Schilder een bad: alle technische en advies

  • Waarom zijn badkuip opnieuw verven?
  • Welke verf moet ik gebruiken om een badkuip te verven?
  • Een badkuip schilderen: de methode
  • Video: Een badkuip schilderen

Is uw badkuip vergeeld of dof? Heeft het de tand des tijds niet doorstaan? In plaats van het te vervangen, waarom verf je het niet opnieuw? Uw badkuip verven kan hem zijn jeugdige uitstraling teruggeven. Niet te vergeten dat het een geweldig idee kan zijn wanneer het tijd is om de inrichting van uw badkamer te veranderen. Expert Peinture legt u alles uit wat u moet weten om een badkuip volgens de regels van de kunst opnieuw te schilderen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom zijn badkuip opnieuw verven?

Een badkuip is duur. Daarom is het altijd goed om uw badkuip zo lang mogelijk mee te laten gaan. Een witte badkuip heeft echter snel de neiging om aan te tasten en zijn glans te verliezen. Daardoor ziet het er onder alle omstandigheden vuil uit.

Daarom kan het verven van een badkuip het een nieuwe look geven. Net als bij het verven van een meubel kunt u met het verven van uw badkuip het uiterlijk ervan veranderen en uw badkuip renoveren tegen een lagere prijs (vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

Het is echter niet nodig om een gebarsten of beschadigde badkuip opnieuw te verven. Als het email van uw badkuip erg beschadigd is, zal geen verf het kunnen herstellen. Dan is het beter om de badkuip te vervangen.

Welke verf moet ik gebruiken om een badkuip te verven?

Een badkuip overschilderen doe je natuurlijk niet met zomaar een verfje! Meestal zult u een epoxyhars gebruiken, verkocht in bad renovatiekits. Dit laatste heeft het voordeel dat het kleine scheurtjes en krasjes kan opvullen.

Voor een acryl badkuip kan ook gekozen worden voor een sanitaire epoxy verf. Het is echter het beste om een gespecialiseerde kit te gebruiken en ervoor te zorgen dat deze is ontworpen voor het materiaal waarvan uw badkuip is gemaakt.

Schilder suggestie :

Productfoto

Onze selectie

Productnaam

Badverf W710 Coatingvernis op basis van hars RAL 7016 Antracietgrijs – 2,5Kg

5oz Wit Porselein Badkuip, Tegel en Douche Reparatieset voor Porselein Badkamer,…

LAVABO BADKUIPVERF : Badkamerhars voor email, acryl en gietijzer badkuipen – RAL …

Beschrijving

2,5kg epoxy hars verf

Badkuip-tegel-douche kit

1kg harsverf voor badkuip (3m2)

Productfoto

Productnaam

Badverf W710 Coatingvernis op basis van hars RAL 7016 Antracietgrijs – 2,5Kg

Beschrijving

2,5kg epoxy hars verf

Onze selectie

Productfoto

Productnaam

5oz Wit Porselein Badkuip, Tegel en Douche Reparatieset voor Porselein Badkamer,…

Beschrijving

Badkuip-tegel-douche kit

Productfoto

Productnaam

LAVABO BADKUIPVERF : Badkamerhars voor email, acryl en gietijzer badkuipen – RAL …

Beschrijving

1kg harsverf voor badkuip (3m2)

 

Schilder professionals zullen uw badkuip gratis schilderen >>

Een badkuip schilderen: de methode

Het is essentieel om altijd een goede methode te beheersen wanneer u uw badkuip opnieuw schildert. Als u op zoek bent naar meer algemeen advies, kunt u hier klikken. In ieder geval is het schilderen van een badkuip zeer specifiek en vereist het een precieze methode.

Hier zijn de te volgen stappen:

1) Verwijder de pakking.

Als u toch bezig bent met het verven van uw badkuip, kunt u net zo goed tegelijkertijd de voegen vervangen. Zo kunt u de hele badkuip schilderen en voorkomen dat zwartgeblakerde voegen het eindresultaat bederven.

Snijd uw pakking door met een stanleymes en trek hem eruit om hem volledig te verwijderen. Aceton kan worden gebruikt om de operatie te vergemakkelijken. U zult een nieuwe pakking moeten plaatsen als de badkuip opnieuw geverfd is.

2) Voorbereiding van de badkuip

Omdat badverf zonder grondverf wordt aangebracht, is het van essentieel belang uw ondergrond goed voor te bereiden.

Om te beginnen maakt u uw badkuip schoon met een ontvettend product. Het doel is alle sporen van vet en ander vuil te verwijderen. Het gebruik van een ontkalkingsmiddel kan eveneens noodzakelijk zijn.

Schuur daarna uw badkuip met fijn schuurpapier. Het is niet nodig om te veel te benadrukken. Als je klaar bent, stofzuigen en afspoelen met water. Laat dan de badkuip drogen.

3) Bescherm het onderdeel

Uw badkuip is klaar om geschilderd te worden. Maar voordat je dat doet, moet je de dingen beschermen die je niet wilt schilderen. Met markeringstape en plastic zakken beschermt u niet alleen de kranen, maar ook de vloer en de muren in de buurt van de badkuip.

Vergeet niet dat badhars erg klevend is. Het zal moeilijk zijn om het te verwijderen als je het op de muren hebt gemorst.

4) Het schilderen van de badkuip

Vergeet niet, alvorens een badkuip te verven, de ruimte niet te luchten en beschermende handschoenen en een tuniek te dragen.

Hars type badkuip verf wordt aangebracht zonder grondverf. Bereid het hars voor en breng het aan op de bodem van de badkuip volgens de op de pot vermelde toepassingsvoorwaarden. U gebruikt een borstel voor de delicate zones en een schuimroller voor de rest.

Zorg ervoor dat u niet te veel verf op uw gereedschap aanbrengt, u loopt dan het risico dat er “patties” of druppels ontstaan. Als dit het geval is, strijkt u de overtollige verf onmiddellijk weg met het penseel. Druk niet te hard, om geen sporen achter te laten.

Vergeet niet de verf snel aan te brengen, anders kan hij in de pot drogen! U heeft meestal minder dan een uur om een badkuip te schilderen (Ontvang gratis offertes van professionals voor uw schilderklussen).

5) De afwerkingen

Na de droogtijd in acht te hebben genomen, kunt u eventueel een tweede verflaag aanbrengen (indien nodig). U moet dan een week wachten voordat u uw badkuip kunt gebruiken.

U zult er natuurlijk over denken om de afdichting opnieuw te doen als de verf droog is. Vergeet niet de kamer regelmatig te luchten om de verflucht te elimineren.

Om uw hele badkamer opnieuw in te richten, aarzel dan niet om ook dit artikel te ontdekken dat u alle advies zal geven over het schilderen van badkamers.