Schilder btiment: vinden en kies een gekwalificeerde schilder


  • Op welke criteria moet ik letten om een gekwalificeerde bouwschilder te herkennen?
  • Hoe vind ik een bouwschilder?

Voor sommige schilderwerken kan het nodig zijn een beroep te doen op een bouwschilder. Of u nu een grote oppervlakte wilt schilderen, een ontoegankelijke ruimte wilt schilderen of gewoon tijd wilt winnen, door een bouwschilder in de arm te nemen, kunt u een optimaal resultaat bereiken… op voorwaarde natuurlijk dat u een gekwalificeerde schilder vindt! Om u te helpen bij uw zoektocht naar een bouwschilder, geeft Expert Peinture u alle adviezen die u nodig heeft om oplichters te vermijden!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Op welke criteria moet ik letten om een gekwalificeerde bouwschilder te herkennen?

Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om de kwaliteit van een huisschilder op het eerste gezicht te herkennen, liegen sommige tekenen er niet om, en kunnen ze u helpen om snel een charlatan te ontmaskeren! Hier zijn de verschillende criteria waarop u moet letten om te weten of u met een bekwame professional te maken hebt:

  • De prijs van de bouwschilder: elke baan verdient een salaris, en elke goede baan verdient een goed salaris. Als een ambachtelijke schilder u prijzen aanbiedt die ver onder die van de markt liggen, kunt u er zeker van zijn dat hij niets van dit beroep afweet. Te vermijden als u een perfect schilderwerk wilt (Vraag gratis offertes van professionals voor uw muurschilderwerk).
  • De deskundigheid: alvorens een offerte van een huisschilder te ondertekenen, is het vanzelfsprekend dat u met de schilder kunt ruilen. Over het algemeen zal een schilder u een voorstel doen en u helpen om het schilderij te vinden dat het best is aangepast aan uw steun. Als uw huisschilder genoegen neemt met uw verzoek zonder commentaar of advies, dan is dat waarschijnlijk omdat hij er niet veel vanaf weet.
  • Professionaliteit: een slechte huisschilder zal zelden overtuigend zijn. Als uw schilderbestek slordig lijkt of als het eerste contact met de vakman u een slechte indruk geeft, hoeft u niet verder te gaan…
  • De verzekeringen: een serieuze huisschilder zal altijd verschillende verzekeringen hebben afgesloten, zoals de tienjarige verzekering of, in ruimere zin, de wettelijke aansprakelijkheid. Aarzel niet om uw vakman te vragen of zijn bedrijf verzekerd is. Het zal ook een belofte van professionalisme zijn.
  • Labels en accreditatie: er zijn accreditaties, zoals Qualibat accreditatie, die aangeven dat u te maken heeft met een gekwalificeerde huisschilder. Dit is over het algemeen een goede indicatie van de bekwaamheid van een schilder, hoewel u op uw hoede moet zijn voor sommige onduidelijke labels.

Lokale professionele schilders beoordelen uw werk gratis.

Om een huisschilder te vinden, zijn er verschillende oplossingen die Expert Peinture hier voorstelt :

  • Mond-tot-mondreclame: als u een bouwschilder nodig heeft, vraag dan rond. Als iemand in uw omgeving onlangs tevreden is geweest over de prestaties van een ambachtelijke schilder, hoeft u niet te aarzelen om weer contact op te nemen! Dit is nog steeds de beste manier om de kwaliteit van een huisschilder te kennen. Wees echter op uw hoede voor de “klantenbeoordelingen” die u op het internet vindt, want dat zijn vaak verkapte advertenties.
  • Het telefoonboek: natuurlijk is het mogelijk een huisschilder te vinden door in het telefoonboek te bladeren. Vermijd in het algemeen vaklui die via advertenties aan u worden voorgesteld. Een bekwaam vakman hoeft zelden reclame te maken.
  • Het netwerk van Expert Peinture: Tot slot kunt u via Expert Peinture gratis in contact komen met een heel netwerk van bouwschilders. Op zoek naar een bouwschilder? Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt tot vijf gratis prijsopgaven voor schilderwerk, gemaakt door ambachtslieden uit uw omgeving (Vul het onderstaande formulier in om een gratis prijsopgave te krijgen).

Hoe dan ook, vergeet niet om te vragen voor verschillende soorten schilderen raming van de ambachtslieden die je ontmoet. Een prijsopgave is verplicht voor alle vakmensen die een dienst van meer dan 150€ factureren. Door een prijsopgave voor schilderwerk aan te vragen, kunt u een eerste contact met de vakman leggen zonder u vast te leggen, en weet u ook wat de prijs van uw schilderwerk zal zijn. Het is ook een gelegenheid om prijzen te vergelijken, en zo de concurrentie te laten spelen!

 

 

 

Recent Posts