Schilder de muur deco lounge

  • Het belang van het kiezen van de juiste inrichting voor uw woonkamer
  • Welke verfkleur kiezen voor een woonkamer?
  • Onze selectie van verven voor uw woonkamer
  • Decoratie idee voor een woonkamer

De wanddecoratie van een woonkamer mag niet worden verwaarloosd. Het is immers de kamer die u het meest aan uw gasten presenteert. Het is dus van essentieel belang dat het in uw beeld staat. Maar hoe maak je je kamer even gastvrij als uniek? Om u te helpen, bieden wij u verschillende ideeën voor het decoreren van de muren van uw woonkamer. Dankzij ons advies wordt het kinderspel om uw woonkamer te personaliseren.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het belang van het kiezen van de juiste inrichting voor uw woonkamer

De woonkamer is de kamer waar we bij uitstek welkom zijn. Hier kunt u zich ontspannen voor de televisie of onder het genot van een drankje of een maaltijd. Of u nu alleen bent of regelmatig met vrienden afspreekt, de decoratie van de muren van de woonkamer moet onberispelijk zijn.In één oogopslag kunnen uw gasten een glimp opvangen van uw persoonlijkheid wanneer ze de kamer binnenkomen. Daarom is het belangrijk om voor de decoratie te zorgen. Zonder te overdrijven kunt u bepaalde details aanpassen om van uw woonkamer een volwaardige ruimte te maken, waar mensen graag samenkomen. Hier volgen enkele ideeën voor het decoreren van de muren van uw woonkamer, zodat u met een paar penseelstreken een warme cocon kunt creëren (Vraag gratis offertes aan bij vakmensen in uw omgeving voor het opnieuw decoreren van de muren van uw woonkamer)
.

Welke verfkleur moet ik kiezen voor een woonkamer?

De keuze van de verfkleur voor een woonkamer is van essentieel belang. Het is degene die het eerst de sfeer van de kamer bepaalt. Hoewel de kleur vaak afhangt van de individuele smaak, scheppen bepaalde kleuren ontegenzeggelijk verschillende sferen.

Schilder bijvoorbeeld niet alle muren van uw woonkamer zwart of te donker. Dit zou uw kamer veel kleiner maken dan hij in werkelijkheid is, en bovendien zou het een beetje triest of benauwend worden. Gebruik ook niet te felle kleuren, die kunnen te agressief zijn.

Kies voor een pastelkleur of in lichte tinten. Zorg ervoor dat het past bij uw meubels en decoratie. Kies er niet meer dan een of twee, zodat u niet eindigt met een veelkleurige kamer die na een tijdje niet meer beu wordt.

Voor meer advies over dit onderwerp kunt u ons volledige dossier raadplegen om de verfkleur te kiezen die bij u in de woonkamer past.

Onze selectie van verven voor uw woonkamer

Voor een moderne en heldere woonkamer schilderen, hier is wat we voorstellen als een keuze van verf:

Onze favoriete

Onze selectie

AVI – ALLE DEELKLEUR – Hoog Opacifiërend Vermogen – Satijn – 2,5L – Taupe

DECOHOM 638097923805 Salsa Bordeaux 2,5Liter SATIN Monocoat Muurverf, Rood

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 10 L – 100 m² (Eend Blauw)

Renaulac Interieurverf Muren & Plafonds Monocoat Acryl Wit Mat 10L – 100m² Binnenschilderwerk

2,5L muurverf alle stukken (Taupe)

2.5L Eénlaagse muurverf (Salsa bordeaux)

10L Acrylverf mat aspect (Eend Blauw)

10L één-laag matte verf

AVI – ALLE DEELKLEUR – Hoog Opacifiërend Vermogen – Satijn – 2,5L – Taupe

2,5L muurverf alle stukken (Taupe)

Onze favoriete

DECOHOM 638097923805 Salsa Bordeaux 2,5Liter SATIN Monocoat Muurverf, Rood

2.5L Eénlaagse muurverf (Salsa bordeaux)

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 10 L – 100 m² (Eend Blauw)

10L Acrylverf mat aspect (Eend Blauw)

Onze selectie

Renaulac Interieurverf Muren & Plafonds Monocoat Acryl Wit Mat 10L – 100m² Binnenschilderwerk

10L één-laag matte verf

Decoratie idee voor een woonkamer

Kies voor een van de decoratie-ideeën voor de muren van uw volgende woonkamer die we voor u hebben gevonden.

Afwisseling van kleuren

Om te beginnen kunt u een woonkamerinrichting kiezen waarin twee kleuren centraal staan. Als u bijvoorbeeld van donkere tinten houdt, kunt u op een van uw muren kiezen voor een grijze, een blauwachtige of een zwarte kleur, die u kunt combineren met een pastel, een taupe of een beige naar keuze.

Het contrast zorgt voor een zekere elegantie en geeft een persoonlijk tintje aan uw woonkamer.

Professionele lokale schilders maken gratis een offerte voor uw muurdecoratie >>

Breng een effectverf aan

Om de decoratie van uw woonkamer uniek te maken en op u te laten lijken, kunt u een effectverf kiezen. Door bijvoorbeeld gezandstraalde verf aan te brengen, geeft u de muren van uw kamer meer karakter.

U kunt ook kiezen voor een matte afwerkingsverf, die uw woonkamer meteen gezelliger zal maken. Vermijd echter een glanzend of gelakt effect, dat er een beetje nep of overdreven kan uitzien.

Stencil creatie

Het maken van een sjabloon in verf kan een vleugje fantasie in uw woonkamer decoratie brengen. Sjablonen zijn nu verkrijgbaar in decoratie- en doe-het-zelfzaken, op internet, en je kunt ze zelfs zelf maken.

Sjabloneer je muren, maar doe het spaarzaam. Breng geen sjablonen aan op alle muren, maar gebruik er liever één of twee op een specifieke plaats.

Gebruik van voorwerpen

U kunt ook spelen met de voorwerpen om de decoratie van de muren van uw woonkamer te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld een spiegel ophangen, wat meteen een zeker cachet aan uw kamer zal geven. Het heeft ook het voordeel dat het de illusie wekt dat uw woonkamer groter is dan hij in werkelijkheid is.

U kunt ook foto’s, afbeeldingen of schilderijen ophangen. Nogmaals, vermijd het aanbrengen van een veelvoud ervan op al uw muren. Kies voor lijsten van dezelfde kleur als u er meerdere aan één kant van uw woonkamer wilt plaatsen.

U hebt nu alle sleutels in handen om een unieke woonkamerinrichting te kiezen, aangepast aan uw smaak. Als u het schilderwerk wilt voortzetten door een andere kamer van uw huis te personaliseren, stellen wij u hier een artikel voor dat u decoratie-ideeën zal geven voor de kamer van een volwassene.