstrand. Zo kan een muur zich duidelijk onderscheiden van het gewone.

Gezandstraalde afwerkingsverven zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Het is dus mogelijk ze aan te passen aan de meeste decoraties en thema’s (rustiek, hedendaags, enz.). Hieronder vindt u onze selectie van gezandstraalde verven :

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

ALPINA Gezandstraalde muurverf – Off White Mat 5L 15m²

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Decoratieve muurverf parelwit geschuurd – 2kg – 10m² ongeveer

Beschrijving

2L Depollutie geschuurde verf

2kg decoratieve muurverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ALPINA Gezandstraalde muurverf – Off White Mat 5L 15m²

Product Foto

Productnaam

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Beschrijving

2L Depollutie geschuurde verf

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Decoratieve muurverf parelwit geschuurd – 2kg – 10m² ongeveer

Beschrijving

2kg decoratieve muurverf

De voordelen van deze verf

Zoals alle decoratieve verven is gezandstraalde verf vooral bedoeld om een originele decoratieve toets te geven. Het is dus een goede keuze als u een muurschildering wilt die uw muren perfect tot hun recht laat komen.

Zand effect muurschilderingen hebben verschillende voordelen:

 • Ze passen in de meeste kamers.
 • Ze kunnen kleine onvolkomenheden in een muur verbergen.
 • Ze geven een decoratief tintje zonder de kamer te overbelasten.
 • Zij bieden een zeer natuurlijke en warme weergave.

Deze verven worden in het bijzonder aanbevolen voor het schilderen van een woonkamer of een salon. Maar voor een succesvol effect is het van essentieel belang het toepassingsadvies van een dergelijk product op te volgen.

Aanbrengen van een zand-effect verf: tips

Om uw muur perfect te verfraaien, is het van essentieel belang een zeer specifieke methode te volgen voor het aanbrengen van zandeffectverf. Hoewel onze gebruikelijke verftechnieken in de regel moeten worden gevolgd, hebben effectverven bepaalde specifieke kenmerken die het goed is te weten.

Professionele schilders in uw omgeving geven u een gratis prijsopgave voor uw schilderwerk >>

Namelijk: het is belangrijk om een muurschildering te kiezen die geschikt is voor uw interieur. Zorg ervoor dat de kleur die u kiest overeenkomt met de kleur van de plafonds en vloerbedekkingen.

Tips voor het aanbrengen van geschuurde verf

Neem altijd de tijd om de instructies van de fabrikant te raadplegen voordat u uw verf aanbrengt. Elk merk verf kan zeer specifieke toepassingsadviezen vereisen, dus het beste is om de toepassingsvoorwaarden voor UW geschuurde verf te lezen.

Dat gezegd hebbende, dit is hoe je een effectverf als deze gaat aanbrengen:

 1. De verf moet worden aangebracht op perfect voorbereide muren. De muur moet schoon, vlak en droog zijn. Indien nodig, de muur voor het aanbrengen reinigen, scheuren en gaten repareren en laten drogen.
 2. Het aanbrengen van een muurschildering is rommelig. Het is raadzaam de vloer te beschermen met een zeil, en afplaktape aan te brengen op de elementen die u niet wilt schilderen (schakelaars, plinten, ramen, enz.).
 3. Om de hechting van geschuurde verf te vergemakkelijken, wordt aanbevolen een primer aan te brengen. Net als verf wordt de grondverf met een brede kwast aangebracht. Werk met brede, kriskras streken. Werk op kleine oppervlakken tot u de hele muur bedekt heeft. Idealiter laat je de primer een nacht drogen.
 4. Als de grondverf droog is, kunt u de geschuurde verf in één laag aanbrengen. Het wordt nogmaals aangebracht met een penseel, en met brede, kriskras bewegingen. Vergeet niet de verf goed te mengen voor het aanbrengen.
 5. Het aanbrengen van een beschermende laag kan noodzakelijk zijn om het reliëf te versterken en de muur te beschermen.
 6. Zodra de muur geschilderd is, en voordat de verf droogt, verwijdert u het afplaktape en het zeil.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zult u genieten van een mooi en geslaagd gezandstraald schilderij! (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk) Vergeet niet dat u degene bent die de effecten van een effectschilderij afdrukt. Denk er dus altijd aan om op een onregelmatige manier te schilderen, om een natuurlijker effect te krijgen.

Prijs van een zandschilderij

Het enige waar we het nog over moeten hebben is de prijs! De kosten van een gezandstraalde verf zijn vrij hoog, zoals het geval is met de meeste decoratieve verven.

Voor een verf met gezandstraald effect moet gemiddeld tussen 18 en 25€ per liter worden gerekend. Een liter zand effect verf dekt ongeveer 7 m2, de prijs van deze verf per m2 is dus tussen de 2,50 en 3,50 € wanneer noch het materiaal noch de arbeid in aanmerking worden genomen.

Nu weet je alles over zandstralen. Blijf verder surfen op onze site om meer en meer tips te ontdekken voor uw schilderwerken. Als u op zoek bent naar decoratieve ideeën in de schilderkunst, zult u hier uw geluk vinden!