Schilder decorateur: vinden en kies een gekwalificeerde schilder


 • Hoe vind ik een gekwalificeerde schilder-decorateur?
 • Een schilder-decorateur kiezen: criteria die nageleefd moeten worden
 • Het belang van een schatting van een schilder-decorateur

Het inschakelen van een decoratieschilder is nog steeds de beste manier om de kwaliteit van zijn binnenschilderingen te waarborgen. Uw huisschilder, zowel schilder als decorateur, is een bron van advies en zal ervoor zorgen dat de werkzaamheden vlot verlopen. Maar let op: de keuze van een schilder-decorateur is vaak delicaat. Hoe kunt u de juiste binnenhuisarchitect vinden en zeker zijn van uw keuze? We zullen deze vragen beantwoorden.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Een vakman vinden is altijd lastig. Het moet gezegd dat wie nog nooit naar een vakman heeft gezocht, altijd een beetje moeite zal hebben om te weten waar hij moet zoeken. Hier volgen enkele tips over hoe u een gekwalificeerde schilder-decorateur kunt vinden:

 • Vraag het aan de mensen om je heen: gebruik om te beginnen altijd mond-tot-mondreclame. Als een van uw vrienden al eens een beroep heeft gedaan op een gekwalificeerde decoratieschilder, kunt u zeker zijn van de kwaliteit van zijn of haar werk.
 • De gidsen raadplegen: een andere oplossing is eenvoudigweg de beroepsgidsen te raadplegen, hetzij online, hetzij via de gouden gids. Een goede schilder-decorateur zal vaak te vinden zijn in het Répertoire des Métiers.
 • Gebruik het internet: aarzel niet, last but not least, om het web te gebruiken om een ambachtelijke schilder te vinden. Onze site kan u helpen de beste schilders in uw buurt te vinden. Het enige wat u hoeft te doen is een gratis offerteaanvraagformulier in te vullen (Klik hier voor toegang tot ons gratis offerteaanvraagformulier).

Een schilder-decorateur kiezen: criteria die nageleefd moeten worden

Waarschuwing: dat u een schilder-decorateur bij u in de buurt hebt gevonden, betekent niet noodzakelijk dat hij of zij bekwaam is. Om teleurstellingen en zelfs oplichterij te voorkomen, is het altijd een goed idee om informatie in te winnen over uw huisschilder.

Hier zijn enkele tips over hoe een schilder-decorateur te kiezen:

 • Vraag een prijsopgave van schilder-decorateur: u vraagt systematisch een prijsopgave van een vakman alvorens een schilder in te huren. U geeft uzelf altijd een paar dagen de tijd voordat u deze prijsopgave ondertekent, om zeker te zijn van uw keuze (Ontvang gratis prijsopgaven voor schilder-decorateurs voor uw werk).
 • Profiteer van het eerste contact: wanneer u een prijsopgave vraagt voor een schilder-decorateur, stel uw vakman dan altijd vragen. Als hij de antwoorden ontwijkt of geïrriteerd lijkt, ga dan naar iemand anders. Een goede kunstschilder is altijd bereid tot advies en suggesties. Dit is een deel van zijn werk.
 • Bestudeer het vroegere werk van de vakman: het is van vitaal belang goed op de hoogte te zijn van het laatste werk van uw decoratieschilder. Inderdaad, de stijl van de decoratieve schilderijen is zeer belangrijk om uw keuze te bepalen. Als je niet van deze werken houdt, huur hem dan niet in!
 • Informeer naar de verzekering: voordat u een bestek tekent, moet u altijd controleren of uw schilder-decorateur is ingeschreven bij de Chambre des Métiers. Zorg er ook voor dat zijn prijsopgave een verzekering of garanties vermeldt, zodat u zeker kunt zijn van zijn ernst.
 • Vraag naar de prijzen: de prijs van een decoratieschilder kan ook een indicatie zijn van zijn kwaliteit. Te goedkoop, het zal vaak een onaangewezen en onervaren vakman zijn. Te duur, en het zal vaak een slechtbedoelde vakman zijn.

Lokale professionele schilders zullen u gratis een offerte doen voor uw schilderwerk >>

Het belang van een schatting van een schilder-decorateur

Wanneer u op zoek bent naar een schilder-decorateur, mis dan nooit de aanvraag voor een offerte. Een prijsopgave vragen aan een ambachtelijke schilder is namelijk absoluut noodzakelijk om u veel ongemakken te besparen.

Beter nog, u vergelijkt de offertes van verschillende schilders om voldoende kennis te hebben van het aanbod dat u wordt gedaan (Vraag gratis offertes aan van decoratieschilders voor uw werk).

Bedenk dat het vergelijken van offertes van schilders en decorateurs veel voordelen heeft:

 • Zo kunt u zich een precies idee vormen van de prijzen van de schilders.
 • Hiermee kunt u schilders-decorateurs tegen buitensporige tarieven buiten de deur houden.
 • Het garandeert u een tot op de cent gecontroleerde begroting
 • Ze verzekert u van de ernst van een schilder-decorateur…

Een goede tip: gooi alle schilder-decorateur offertes die onduidelijk, onvolledig of overhaast geschreven zijn weg.

Verbindt u evenmin aan een schilder-decorateur die er meer dan een week over zou doen om een offerte voor u op te stellen. Dit is vaak een teken dat hij overbelast is, en dus weinig tijd zal hebben om u te voorzien.

Ontvang gratis offertes van ambachtelijke schilder

Tot slot, vergeet niet dat onze site u een gratis offerte aanvraagformulier aanbiedt.

Vul het in, geef uw wensen aan, en u zult snel verschillende offertes ontvangen van schilders en decorateurs bij u in de buurt.

 

 

 

Recent Posts